Een compleet verzorgingsplan voor je handen

07:22 - 04:25
luistertijd 07:22 - leestijd 04:25

Getest LCN Anti Age Kit

In de gezichtsverzorging vliegen de anti-age producten je om de oren, maar in hand- en nagelverzorging is dit onderwerp nog te onbesproken, als je het mij vraagt. En dat terwijl de handen vaak de echte leeftijd verraden. Tijd voor verandering dus! En daarom heb ik de LCN Anti Age Kit voor de handen uitgebreid voor je getest. Het speciale Anti-Aging werkstofcomplex, waarmee de producten uit deze kit zijn verrijkt, zou de huid intensief verzorgen én zorgen voor een fluweelzacht effect. Ik ben benieuwd!

Eerst even kort iets over LCN

LCN Cosmetics is een cosmetica-onderneming die innovatieve cosmetische producten levert voor hand-, huid- en nagelverzorging. LCN levert wereldwijd uitsluitend aan professionals in de beautybranche. Vraag dus eens bij een professional bij jou in de buurt of ze producten van LCN gebruiken.

LCN Anti Age Overnight MaskAnti-Age juweeltjes

De LCN Anti Age Kit is verpakt in een stevige aantrekkelijke box en bestaat uit:

Anti-Aging werkstofcomplex

Alle producten in deze kit hebben een anti-age werking. Dit komt onder meer door de zeevenkelstamcellen. Het herstellend vermogen van de huid neemt af naarmate men ouder wordt en dient dan ook zo goed mogelijk te worden ondersteund. Zeevenkel is een plantje dat groeit langs de kustlijn (o.a. langs de Zwarte Zee, in het Middellandse Zeegebied, de Canarische Eilanden en langs de Europese kust van de Atlantische Oceaan). De stamcellen van deze plant bevatten essentiële voedingsstoffen om de stamcellen van de huid te beschermen en dus zo huidveroudering tegen te gaan.

Zeevenkelstamcellen en elastine

Zeevenkelstamcellen hebben daarnaast het vermogen om de huid te regenereren (herstellen) en het vochtgehalte te verbeteren. Ook hebben ze als eigenschap dat ze storingen bij de pigmentvorming kunnen reguleren.

Ook bevatten de producten uit deze kit elastine. Dit gaat het elasticiteit- en vochtverlies van het weefsel (en dus rimpelvorming!) tegen. De werkzame stof panthenol kalmeert, voedt en regenereert de huid. En jojoba olie verhoogt de elasticiteit van de huid en beschermt de huid tegen vochtverlies.

Verzorgingsplan

Ik zal nu eerst de dagelijkse en wekelijkse verzorging met deze producten met je doornemen.

LCN Anti Age Lifting ConcentrateDagelijkse verzorging:

Om je handen dagelijks te verzorgen, kun je het Anti Age Lifting Concentrate gebruiken i.c.m. de Anti Age Hand Cream.

Stap 1 Anti Age Lifting Concentrate

Breng een klein beetje serum aan op de handen en masseer dit in. Een tot twee keer pompen is voldoende voor beide handen. Masseer de handen in en laat het serum even intrekken.

Stap 2 Anti Age Hand Cream

Vervolgens breng je de Anti-Age Hand Cream aan. Deze crème zorgt er eigenlijk voor dat het serum gedwongen wordt de huid in te gaan, waardoor de werking nog intensiever wordt.

Herhaal de laatste stap iedere keer als je je handen hebt gewassen. Jaja, dit kan zomaar zo’n 10 keer per dag zijn…

LCN Hand CreamWekelijkse verzorging:

Een tot twee keer per week geef je je handen een extra verzorgingsboost door ze te verzorgen met het Anti Age Lifting Concentrate i.c.m. het Anti Age Overnight Mask.

Stap 1 Anti Age Lifting Concentrate

Breng een klein beetje serum aan op de handen en masseer dit in tot het is ingetrokken.

Stap 2 Anti Age Overnight Mask

Breng voor het slapen gaan het Anti Age Overnight Mask royaal aan op de handen en masseer het in. Doe vervolgens de meegeleverde katoenen handschoenen aan en ga hiermee slapen.

Ik raad aan om deze intensieve (nacht)maskerbehandeling zeker twee keer per week en tijdens de koude winterdagen zelfs drie keer per week te gebruiken.

En… bevalt deze verzorging mij?

Wat een lekkere producten! Stuk voor stuk ruiken ze heerlijk bloemig. Daar hou ik van!

Het serum is heel gemakkelijk te doseren door de handige pompverpakking. Twee pompjes is voldoende voor twee handen. De substantie is een beetje gel-achtig, maar dan veel dunner. Daardoor trekt het snel in. Fijn!

Het masker en de handcrème zitten beide in een tube, dit vind ik altijd erg hygiënisch. Als je iedere keer met je handen in een pot zit, breng je al snel bacteriën over en dat heb je met een tube niet. Het masker en de handcrème zijn beide qua substantie wat dikker en romiger dan het serum. De handcrème trekt snel in en erna heb je geen plakkerige handen. Het masker trekt niet echt snel in de huid, maar dat hoeft van mij ook eigenlijk niet echt. Het is tenslotte een masker wat voor langere tijd moet intrekken.

Homepage LCN Anti Age Kit

De handschoentjes: one size fits all?

De handschoentjes zijn vrij straks, waardoor ze wat lastiger aan gaan als het masker al op je handen zit. Dat vind ik een nadeel. Toen ik de handschoentjes aan deed, had ik het idee dat ik het masker er weer afveegde. Omdat ik niet echt kon slapen met de handschoentjes aan heb ik het later nog een keer geprobeerd, maar dan net even iets anders. Namelijk met vershoudfolie en handdoeken. Dat brengt mij op de volgende tip:

Profielfoto Esther KalkmanTip van nagelstyliste Esther

Heb je geen zin om de hele nacht met handschoentjes aan te slapen? Breng dan het Anti-Age Overnight Mask royaal aan en wikkel je handen in vershoudfolie. Dek ze vervolgens af met handdoeken (ik had ze zelfs in de magnetron nog ietsje opgewarmd, heerlijk!) en laat het masker 10 minuten inwerken. Na de inwerktijd kun je de handdoeken en de folie verwijderen. Het overtollige product kun je nog extra in de huid masseren.

Na het verwijderen van de handschoentjes (of vershoudfolie met handdoeken) is het masker helemaal ingetrokken. Mijn handen zijdezacht én ze ruiken echt heerlijk!

Mijn eindoordeel

Ik zou deze kit van LCN zeker aanbevelen, De anti age handcrème heb ik gebruikt om het zachte resultaat een aantal dagen te verlengen. Hiervoor moet je de crème wel echt elke dag een aantal keer gebruiken. Zeker in de winter merk ik dat m’n handen gewoon extra verzorging nodig hebben en deze vind ik in het serum en overnight masker.

Zelf zou ik de kit nog aanvullen met een goede verzorging voor de nagelriemen. De moleculen van de crème zijn namelijk te groot om de nagels/nagelriemen optimaal te kunnen verzorgen.

Je vindt hier meer informatie over het merk.

Lees ook