Elke huidkleur heeft een ander type highlighter nodig

02:53 - 01:43
luistertijd 02:53 - leestijd 01:43

Journaliste Emma over highlighters: Get your glow on!

Of je nu aan het contouren of stroben slaat, of helemaal voor de no make-up look gaat; de highlighter is deze zomer onmisbaar in je beauty kit. Maar… dit product doet niet alleen wonderen voor sexy, gesculpte jukbenen, de highlighter is ook een ultieme jongmaker voor de huid. Hier komen suggesties per huidkleur!

Beautyjournaliste Emma Wagenaar.

Geheim wapen voor een jeugdig uiterlijk

Het is een feit dat het ouder worden zo zijn tol eist: jukbenen worden minder prominent, de huid wordt vaal en wallen en donkere kringen zijn aan de orde van de dag. Een goede highlighter geeft je teint een boost, accentueert je goede gelaatstrekken, camoufleert tekenen van huidveroudering en kan zelfs een facelift imiteren. Kortom: de highlighter is het geheime wapen voor een jeugdig en gezond uiterlijk.

Hoe gebruik je highlighter?

Breng de highlighter aan onder de ogen, boven en onder de wenkbrauw en op het jukbeen. Ga voor liquid of cream formules. Deze versmelten – in tegenstelling tot poeders – heel mooi met de huid voor een extra natuurlijk resultaat. Een drupje door je foundation geeft je gehele teint een directe opfrisser.

Onze favoriete liquid en cream highlighters per huidskleur op een rij

Zeer lichte huid: MUA Undress Your Skin Illuminating Liquid Glow in Champagne

Champagne tinten werken het best op de porseleinen huid. De liquid formule verdeelt licht reflecterende deeltjes gelijkmatig over de huid en egaliseert oneffenheden voor een instant boost voor je teint. Shop hier online.

Lichte huidskleur: Pupa Face & Body Highlighter Nr.001

Deze cream-to-liquid highlighter heeft een prachtige perzikroze tint die de lichte huidskleur perfect flatteert. De formule is op waterbasis, waardoor de highlighter letterlijk verfrissend werkt. Shop hier Pupa.

Olijfkleurige huid: Charlotte Tilbury Wonder Glow

Het hightech Wonder Glow is naast highlighter ook een echte skin-saver. Ceramide microspheren vullen lijntjes en imperfecties op, een peptide complex verbetert de conditie van de huid en voorkomt aging en hyaluronzuur houdt de huid gehydrateerd. Charlotte Tilbury is sinds kort exclusief verkrijgbaar bij de Bijenkorf

Shop online.

Medium huidskleur: NYX Born to Glow Liquid Illuminator Gold Pearl

De subtiele gouden kleur haalt het beste van de karamelkleurige huid naar boven. De formule versmelt zo natuurlijk met de huid dat het lijkt alsof de huid vanbinnen uit straalt. Shop online.

Donkere huidskleur: Giorgio Armani Beauty Fluid Sheer Nr.14

Deze cult-favoriet komt in een prachtige mokka-tint en heeft een super lichtgewicht en multitasking formule: enerzijds werkt hij als highlighter en anderzijds als teint perfector. Ook kan hij gebruikt worden als oogschaduw basis.

Shop Giorgio Armani hier online.

Lees ook