Wie wordt de Hairdresser of the Year?

02:06 - 01:16
luistertijd 02:06 - leestijd 01:16

Coiffure Award 2016: genomineerden bekend!

De genomineerden van de 25ste editie van de Coiffure Award zijn bekend. Afgelopen 18 maart werden de genomineerden van de grootste en meest toonaangevende kappersprijs van Nederland geïnformeerd dat hun inzending is geselecteerd door een gerenommeerde pers- en vakjury. De uitreiking van de prestigieuze Coiffure Awards, in maar liefst 12 categorieën, vindt plaats op zondagavond 1 mei aanstaande tijdens een groots gala in Studio 21 te Hilversum. Naast de 12 te verdelen Coiffure Awards wordt op deze avond ook de meest begeerde prijs onder Nederlandse kappers uitgereikt: de titel Hairdresser of the Year.

Vakkundige jurering door pers en haarspecialisten

De jurering van de inzendingen vond in drie fases plaats. De persjury, bestaande uit 18 redacteuren, journalisten en beauty editors van toonaangevende bladen, beoordeelde als eerste de inzendingen. Zij kozen de genomineerden en winnaar voor de Pers Award. Als tweede beoordeelde een Nederlandse vakjury bestaande uit haar- en beautyspecialisten de inzendingen. Voor de Schwarzkopf Hair Color Technician vond een aparte jurering plaats. Tot slot nam een aantal Britse topkappers de taak van de laatste jureringsronde op zich.

Op www.coiffureaward.nl vind je een overzicht van de genomineerden.

Kies jouw favoriet en win VIP-kaarten

Ook dit jaar kan het publiek haar favoriet kiezen. Iedereen wordt uitgenodigd te stemmen op zijn of haar favoriete kapsel uit 24 geselecteerde inzendingen. De inzending met de meeste stemmen wordt beloond met de Consumer Award. Stemmen kan via www.coiffureaward.nl/stemenwin.

Bij het uitbrengen van jouw stem maak je bovendien kans op 2 VIP-kaarten voor het Coiffure Award-gala en een goodiebag vol haarverzorgingsproducten.

Over de Coiffure Award

De Coiffure Award – die in 1992 is opgezet door Schwarzkopf Professional en Coiffure Magazine – streeft ernaar de kappersbranche naar een hoger niveau te brengen en zet zich in voor de promotie van het kappersvak. In het volgende filmpje zie je een compilatie van de uitreiking van vorig jaar.

Lees ook