Fleur is niet alleen expert, maar ook ervaringsdeskundige

05:36 - 03:21
luistertijd 05:36 - leestijd 03:21

Paula’s Choice expert tips bij rosacea

Ken je dat… dat je ergens binnenkomt waar het warm is en je huid reageert bijna direct met rode konen? Of als je een glas rode wijn drinkt, whoosh… rode wangen!

Ook herkenbaar is dan vermoedelijk dat je ’s ochtends wakker kunt worden met rode, soms pijnlijke puistjes op neus en wangen, terwijl je huid er de vorige dag eigenlijk best nog OK uitzag. Grote kans dat je dan net als Fleur van Norden, productspecialist bij Paula’s Choice, een (rosacea-) gevoelige huid hebt. Heel vervelend, omdat je nooit kan voorspellen in wat voor “bui” je huid is. In dit artikel geeft Fleur je tips voor de rosacea gevoelige huid.

Rosacea: een frustrerende huidaandoening

Rosacea is een frustrerende huidaandoening die veelal voorkomt bij vrouwen en zich vaak pas openbaart na je dertigste. Het begint meestal subtiel met nu en dan roodheid en puistjes op wangen en neus. Als je er niets tegen doet, wordt het bijna altijd erger en er zijn meerdere stadia te onderscheiden.

Discussie over de oorzaken

Er is veel discussie over wat de oorzaken van rosacea zijn (hormonaal, erfelijkheid of de demodex huidmijt), maar los van de oorzaak kun je met milde huidverzorgingsproducten passend bij jouw huidtype veel doen om de symptomen van rosacea onder controle te krijgen en te houden. Afhankelijk van de ernst van de rosacea wordt medicatie voorgeschreven (orale antibiotica of uitwendig met het antibacteriële middel metronidazol). Als je dat combineert met milde huidverzorgingsproducten is het mogelijk om een gladdere, zuivere en egalere huid te krijgen die je zo graag wilt.

Mild is dus het advies

Over het algemeen geldt bij rosacea of een extreem gevoelige huid dat je het beste kunt beginnen met een beperkte hoeveelheid producten, om je huid zo min mogelijk prikkels te geven die haar mogelijk kunnen laten opvlammen.

Er zijn een aantal tips voor het gebruik van (milde!) huidverzorgingsproducten die de moeite waard zijn om te proberen en die je huid kunnen helpen rustiger te worden.

Shop hier alles voor jouw rosacea gevoelige huid

 

Tips van Fleur

Shop hier alles voor jouw rosacea gevoelige huid

 

Behalve dat bovenstaande tips een positieve invloed op rosacea hebben, zullen ook rimpels, mee-eters, een vette huid, rode puistjes en bultjes en ontstekingen verminderen. Als dat geen weg naar een mooie huid is!

Wat je beter kunt vermijden bij een (rosacea-) gevoelige huid

Paula’s Choice Productspecialist Fleur van Norden.

Vraag jij je af of je rosacea hebt?

Vrijwel iedereen kan rosacea krijgen, maar vrouwen met een lichte huid en een Noord-Europese afkomst hebben er het meest last van. Mannen krijgen minder snel rosacea, maar als ze er last van hebben is het vaak erger, met gezwollen bultjes rond de neus die “rhinophyma” worden genoemd.

Als je vermoedt dat je rosacea hebt, kun je het beste een dermatoloog raadplegen. In alle gevallen kan de juiste combinatie van milde huidverzorgingsproducten met voorgeschreven, plaatselijke medicatie rosacea onder controle houden en voorkomen dat het erger wordt.

Shop hier alles voor jouw rosacea gevoelige huid

 

Lees ook