Zo weggelopen uit een gedicht van Shakespeare

03:45 - 02:15
luistertijd 03:45 - leestijd 02:15

Romantische kapsels voor Valentijnsdag

Dichters schrijven nooit over haren föhnen. Er bestaan geen odes aan de krultang of sonnetten voor haarserums. Romantisch haar – zoals dat van Julia in het gedicht Romeo en Julia van William Shakespeare – is ietwat rommelig. Zoals de haartrends van dit moment. We zetten de mooiste voor je op een rij.

Soft twists

Alleen twee plukken haar naar achter draaien en vastzetten is niet genoeg voor deze romantische look. Om er een echt prinsessenwaardig kapsel van te maken, heb je ook textuur nodig. Haarstylist Odile Gilbert gebruikt daarvoor Moroccanoil Hydrating Styling Cream op vochtig haar. Even laten drogen en vervolgens met je handen je haren lekker warrig maken.

Odile: “Het haar moet eruit zien alsof het twee tot drie dagen niet gewassen is.”

Lekker slordig opsteken

Op de catwalk van Alexander McQueen zagen we veel slordige, maar oh zo romantische kapsels voorbij komen. Haarstylist Guido wikkelde daarvoor eerst dunne draadjes om plukken haar, waarbij hij “de haren als het ware aan elkaar naaide, zodat de plukken allemaal een andere kant opgaan bij het opsteken, maar dan op een zachte en subtiele manier.”

Bij de show van Alberta Ferretti wisselde hij de draadjes in voor gouden elastiekjes die hij niet te dicht op de haarlijn vastzette. “Op die manier zitten de elastiekjes losjes en dat geeft een lekker slordig effect.”

Luchtige krullen

In het kappersvak staat een ‘effortless look’ vaak synoniem voor 18 verschillende producten, twee assistenten en tenminste drie uur werk. Laat staan dat je deze look thuis kan namaken.

Bij de show van Stella McCartney bewees haarstylist Eugene Souleiman gelukkig het tegendeel door het haar van zijn modellen alleen maar te wassen en te hydrateren met een proteïne masker, een scheiding in het midden aan te brengen en verder… niets. Gewoon aan de lucht laten drogen. Het resultaat: schitterende romantische en luchtige krullen.

Slordige paardenstaart

Weer zo’n lekker slordig kapsel… en gelukkig ook makkelijk na te maken. Voor deze look maakte haarstylist Kristin Ess lage paardenstaarten bij haar modellen, waarna ze textuurpoeder bovenop het hoofd aanbracht (droogshampoo heeft trouwens hetzelfde effect).

Trek met de punt van een kam bij de haarlijn het haar wat losser. Een paar losse plukken geven het geheel een nog zachtere look en omlijsten je gezicht.

Wil je nog meer hoogte en textuur? Toupeer dan eerst je haar – vooral boven op je hoofd – voordat je een paardenstaart maakt.

Linten

Met een zwart satijnen lint kan je alle kanten op. Op de catwalk bij Mary Katrantzou zagen we linten die rondom de hals én het haar waren gewikkeld. Dit maakt niet alleen je outfit af (van de voorkant ziet het eruit als een romantische choker, denk: Sense and Sensibility), het houdt je haar aan de achterkant ook mooi op zijn plek.

Bij Oscar de la Renta maakte haarstylist Guido losjes een lage paardenstaart bij zijn modellen, waar hij eveneens een zwart satijnen lint omheen deed. Laat een paar plukken uit de paardenstaart vallen en je haar danst romantisch in de wind wanneer je loopt.

Accessoires

Maak je romantische look af met een accessoire op de haarlijn. Haarstylist Gilbert gebruikt veel zilver en goud, waarbij zij het haar aan de lucht laat drogen, voor een natuurlijk resultaat.

“Plaats de accessoires op een opvallende plek, of kies er voor twee aan één kant. Het mag er een beetje vreemd uit zien, in het oog springen.”

Bron

Lees ook