Over schrapen met stenen en zwarte plekken

04:04 - 02:26
luistertijd 04:04 - leestijd 02:26

Guasha Sfeerbeeld

Guasha Massage

Af en toe gun ik mezelf een heerlijke lichaamsmassage. Ik probeer dan wel elke keer iets nieuws; ik laat me graag verrassen. Zo kwam ik ditmaal uit bij de Guasha Massage, die me heerlijk oosters in de oren klonk. De naam deed me denken aan wuivende palmbomen en een ruisende zee…

TamaraDuh, ik zat er behoorlijk naast! Bij het googelen op deze massagevorm kwam ik de meest heftige afbeeldingen tegen van flinke bloeduitstortingen en rode plekken na afloop van de behandeling. Slik… kan ik deze massage nog ruilen voor een andere?!

Maar bij verder uitzoeken wat deze massagevorm nu precies inhield, wekte het toch weer mijn interesse.

Wat is het en wat doet het?

Vivi Hendrix – werkzaam als schoonheidsspecialiste bij Tinails&Beauty – legde me uit dat de oorsprong van deze behandeling in China ligt. Guasha betekent letterlijk: de ziekte uit het lichaam schrapen. En dat is dan ook meteen een pakkende omschrijving voor deze massage.

Guasha kan voor een verscheidenheid aan klachten worden toegepast. Denk aan hoofdpijn, allergieën, reumatische pijn, spierkrampen, spijsverteringsklachten, tennisarm of  slapeloosheid. Met jade stenen wordt de negatieve energie uit het lichaam ‘geschraapt’ . Zo wordt er weer plaats gemaakt voor positieve energie.

Afvoeren

Afvalstoffen en blokkades worden los geschraapt en moeten door het lichaam opgeruimd worden. Typisch is dat de hoeveelheid afvalstoffen die loslaat ook werkelijk zichtbaar is. Vooral bij blokkades kunnen zelfs zwarte plekken ontstaan. Hoe meer afvalstoffen er vrijkomen of hoe erger de blokkade, hoe donkerder de plek. In kuurverband is het natuurlijk de bedoeling dat deze plekken op termijn steeds minder worden.

De behandeling

De behandeling duurt in principe ongeveer een uur, maar voor klanten met een hoge gevoeligheid kan de duur soms teruggebracht worden tot een half uur. Nu piep ik niet zo heel snel, maar ik vind het toch wel spannend of het echt zo pijnlijk zal zijn als de afbeeldingen op Google doen vermoeden. Na de intake met Vivi  besluiten we dat we ons met de Guasha massage vooral op mijn vermoeidheid van lichaam en geest gaan richten.

Massage Tamara

Tamara’s rug na de massage


Olie en Jade

Mijn rug wordt eerst door Vivi gereinigd en ingeolied met een speciale olie, die meteen bijdraagt aan het herstel. Tot zover voelt het nog heerlijk relaxed! Dan begint Vivi met de Jaden stenen de schrapende bewegingen te maken.

Schrapende stenen

Het is een wat vervelend gevoel, maar ik vind het goed te doen. Op de plaatsen waar mijn spieren vast zitten (onder het schouderblad en langs de ruggenwervel) kietelt het zelfs hevig. Wie had dat gedacht?

Voor mij geen zwarte plekken

Na een klein uur is mijn rug gevoelig en bij nadere inspectie op de foto’s die gemaakt zijn, zie ik ook de roodheid die het schrapen veroorzaakt heeft. De zwarte plekken zijn gelukkig uitgebleven.

Volgens Vivi valt de reactie van mijn huid nog mee. Ze heeft vaak ergere reacties meegemaakt. Jippie, mijn switch naar een gezondere leefstijl werpt toch zijn vruchten af!

Er valt een last van mijn schouders

Vivi raadt me aan flink veel water te drinken zodat de vrijgekomen afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden. Ook vertelt ze me dat het kan gebeuren dat de vermoeidheid eerst erger wordt en daarna pas verbetert.  Zelf heb ik direct al het gevoel alsof er een last van mijn schouders is gevallen en mijn vermoeide gevoel (vooral achter mijn ogen) minder is. Kortom, de Guasha Massage is aanrader voor iedereen die van een stevige aanpak houdt!

Ik heb de Guasha Massage zelf bij Tinails&Beauty geboekt, maar op deze website staan nog meer adressen per provincie waar je de massage kunt boeken.

Lees ook