Perfect! Als je voor het eerst je haar gaat kleuren…

05:26 - 03:16
luistertijd 05:26 - leestijd 03:16

Wella Color Consultatie tool

Er komt een dag dat je denkt: ik heb zin in een andere kleur in mijn haar. Maar wat staat bij mij, en wat past ook goed bij mijn natuurlijke kleur? Als je voor het eerst je haar glaat kleuren ga je meestal niet voor een totale make-over, je pakt het voorzichtig aan.

ua wella color report

Voor het bepalen van de juiste haarkleur, ga je niet over een nacht ijs. Het is net als met make-up, je bekijkt alle kleurmogelijkheden en je bepaalt wat je mooi vindt. Vaak laat je je ook inspireren door de kleuren die vriendinnen dragen.

De juiste kleur haalt je teint op

Het vinden van de juiste haarkleur hangt niet alleen af van kleuren die je mooi vindt. Ze moeten ook bij je stijl en vooral bij je gezicht passen. De juiste haarkleur haalt je teint op, en maakt de kleur van je ogen nog mooier. Een haarkleur moet je echt het gevoel geven dat je mooier bent dan ooit!

De Wella super tool

middle blond and redWella kappers beschikken nu over een geweldige tool waarmee heel gericht naar de juiste soort kleuring en mooiste haarkleur voor jou gezocht kan worden.

Permanente of tijdelijke kleur?

Deze tool helpt ten eerste om de soort kleuring te zoeken die het beste bij jouw wensen aansluit; wil je een permanente of een demi-permanente kleuring, gaat je voorkeur naar glans of dekking, en let je heel bewust op de bestanddelen van een product? Wat betreft de juiste haarkleur is het belangrijk om de balans tussen warme en koele ondertonen te vinden, die matchen met de kleuren in jouw gezicht. Want zoals gezegd, het is belangrijk om de sprankeling naar voren te halen.

Er is meer dan koel blond en warm bruin

We denken nog te vaak dat blond koel is en bruin een warme tint, maar niets is minder waar. En dat maakt het ook zo fascinerend. Ook jij kunt een blondine worden met je bruine ogen – als je de juiste blondtint hebt gevonden, samen met je kapper: wellicht een mooie warme tint. De finesse zit hem in het uitzoeken van die juiste tint binnen zo’n hoofdkleurgroep als blond, bruin, rood, donkerblond, lichtbruin, en dergelijke.

Je kapper als beauty-coach

Je kapper is een beauty-coach en kan ervoor zorgen dat jouw persoonlijkheid een unieke signatuur krijgt. Omdat de tinten in je gezicht op elkaar zijn afgestemd, en elkaar versterken.

De invloed van mode

trendkleuren vanaf de jaren 70 tot nu

Wist je dat het spelen met koele en warme tinten ook een terugkerend onderwerp in de mode is? Zo domineerden in de jaren ’70 de warme, specerijachtige kleuren. De jaren ’80 waren koeler, de jaren negentig werden een tijdperk waarin het gemixt werd, en komende zomer worden er heel aparte combinaties van warm en koel gemaakt, in opvallend felle tinten.

‘De beste kleur ter wereld is de kleur die jou staat’ Coco Chanel

jouw favoriete haarkleur

Toch is mode niet sturend als het om jouw haarkleur gaat. Zoals Coco Chanel ook ooit al zei: de mooiste kleur is de kleur die jou staat, die jou mooier maakt. Een trendkleur kan een richting aangeven, maar binnen die kleurgroep ga je met je kleurspecialiste vooral op zoek naar de nuances die je gezicht laten schitteren en je stijl op een subtiele manier benadrukken, of juist heel artistiek.

It’s your game – shine!

Het mooie is natuurlijk ook dat je tegenwoordig niet meer voor 1 kleur hoeft te kiezen. Er kan volop gespeeld worden met een palet van matching tinten die je kleurspecialist als een ware kunstschilder in je haar aanbrengt. Intuïtief kleuren wordt dat ook wel genoemd. Zo kan ook nog mooier het spel met het licht gevangen worden op je haar.

Je lifestyle type

Jouw kleurspecialiste in de Wella salon zal heel goed naar de kleur van je ogen en je huid champagnekijken, maar ook met jou bespreken wat voor stijl je hebt qua kleding en hoe je in het leven staat. Er wordt gekeken naar je natuurlijke haarkleur, naar de vorm van je gezicht, en natuurlijk naar welke haartinten jij mooi vindt.

Meerdere voorstellen

Hiervoor is een vragenlijst ontwikkeld die de kleurspecialiste met je doorneemt en vervolgens wordt deze informatie schriftelijk of in een app verwerkt en daar rollen meerdere voorstellen uit die je kleurspecialiste aan jou zal voorleggen.

Schitteren met unieke haartint

Zo wordt er een heel nieuwe dimensie aan kleuradvies toegevoegd in de salon en minimaliseer je het risico dat je een haarkleur krijgt die niet het mooiste in jou naar voren haalt. Wella’s Color Consultation tool is gemaakt om jou te laten schitteren, met een unieke haartint.

Nieuwsgierig? Maak een vrijblijvende afspraak voor een gratis consultatie bij een Wella salon in jouw buurt. Klik hier voor de salonfinder.

 

Bekijk hier een inspiratie filmpje over de kleurconsultatie in de kapsalon:

 

Nieuwsgierig? Maak een vrijblijvende afspraak voor een gratis consultatie bij een Wella salon in jouw buurt. Klik hier voor de salonfinder.

Lees ook