Gezicht Natuurlijk 100% Rimpels en slapte

10 jaar jonger met dit eenvoudige rijstmasker

redactie, Corine
Geschreven door redactie, Corine

Gewoon in je eigen keuken!

Veel vrouwen stellen werkelijk alles in het werk om er tien jaar jonger uit te zien. Jij hebt geluk, want met dit eenvoudige recept kan jij hetzelfde effect in een handomdraai bereiken.

De voordelen van rijst

Rijst wordt al lange tijd geassocieerd met een gezond dieet. Het heeft daarentegen ook voordelen op het gebied van beauty waar je waarschijnlijk nog nooit bij het stil gestaan. Rijst zit boordevol antioxidanten, die de verschijning van rimpels vertragen en verkleinen en bovendien het proces van ouder worden langzamer laten lopen. Rijstpoeder wordt in veel Aziatische culturen ook toegepast bij huidirritaties en om acne te behandelen.

Japanese Beauty

Rijst is in Japan een veel toegepast beauty geheim.

Traditioneel Japans recept

Maak je geen zorgen… je hoeft je gezicht niet te bedekken met hele rijstkorrels om de vruchten van een rijstmasker te plukken. Je gebruikt alleen rijstwater. Dit is het vloeibare bijproduct dat ontstaat wanneer je rijst kookt totdat het zacht is. Hieronder vind je het recept voor een traditioneel Japans rijst masker:

 • Kook twee tot drie eetlepels rijst boven een matig vuur totdat de rijst zacht is.
 • Giet de inhoud van het pannetje in een vergiet of zeef en vang het kookvocht op. Druk de rijst goed aan met je handen of een lepel.
 • Spoel de gekookte rijst daarna om in een klein beetje koud water. Je zult merken dat het water wit kleurt.
 • Verwijder de rijst en voeg een eetlepel melk en een eetlepel honing toe aan het water. Goed roeren tot een papje ontstaat.
 • Breng het papje aan op een goed gereinigd gezicht en hals. Even laten intrekken.
 • Spoel na een half uurtje het masker van je gezicht met het kookvocht, dat inmiddels is afgekoeld.

Het resultaat?

Een zachtere huid en minder fijne lijntjes. Je huidtint is egaler en je huid goed gehydrateerd. Met andere woorden: een jeugdiger uitstraling.

Gebruik dit masker twee keer per week en je zult versteld staan van de resultaten! Wij zetten alvast een pannetje op het vuur, hier op de redactie…

Bron

Meer weten over dit onderwerp?

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Over deze schrijver

redactie, Corine

redactie, Corine

Corine (1981) maakt deel uit van de BeautyJournaal redactie en is daarnaast ook freelance communicatieconsultant en tekstschrijver met een voorliefde voor beauty- en verzorgingsproducten. Ze is erg kritisch als het om verzorgingsproducten gaat, besteedt veel tijd aan 'vergelijkend warenonderzoek' en het uitpluizen van ingrediënten. Want hoe mooi de verpakking van een crème, lotion of lippenstift ook kan zijn... het gaat uiteindelijk om de inhoud.

7 reacties

 • Dag Maria, je hebt volledig gelijk. Ik zie dat hier sprake is van een verwarrende vertaling, die te maken heeft met het woord koken. De Engelse brontekst is als volgt: “Over medium heat, cook two to three tablespoons of rice in cold water and cook until the rice softens.” Nu is het probleem dat wij Hollanders geen verschillende woorden kennen voor koken in de betekenis van achter het fornuis staan, een pan op het vuur zetten (Engels: cook) en koken in de betekenis van water verhitten tot 100 graden (Engels: boil). We gaan even nadenken over een alternatief en passen de tekst op dit punt aan.

 • jullie maken 1 grote fout. fermenterende rijst.. dat is rijstwater van de kouwe persing…. wanneer je de rijst eerst gaat koken , dan werkt het niet meer…. weet je hoe je rijst moet koken.. 1 kopje rijst op2 kopjes water, en als het water verdampt is, is de rijst goed.. even laten uitdampen en alle rijstwater zit in de rijst, zo eet je rijst, en niet anders. Haarwater en de rest maak je dus van de kouwe persing.. een beetje rijst ,en een beetje water, en dan persen, of kneden.. en het water laten fermenteren , pas dan heb je een haarmasker of een gezichtmasker…..

 • Hoi Edith, bedankt voor je vragen. Bij het koken van de rijst volg je de aanwijzingen op de verpakking voor de hoeveelheid toe te voegen water. Meestal staat dit weergegeven per kilo of per 100 gram rijst, dus je moet even terugrekenen naar 3 eetlepels rijst. Het feit dat er een papje kan ontstaan van rijst, melk en honing heeft er mee te maken dat de ingrediënten zich aan elkaar binden wanneer je ze mengt. Probeer het maar eens, succes!

 • hallo! reist water + die melk hoe kan dat een papje worden?? Hoe veel moet ik van die water gebruiken ? Zeker betje anders word het gaan papje van 1 lepel honing~~

 • Hoi Mar, het eerste kookvocht gebruik je om na een half uurtje het masker mee van je gezicht op te spoelen. Dit is de allerlaatste stap van het recept hierboven. Succes!

 • Wat moet je doen met het eerste kookvocht? Ik begrijp dat je het vocht van de gekookte rijst wat je afspoelt met koud water gebruikt voor je gezicht.?

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.