Simpel en doeltreffend

04:52 - 02:55
luistertijd 04:52 - leestijd 02:55

Superslimme tips voor schitterende wimpers deel 1

In deze artikelreeks delen we onze tips voor schitterende wimpers met je. Simpele maar superslimme huis-tuin-en-keuken trucs die je elke keer weer versteld zullen doen staan van het eindresultaat. In deel 1 de eerste 13 tips.

Buig de borstel van je mascara

Buig het borsteltje onder een hoek van 90% ten opzichte van de steel. Hierdoor is het mogelijk je mascara nauwkeuriger aan te brengen en ook die lastige plekjes te bereiken, zoals de haartjes bij de binnenste ooghoek.

Veeg je mascara af aan een tissue om klonteren te voorkomen

Vooral nieuwe mascara’s hebben in het begin vaak (te)veel mascara op het borsteltje zitten, waardoor je klontjes in je wimpers krijgt. Door de borstel eerst af te vegen aan een tissue of toiletpapier behoort tot probleem voortaan tot het verleden.

Breng mascara royaal aan bij de haaraanzet van de wimpers

Wanneer je je wimpers van een gelijkmatige laag mascara voorziet, is de kans vrij groot dat de uiteinden van de wimperhaartjes te zwaar worden en de krul – die je zojuist zorgvuldig had aangebracht – binnen enkele minuten alweer uitzakt. Je kunt dit voorkomen door de mascara dikker aan te zetten bij de haaraanzet en dunner bij de uiteinden van je wimpers. Dit doe je door je mascara van links naar rechts te bewegen bij de aanzet en daarna in een soepele beweging het kwastje door de punten van je wimpers te halen.

Gebruik eerst een laagje gewone mascara en daarna een laagje waterproof

Waterproof mascara is beter in staat om de krul in je wimpers te fixeren en voorkomt bovendien dat je mascara gedurende de dag niet uitloopt. Het laagje gewone mascara eronder maakt juist het verwijderen van de mascara aan het einde van de dag weer makkelijker, aangezien de waterproof mascara zich op deze manier niet aan je wimpers hecht.

Breng mascara aan op beide kanten van je wimpers

Zeker wanneer je dunne of lichte wimpers hebt, is dit een goede truc. Breng eerst mascara aan terwijl je naar beneden kijkt en daarna terwijl je naar boven kijkt. Je wimpers zien er gegarandeerd voller uit!

Houd de borstel horizontaal voor volle wimpers en verticaal voor een natuurlijk resultaat

Hoe je de borstel vasthoudt tijdens het aanbrengen, maakt een enorm verschil voor het eindresultaat. Wanneer je de borstel horizontaal houdt en een paar keer heen en weer beweegt, creëer je volume. Door de borstel verticaal te houden en alleen met de punt in de lengte langs je wimpers te bewegen, ontstaat een meer natuurlijke look.

SUPERTIP – shop direct! Deze mascara van MAC is speciaal bedoeld voor rechte wimpers, dus Aziatische ogen. Hij werkt super.

Leg je mascara in warm water om klontjes te voorkomen

Wanneer je je mascara even opwarmt in warm water wordt de formule wat dunner en komen klontjes minder snel voor. Deze truc doet ook wonderen wanneer je mascara bijna leeg is en je niet bij het laatste restje kunt komen.

Houd een lepel onder je oog om knoeien te voorkomen

Houd een lepel (met de bolle kant naar buiten) onder je oog en breng daarna mascara aan. Eventuele foutjes komen op de lepel terecht en niet op je huid. Werkt ook aan de bovenkant van je oog.

Transformeer je mascara tot een eyeliner

Ga met een eyeliner borsteltje over je mascarakwast heen en breng de eyeliner vervolgens aan, zoals je dat ook zou doen met een gel liner.

Gebruik babypoeder tussen de eerste en tweede laag mascara

Babypoeder blijft aan mascara plakken, waardoor het een simpele manier is om je wimpers meer volume te geven.

Gebruik een zoutoplossing om je mascara te verdunnen

Wanneer je mascara stroperig begint te worden en nog niet zijn uiterste houdbaarheidsdatum heeft bereikt (gebruik je mascara nooit langer dan drie maanden!), bieden een paar druppels zoutoplossing uitkomst.

Gebruik een wattenstaafje om foutjes te corrigeren

Wacht totdat het knoeiplekje is opgedroogd en plaats er vervolgens de tip van een wattenstaafje op. Door nu het wattenstaafje tussen je vingers rond te draaien, verwijder je de mascara. Wanneer je dit probeert terwijl de mascara nog nat is, is de kans vrij groot dat je er een smeerboel van maakt.

Verwijder klontjes uit je wimpers met een schone tandenborstel

Wanneer je wimpers aan elkaar klonteren of er klontjes in je mascara zitten, verwijder je deze eenvoudige met een nieuwe en schone tandenborstel. Geen gebruikte, want dat kan tot irritatie leiden.

Bron

Lees ook