Lak die niet lakkerig oogt en aanvoelt

02:48 - 01:41
luistertijd 02:48 - leestijd 01:41

De L’Oreal Professional Techni Art Air Fix Extra Strong Fixing Spray bevat een UV filter voor extra bescherming van het haar en kan zowel op vochtig als op droog haar worden aangebracht. Het zogenaamde ‘Ionic Neutralizing System’ neutraliseert statische lading in het haar met behulp van ionen.

Eerste indruk

De fixeerspray zit in een stijlvolle wit- en zilverkleurige spuitbus van 250 ml. Dit is een kleinere inhoud dan de gemiddelde bus haarlak, waardoor de fixeerspray van L’Oreal ook ideaal is om in je handtas of sporttas te stoppen. Of om mee te nemen op reis. Voor wie liever een grote verpakking heeft, is er ook een variant met 400 ml verkrijgbaar.

Het product heeft een subtiele geur en is lichter en luchtiger dan normale haarlak. Eerder een nevel of een mist. Precies wat je verwacht bij de naam ‘Air Fix’.

Wat ook meteen opvalt, is dat deze fixeerspray niet plakt, supersnel droogt en bovendien geen ‘geglazuurd’ laagje op je haar achterlaat. Nog een pluspunt: je borstelt of wast de spray er zo weer uit, zonder dat dit van die storende witte restjes veroorzaakt.

Veelzijdig in gebruik

Zelf heb ik deze spray vooral gebruikt als fixeerspray, oftewel als haarlak. Dus na het föhnen en stylen royaal aanbrengen op droog haar en vervolgens de rest van de dag geen omkijken meer hebben naar je kapsel (… wie wil dat nou niet!?). Zelfs die kleine haartjes, die in de loop van de dag als antennes omhoog gaan staan, blijven bij mij met dit product keurig op hun plaats.

Je kunt de spray ook gebruiken als volumespray, door vooral de haaraanzet in te sprayen en vervolgens je haar in model te brengen. En wanneer je snel last hebt van statisch haar of kroeshaar kan dit product ook uitkomst bieden. In dat geval spray je een kleine hoeveelheid op je handen, waarna je de ‘onwillige’ haren bedwingt. In het Engels noemen ze dat de ‘flyaway hairs’. Voor zover ik weet, hebben we daar in het Nederlands (nog) geen goede vertaling voor. Weggevlogen haren?

Statisch haar

Deze haarspray is veelzijdig in gebruik. Je bedwingt er ook je ‘flyaway hairs’ mee.

Het eindoordeel

De L’Oreal Professional Techni Art Air Fix is een fijn product dat wat mij betreft de haarlakken van de drogist met gemak verslaat. Het kleine beetje extra dat je voor deze salonlak betaalt, is de investering meer dan waard. Vooral de lichte textuur, de subtiele geur en de sterke fixatie zonder dat het ‘haarlakkerig’ oogt, zijn heel fijn. Een aanrader!

Lees ook