En het resultaat? Wow, kijk maar!

07:05 - 04:15
luistertijd 07:05 - leestijd 04:15

Homepage L'Anza Healing Volume

Getest L’Anza Healing Volume Haarverzorging Deel 2

Bodybuilding voor je haar

Ook zo jaloers op die filmsterren met zo’n volle bos prachtig haar? Met L’Anza Healing Volume kun je zo de rode loper op! Deze ‘bodybuilders’ maken je haar steviger en geven het volume. Zelfs als het fijn en dun is. Zo beweert L’Anza, het kappersmerk dat bekend staat om haar helende haarverzorging.

Ik test voor BeautyJournaal de nieuwe Healing Volume lijn, bestaande uit drie verzorgingsproducten en drie stylingproducten. Eerder testte ik al de verzorgingsproducten Thickening Shampoo, Thickening Conditioner en Thickening Treatment. Lees hier mijn review, waarin ik je ook meer vertel over de Healing Volume lijn en de belangrijkste ingrediënten: organisch bamboe extract en keratine.

Naast verzorging ook styling

Wanneer je aan de slag gaat met volumeproducten voor je haar, is het belangrijk om naast verzorgingsproducten ook de juiste stylingproducten te gebruiken. Immers, het is water naar de zee dragen wanneer je het volume effect van een shampoo en conditioner meteen ongedaan maakt met een verzwarend stylingproduct. Ik test voor deze review de Root Effects, Zero Weight Gel en Final Effects; achtereenvolgens een mousse, gel en haarspray

pH-waarde

Haarverzorgingsproducten en stylingsproducten zijn (idealiter) pH-huidneutraal. Dit betekent dat ze een pH-waarde hebben die tussen pH 5 en pH 6 liggen en daardoor het ‘natuurlijk evenwicht’ van de hoofdhuid zo min mogelijk verstoren. Weinig haarverzorgingsproducten vermelden de pH-waarde. L’Anza doet dit wel, zoals je ook in de claims van de producten hieronder zult zien.

  1. L'Anza Healing Volume Root EffectsRoot Effects

Claims:

How-to

Op YouTube kwam ik een leuk how-to filmpje tegen, waarin het gebruik van de Root Effects wordt uitgelegd.

Aan de slag

Het eerste gebruik van de Root Effects was even puzzelen (ik had het filmpje nog niet gezien). Spuit ik nu een dot van de mousse in mijn hand om het daarna over mijn haar te verdelen, zoals ik altijd doe met een ‘normale’ mousse? Of werkt de Root Effects anders? Het ingenieuze pompje – een soort verstuiver voor mousse – en ook de naam van het product doen toch vermoeden dat je dit product direct bij de haaraanzet gebruikt. En dat werkt inderdaad goed. Til je haar op en spray een beetje product op de haaraanzet. Op deze manier voorkom je dat je de lengtes van je haar verzwaart met mousse en kan het product zijn werk doen daar waar het nodig is.

De mousse ruikt lekker fris, maar wel op een weldadige manier, en is luchtig zonder meteen te verdwijnen. Dat ken je vast wel… van die mousses die al in je hand verschrompelen, voordat je ze überhaupt in je haar hebt kunnen aanbrengen. Dat effect.

Hittebescherming… fijn!

Ik föhn mijn haar daarna in model, waarbij ik een krulborstel gebruik. Het is fijn dat de mousse thermische bescherming biedt tot 250 graden. Daar sta ik nog wel eens te weinig bij stil: de schade die je stylingtools kunnen aanrichten. Ook de andere twee stylingproducten bieden deze bescherming.

Na het föhnen ben ik tevreden met het resultaat: veel volume. Ik pak vervolgens de Zero Weight Gel.

  1. L'Anza Healing Volume Zero Weight GelZero Weight Gel

Claims:

Het gebruik: nog een how-to

 Een how-to filmpje van L’Anza biedt wederom uitkomst. Zoals je in het filmpje kunt zien, kan je de Zero Weight Gel zowel op nat haar gebruiken als versteviging, als op droog haar voor styling. Omdat ik mijn haar al in model heb geföhnd, gebruik ik het product op droog haar.

In de praktijk

De Zero Weight Gel zit in een mooie grote verpakking met daarop een pompje. Lekker hygiënisch, je hoeft niet met je vingers in een pot gel te dippen. De Zero Weight Gel is vloeibaarder en lichter dan een normale gel en ook daarom is het pompsysteem een goede keuze. Op het eerste gezicht bevat de gel veel glitters, dus ik ben wel benieuwd hoe dat uitpakt in mijn haar. Toch geen discobal effect? Ik moet later op de dag nog wel naar een zakelijke meeting.

De gel ruikt lichtfris, bijna geurloos en laat zich makkelijk over mijn haar verdelen, de glitters verdwijnen. Wat overblijft is een mooie subtiele glans. De gel droogt helaas wel wat hard op, maar verzwaart het haar niet. Ik sluit af met de haarspray.

  1. L'Anza Healing Volume Final EffectsFinal Effects

Claims:

Nu mijn haar in model zit met behulp van de mousse en de gel, fixeer ik mijn kapsel door de Final Effects erover heen te sprayen. Opvallend is hoe lichtgewicht deze haarspray is, bijna een nevel in plaats van een plakkerig en zwaar product. De Final Effects heeft dezelfde fijne geur als de Root Effects. Heerlijk, niet zo’n typische haarlak geur. Het product droogt snel op en eenmaal opgedroogd, voel je het niet meer in he haar zitten.

En 12 uur later?

Na een lange dag op kantoor zit mijn haar nog steeds in model. Het volume dat ik met fohnen heb aangebracht, is niet ‘ingestort’. ’s Avonds borstel ik de producten vrij eenvoudig uit mijn haar. Je kunt er trouwens ook voor kiezen om je haar te wassen, in plaats van uitborstelen. Ook dan spoel je de stylingproducten er zo uit, zonder dat dit klitten oplevert.

L'Anza

Veel volume, de hele dag door!

Mijn eindoordeel

Ik was al enthousiast over de verzorgingsproducten uit de L’Anza Healing Volume lijn en inmiddels ben ik ook enthousiast over de stylingproducten. Ze maken hun claims waar: langdurig volume zonder het haar te verzwaren. Ook de thermische bescherming vind ik een pluspunt.

Het enige minpunt is wat mij betreft het feit dat de Zero Weight Gel hard opdroogt. Dat is jammer, want daardoor voelt mijn haar niet meer zacht aan, terwijl de shampoo en conditioner het juist zo zacht maken. Voor de gel ga ik dus nog op zoek naar een alternatief. De overige producten zijn een blijvertje.

Lees ook