Van full light bescherming tot primers met zonnefilter

03:33 - 02:07
luistertijd 03:33 - leestijd 02:07

Journaliste Emma tipt: Face suncare trends

Je gaat de zomer niet in zonder goede zonnebrand. En eigenlijk hoort een UV-filter voor je gezicht het hele jaar door een vast onderdeel te zijn van je beautyroutine. Maar, elk jaar worden er ladingen nieuwe zonbeschermingsproducten gelanceerd, dus welke moet je nu kiezen? Beautyjournaliste Emma Wagenaar zet de belangrijkste must-know suncare trends voor deze zomer op en rij.

Trend 1: Anti-pollution

We zien steeds meer multi-protection zonproducten, maar het zijn de anti-pollution varianten die het best bescherming bieden tegen – naast de schadelijke zonnestralen – luchtvervuiling en stof. Ook milieuvervuiling veroorzaakt vrije radicalen en in combinatie met UV zijn deze nog schadelijker. Deze geavanceerde zonnebrandproducten vormen hier een blokkade tegen en voorkomen hyperpigmentatie door de zon.

Shop tip: Clarins UV Plus Anti-Pollution Day Screen Multi Protection SPF50

Trend 2: Organic UV-filters zonder octocryleen

De beste zonnebrandproducten werken op basis van UV-filters die de straling absorberen en/of reflecteren. Je hebt twee soorten: chemische en fysische (minerale) filters. Er zijn wel zo’n 40 verschillende soorten chemische filters van verschillende kwaliteit. Eentje daarvan, octocryleen, wordt veel gebruikt in biologische zonproducten, maar veroorzaakt huidreacties bij de gevoelige huid. Een reden waarom biologische varianten zonder dit ingrediënt steeds populairder worden.

Shop tip: Massada Anti-Aging Facial Sun Protection SPF50. Nog niet in Nederland verkrijgbaar, dus houd op vakantie je ogen open in de parfumerie!

Trend 3: Zonnebrand speciaal voor sensitive skin

Zonnebrand is inmiddels een essentieel onderdeel van onze huidverzorging. Niet voor niets selecteren steeds meer mensen hun product op basis van de ingrediënten. Een gevoelige huid is snel geïrriteerd en vraagt om een zorgvuldig uitgekiende cocktail aan ingrediënten. Een grote nieuwe stroming binnen het zonnebrandgamma is daarom producten speciaal voor die gevoelige huid, veelal op basis van alleen minerale filters en zonder andere bekende allergenen, zoals parabenen en parfum.

Shop tip: Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense Mineral SPF50. Klik hier voor online shopping.

Trend 4: Full light bescherming

Na infrarood wordt er aan de nieuwe generatie zonnebrandproducten ook steeds vaker een bescherming aan zichtbaar licht toegevoegd.

Uit onderzoek blijkt dat infrarood en zichtbaar licht ook sterk bijdragen aan het verouderingsproces. Zo tast infrarood de collageen- en elastinevezels in de huid aan en creëert zichtbaar licht ook vrije radicalen.

Shop tip: Lancaster Sun Beauty Comfort Touch Face Cream SPF50

Trend 5: Multifunctionaliteit

Net als binnen skincare en make-up zijn multi-taskende zonnebrandproducten een big thing. In een tijd waarin het lijkt alsof we steeds meer producten over elkaar heen moeten layeren is de vraag naar multifunctionaliteit groter dan ooit. Verwacht dus steeds meer zonproducten die dubbelen als basismake-up, anti-aging crème, dark spot corrector en nog veel meer.

Shop tip: Vichy Ideal Soleil 3-in-1 Tinted Anti-Dark Spots Care SPF50

Trend 6: UV-filterende make-up primer

Gezien de hype rondom primers, is het niet gek dat de eerste primer en UV-duo’s de schappen bestormen. Niet alle zonnecrèmes werken namelijk even lekker met die losse primers en foundations en deze producten los bieden haast nooit een SPF level van 50. De UV-primer verdoezelt imperfecties, verfraait de teint, biedt een perfecte basis voor je make-up en geeft hoogwaardige breedspectrum UV-bescherming.

Shop tip: Giorgio Armani Maestro UV Skin Defense Primer is hier online te koop.

Lees ook