Gewoon in je eigen keuken!

02:18 - 01:23
luistertijd 02:18 - leestijd 01:23

10 jaar jonger met dit eenvoudige rijstmasker

Veel vrouwen stellen werkelijk alles in het werk om er tien jaar jonger uit te zien. Jij hebt geluk, want met dit eenvoudige recept kan jij hetzelfde effect in een handomdraai bereiken.

De voordelen van rijst

Rijst wordt al lange tijd geassocieerd met een gezond dieet. Het heeft daarentegen ook voordelen op het gebied van beauty waar je waarschijnlijk nog nooit bij het stil gestaan. Rijst zit boordevol antioxidanten, die de verschijning van rimpels vertragen en verkleinen en bovendien het proces van ouder worden langzamer laten lopen. Rijstpoeder wordt in veel Aziatische culturen ook toegepast bij huidirritaties en om acne te behandelen.

Rijst is in Japan een veel toegepast beauty geheim.

Traditioneel Japans recept

Maak je geen zorgen… je hoeft je gezicht niet te bedekken met hele rijstkorrels om de vruchten van een rijstmasker te plukken. Je gebruikt alleen rijstwater. Dit is het vloeibare bijproduct dat ontstaat wanneer je rijst kookt totdat het zacht is. Hieronder vind je het recept voor een traditioneel Japans rijst masker:

Het resultaat?

Een zachtere huid en minder fijne lijntjes. Je huidtint is egaler en je huid goed gehydrateerd. Met andere woorden: een jeugdiger uitstraling.

Gebruik dit masker twee keer per week en je zult versteld staan van de resultaten! Wij zetten alvast een pannetje op het vuur, hier op de redactie…

Bron

Lees ook