Heerlijke nieuwe producten voor in de zon

05:21 - 03:12
luistertijd 05:21 - leestijd 03:12

De nieuwe zonbescherming van Vichy Idéal Soleil

De zomer komt eraan! De zon gaat steeds feller schijnen en mensen gaan meer en meer naar buiten om te genieten van de zon. Terrassen raken overvol en de BBQ’s worden van zolder gehaald. De zon is heerlijk; men wordt er vrolijk van en het zorgt voor de aanmaak van vitamine D, echter mogen de gevaren van zon niet vergeten worden. Goed insmeren met zonnebrand met de juiste factor is belangrijk om de schadelijke invloeden van de zon te beperken.

Verschillende soorten zon

Mensen genieten van verschillende ‘soorten’ zon en zoeken hierbij ook naar andere behoeften in hun verzorging. Denk aan de dagelijkse zon (op het terras en in de stad) waarbij men opzoek is naar een zonnebrand die aangepast is voor dagelijks gebruik. Een ander voorbeeld is de actieve zon (tijdens het sporten) waarbij men meer op zoek is naar een zweetbestendige en verfrissende zonnebrand.

Bescherming tegen UVA, UVB en vrije radicalen

Het assortiment van Idéal Soleil biedt voor de verschillende typen zon en voor alle huidtypen een passende zonnebrand; Idéal Soleil van Vichy biedt een veilige bescherming tegen UVA en UVB stralen en vrije radicalen, en bevat daarnaast een aangename textuur. Dit jaar voegt Vichy drie bijzondere innovaties toe aan haar assortiment om het aanbod zo compleet mogelijk te maken;

Idéal Soleil Ultra-Smeltende Melk-Gel

De transparante melk-gel met wet-technology bestaat in een SPF 30 en SPF 50 variant, is zeer waterresistent (kan zelfs op een vochtige huid aangebracht worden) en is daarmee ideaal voor tijdens het zwemmen of sporten.

Deze zonnebrand helpt beschermen tegen alle UV-stralen en heeft een onzichtbare finish.

Idéal Soleil 3-in-1 Pigmentvlekken Corrector

Daarnaast introduceert Vichy een product gespecialiseerd in de aanpak pigmentvlekken. Een groot deel van de vrouwen krijgt op latere leeftijd last van pigmentvlekken. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals zwangerschap, de anticonceptiepil of blootstelling aan de zon. De juiste zonnebrand met een hoge beschermingsfactor helpt pigmentvlekken beschermen en voorkomen.

Vichy introduceert dit jaar een 3-in-1 tegen Pigmentvlekken crème voor het gezicht die de huid egaliseert, pigmentvlekken corrigeert en die helpt beschermen tegen nieuwe pigmentvlekken. De formule met Phe Resorcinol, Sebusstop en Vitamine E is beschikbaar in een SPF 50+ variant en zorgt voor optimale bescherming voor een huid met pigmentvlekken.

Idéal Soleil After Sun Olie

De nieuwe Vichy after-sun mag absoluut niet vergeten worden. Want wat is het heerlijk om na een lange dag in de zon een verfrissende douche te nemen. En wat zou het fantastisch zijn als je hierna niet de hele huid nog hoeft in te smeren met een verzachtende after-sun. Vichy heeft daar iets op bedacht: een after-sun olie die onder de douche of op de droge huid te gebruiken is! Dit met dezelfde verzorgende werking als een after-sun melk.

In zijn geheel dus leuke en interessante innovaties om deze zomer is uit te proberen als je van de zon aan het genieten bent.

Vraag je je af welke zonbescherming het best bij jouw huid past?

Doe dan de zontypediagnose test op Vichy.nl en krijg een persoonlijk zonadvies.

Expert op het gebied van zonbescherming

Als expert op het gebied van zonbescherming krijgen we vaak vragen over het beschermen van de huid in de zon. Hieronder lichten we tot slot nog drie veelvoorkomende vragen toe:

Zorgt zonnebrand ervoor dat ik een minder gebruinde huid krijg?

Zonnebescherming voorkomt het bruin worden niet of nauwelijks, maar limiteert en voorkomt verschillende schadelijke invloeden veroorzaakt door UV. De huid is dus nog steeds in staat een bruine teint te krijgen!

Maakt het uit welke textuur ik gebruik? Spray, olie of een creme?

Als de texturen dezelfde SPF hebben dan bieden alle texturen dezelfde protectie. De verscheidenheid in texturen richt zich meer op de verschillende huidtypen (vette huid of juist een hele droge), de activiteit die je aan het doen bent (aan het sporten of op het terras), leeftijd en het gebied van je lichaam waar je de zonnebrand wilt smeren (gezicht/lichaam).

Moet ik een ander product gebruiken voor mijn gezicht dan voor mijn lichaam?

De huid op het gezicht is anders dan lichaamshuid. Het gezicht produceert meer talg, de huid is hier fijner en zwakker en heeft een beschermingsproduct nodig met een specifieke textuur. Het wordt dus aangeraden een verschillend product te gebruiken voor gezicht en lichaam. Op de verpakkingen van Idéal Soleil staat duidelijk aangegeven waar je het kunt toepassen en sommige producten zijn op gezicht en lichaam toepasbaar.

Klik hier voor nog meer feiten en fictie over zonnebrand.

SHOP producten van Vichy Soleil o.a. hier online.

Doe mee met de winactie!

Vichy geeft je de gelegenheid om de nieuwe Melk-gel met wet-technologie te winnen.

Ga hier naar onze actiepagina en doe mee!

Lees ook