En test meteen nieuwe make-upproducten voor de teint

07:02 - 04:13
luistertijd 07:02 - leestijd 04:13

Carla Rep krijgt spring/summer masterclass bij Laura Mercier en test producten

Tegen een uitnodiging voor een masterclass van Laura Mercier, zeg je uiteraard geen ‘nee’. Laura Mercier is zeer geliefd bij professionele make-up artists. Tayaba Jafri, make-up artist van Laura Mercier, was speciaal overgevlogen voor een introductie van de collectie 2016 ‘Reflective Play’.

Dit voorjaar presenteert Laura Mercier een oogschaduw palet met ingetogen, neutrale matte tinten die van kleur veranderen wanneer deze worden gecombineerd met speciale multi-chrome pearls. Hierdoor ontstaat een kleurenspel met een subtiel caleidoscopisch effect. De matte tinten transformeren naar een nieuwe textuur voor een verfijnde, maar toch edgy look.

Eye Colour Collection

Laura Merciers inspiratie voor deze duo-chrome collectie komt voort uit de reflectie van het licht op de straatstenen van Parijs. De matte formule met olie absorberende bestandsdelen verhult imperfecties waardoor de oogleden er op een natuurlijke wijze egaler uit zien. Daar waar de multi-chrome pearls het licht vangen voor een verfijnde schittering zorgt de hoge pigmentatie voor een langdurige kleurintensiteit. Dit voorjaar brengt Laura Mercier het oogschaduw palet uit in acht verschillende tinten:

Mat: Saint-Germain, Tour Eiffel, Champs-Élysées, Le Marais
Multi-chrome parels: Arc de Triomphe, Rue de Rivoli, La Madeleine, Montmarte.
Namen om bij weg te dromen. Ik vind de kleuren echt prachtig en kan niet wachten tot ze te koop zijn.

Lip Parfait Creamy Colorbalm
De twee limited edition kleuren – Rive Gauche & Rive Droite – van de Lip Parfait Creamy Colourbalm geven een nude uitstraling en zijn verrijkt met duo-chrome parels voor een
glanzende finish. De nieuwe Lip Parfait met lichte crèmestructuur is aan te brengen in
één beweging, geeft de lippen volume en blijft langdurig zitten zonder te plakken.
De formule hydrateert, houdt de lippen zacht en geeft zo het comfort van een lipbalsem.

***SHOP deze producten hier online!

De masterclass van Tayaba…de flawless face.

Tijdens de masterclass geeft Tayaba iedereen een persoonlijk advies. Hier komen de tips de ze mij gaf:

In 5 stappen kun je dus een ‘flawless’ face creëren: primer, tinted moisturizer, concealer , (cream) blush, poeder.

En deze producten heb ik getest!

– primer radiance
– tinted moisturizer oil free, kleur nude
– eye primer
– velour colour lipstick, kleur

Primer radiance
Deze belooft een natuurlijke glow. Met de primer blijft je foundation of tinted moisturizer 2x zo lang zitten. Gemiddeld blijft een foundation 4 uur zitten. Met gebruik van een primer wordt dat 8 uur, of te wel een hele werkdag..Een goede investering dus. Deze primer heeft een parelachtige glans met soft-focus effect. Met andere woorden oneffenheden zie je niet meer of veel minder. Het geeft je verder een hele gezonde frisse uitstraling. De stap 1 in het creeëren van een ‘flawless’ face.
Breng het aan met een kwast, hou de kwast losjes vast, of breng het aan met je handen.

Wat ik er van vind:
Hij is makkelijk aan te brengen en geeft inderdaad een subtiele mooie gezonde glans. Om het jullie goed te laten zien, heb ik buiten een foto gemaakt. SHOP hier online.

Tinted moisturizer oil free, kleur nude
We gaan door met de gekleurde dagcreme op waterbasis. Deze is geschikt voor de gevoelige of acne-huid. Spf 20. Je kunt deze met je handen of kwast aanbrengen.

Je ziet de glans er nog steeds heel subtiel doorheen komen, wat ik heel mooi vind. Je ziet de make-up niet zitten en het ziet er toch mooi egaal uit. En…na 8 uur zat het nog steeds heel mooi. Een aanrader. SHOP hier online.

Eye Basics
Deze oogprimer voorkomt dat make-up in de oogplooitjes kruipt. Oogschaduw blijft beter zitten, het geeft een heldere blik en camoufleert adertjes. De verzorgende bestanddelen aloë vera en kamille zorgen ervoor dat onrustige oogleden kalmeren.
Je hebt echt maar een heel klein beetje nodig. Streep eerst iets af op je hand en breng het vervolgens aan met een dun penseel. Werk het uit met je vinger. Ik heb 1 oog gedaan, dan kun je het verschil zien.

 

Wat vind ik er van:
Eerlijk gezegd gebruikte ik zelf nooit eye primers (wel bij mijn modellen), maar gebruik het nu elke dag. Ik vind mijn ogen er frisser uitzien en de oogschaduw blijft veel beter zitten. SHOP hier online.

Velours lovers lipcolour
Laura Mercier komt in november 2015 met een matte lipstick ‘Velours lovers lip colour’. Ze claimen dat deze lang blijft zitten, goed gepigmenteerd is en hydrateert. Dat laatste vind ik heel fijn, want van matte lipsticks krijg ik vaak droge lippen. Dat deze lipsticks hydrateren en zacht aanvoelen komt door het gebruik van mangoboter. De lipsticks hebben medium tot full coverage en hebben een matte, satijnachtige finish.

Wat ik er van vind:
De lipstick voelt inderdaad fijn aan en blijft goed zitten. De lipstick brengt makkelijk aan en dekt meteen. De kleur ‘Infatuation’, die ik heb getest, zal zomers helemaal mooi staan.’ Te koop in 12 prachtige intense kleuren.

SHOP Laura Mercier producten hier online.

Lees ook