En Su maakt er een video bij van de bijpassende facial work-out

05:52 - 03:31
luistertijd 05:52 - leestijd 03:31

shop

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Huidarts Francis Wu maakte deze zalige crème voor diepe hydratatie. We love it! Clean beauty!

Getest Body Shop Oils of Life gezichtsverzorging

Plant a Seed for Life

The Body Shop is in 1976 opgericht door Anita Roddick in Engeland. Nu 40 jaar later is the Body Shop uitgegroeid tot meer dan 1980 winkels in 50 verschillende landen. The Body Shop is altijd voorstander geweest van dierproefvrije producten. Deze kernwaarde staat nog steeds centraal en alle producten of ingrediënten zijn nooit op dieren getest.

Bij aanschaf van de nieuwe Oils of Life huidverzorging ondersteun je The Body Shop om samen met WORLD LAND TRUST 1 miljoen zaadjes in Cerro Bianco, Equador te planten om de lokale Su Chenbiodiversiteit te beschermen. Een mooi initiatief.

Zou de Oils of Life serie net zo mooi zijn? Schoonheidsspecialiste Su Chen van Beautyinstituut Su Chens en haar collega Joyce testen het uit.

Oil of Life serie

De serie van Oils of Life die wij uitproberen, bestaat uit een lotion, facial oil, revitaliserende dagcrème en een ‘sleeping’ cream (nachtcrème). De kracht van de producten schuilt in de zaadoliën. Er zijn drie krachtige zaadoliën uit verschillende werelddelen bij elkaar gebracht

Revitalising Essence Lotion is een lotion op basis van bi-phase. Dit houdt in dat er een tweefasen component in is verwerkt op basis van olie en water. Dit geeft een verfrissend gevoel na het reinigen zonder dat het een vette waas achterlaat. Gebruik: schud de fles voor gebruik, zodat de olie en het water goed door elkaar mengen en breng een paar druppels op je handpalm of op een wattenschijfje, elke ochtend en avond voor je de olie aanbrengt.

Revitalising Facial Oil is een olie die licht en snel absorbeert met een niet plakkerige uitwerking op de huid. Het maakt de huid onmiddellijk zijdezacht. Gebruik: één tot twee druppels aanbrengen op de hand en licht inmasseren, elke ochtend en avond voor de crème.

Oils of Life Revitalising CreamRevitalising Cream is een vochtinbrengende crème die helpt de huid te voeden, zonder dat het een vettig gevoel geeft. Het vochtverlies vermindert met 21% en de versteviging verbetert na het eerste uur. Gebruik: breng het elke ochtend of avond aan ter grootte van een erwt. Masseer de crème met opwaartse bewegingen over je gezicht en halsstreek.

Revitalising Sleeping Cream is, zoals de naam al zegt, een nachtcrème. Naast de drie krachtige zaadoliën (Zwarte komijn, Rozenbottel en Camelia) zijn er nog diverse krachtige essentiële oliën in verwerkt:

Gebruik: masseer de crème met opwaartse bewegingen over je gezicht en halsstreek.

Eerste indruk

De Oils of Life serie is mooi verpakt. Het ruikt allemaal erg lekker en weldadig.

De huid van Joyce is erg vochtarm. Bij gebruik van een vette/volle crème geeft haar huid een reactie in de vorm van puistjes. We waren samen dan ook heel benieuwd wat de oliën in deze lijn voor effect zouden geven op de huid van Joyce.

Hoe zijn de producten in gebruik?

Na de reiniging gebruikt Joyce de Revitalising Essence Lotion. Door de twee fasen (olie en water) voelt haar huid direct zacht aan.

Oils of Life Facial OilDe Facial Oil is gemakkelijk in gebruik, omdat het in een flesje met pipetje zit. Na enkele druppels in de hand warm gemaakt te hebben, wordt het aangebracht. De olie voelt heerlijk aan op Joyce haar huid. Joyce merkt gelijk dat haar huid bovendien gevoed aanvoelt. Een deel trekt wel in de huid, maar er blijft ook een restantje olie achter.

De Revitalising Cream voor overdag voelt als een lekker volle crème. Je hebt hier maar weinig van nodig, aangezien de facial oil een klein vettig laagje op de huid legt. Het smelt goed in elkaar en het smeert gemakkelijk uit. Als basis voor de make-up is het prima. Joyce gebruikt altijd een foundation. Door de basis is haar foundation makkelijk aan te brengen. Er moet wel extra afgepoederd worden, anders gaat de huid van Joyce in de loop van de dag glimmen door de olie in de producten.

In de avond hetzelfde ritueel…

Maar na de facial oil volgt dan de workout met de Twin-Ball Revitalising Facial Massager. Deze work-out zorgt voor een goede doorbloeding. Bekijk ook het volgende filmpje:

Na de work-out breng je de Sleeping Cream aan. De Sleeping Cream is minder vol dan de Revitalising Cream voor overdag. Dat is jammer, want persoonlijk vindt Joyce dat een nachtcrème vol aan mag voelen.

Conclusie na enkele weken gebruik

Na een paar weken ziet de huid van Joyce er beter uit. Goed gevoed en doorbloed. Mooier egaal. Ondanks de switch naar andere producten heeft ze geen irritaties opgelopen. Joyce merkt dat haar droogtelijntjes langs de ogen minder zijn. Haar huid voelt lekker gevoed en zacht aan.

Lees ook