… en viert dat met een Tribute Collectie.

03:19 - 01:59
luistertijd 03:19 - leestijd 01:59

Koffijberg Hairdressers bestaat 40 jaar

Dit jaar bestaat Koffijberg Hairdressers in Amsterdam veertig jaar. Reden voor Kimm Koffijberg om dit jaar niet met twee losse collecties uit te komen – eentje voor voorjaar/zomer en eentje voor de herfst/winter – maar met een allesomvattende en samenhangende ‘Tribute Collectie 2016’. Het eerste deel van deze collectie lanceert ze in het voorjaar, het tweede deel in het najaar.

Een eerbetoon aan veertig jaar Koffijberg

De Tribute Collectie is een eerbetoon aan ‘veertig jaar Koffijberg’. De meest iconische looks die Kimm en Richard Koffijberg in de afgelopen decennia hebben gecreëerd, zijn door Kimm in deze collectie vertaald naar een mooi en draagbaar kapsel, helemaal anno 2016.

Bekijk ook het volgende behind-the-scenes filmpje:

Vidal Sassoon als inspiratie

Richard en Kimm zijn beide geïnspireerd door en geschoold volgens de principes van haargoeroe Vidal Sassoon, de grondlegger van de huidige kniptechnieken. Overeenkomst tussen alle collecties uit het verleden en de huidige Tribute Collectie van Kimm, is de permanente focus op het haar, op constante vernieuwing en vooral op draagbaar haar. Want kapsels moeten ook thuis eenvoudig in model kunnen worden gebracht als het aan Kimm ligt.

I-dentity

Ook verwijst de collectie naar het recent door Kimm ontwikkelde concept I-dentity dat het adviseren over haarkleur, coupe en visagie naar een hoger niveau tilt. I-dentity kijkt verder dan gezichtsvorm of huidskleur, ook verder dan de laatste haartrends. Kapsel en visagie moeten je identiteit en lifestyle in de volle breedte onderstrepen, vindt Kimm: “Wat heb jìj nodig? Wat wil jìj uitstralen? Wat wil jìj laten zien?”

De mooiste kapsels

We hebben de mooiste kapsels uit de Tribute Collectie voor je op een rij gezet.

Dit kapsel is een knipoog naar Farrah Fawcett uit de jaren zeventig, maar is tegelijkertijd heel draagbaar. Bij de rechthoekige gezichtsvorm van dit model is het volume laag in het haar aangebracht, zodat het gezicht niet te breed of te lang wordt. Door de lagen die in het haar zijn geknipt, krijgt het haar meer volume en oogt het zacht.

Door het haar te krullen, is de kleurseparatie in het haar duidelijker zichtbaar, dit geeft contrast. Wil je een vloeibare beweging in kleur, dan borstel je het haar meer uit.

In de jaren 70 is in de kapperswereld veel geïnvesteerd in kniptechnieken. In de jaren 80 kwam de punktijd en werden punkkapsels als stijlvol gezien. Bij dit kapsel zie je dat duidelijk terug. Het draait om ambachtelijkheid, aandacht voor structuur, textuur en zachtheid. De grijstinten zijn afgestemd om de gelaatskleur van het model.

Dit Bob-kapsel is grafisch met ronde kniplijnen in het gezicht. De kleurtechniek is juist vierkant. In alles is contrast te zien. Vanwege de sterke lijnen in de coupe is er voor een niet te koele kleur gekozen. Als je hier kiest voor een koele tint zou de uitstraling van het model te hard worden. Het haar is met een ronde borstel glad geföhnd met de volumes rond naar binnen.

Lees ook