Zonder jojo-effect!

13:00 - 07:48
luistertijd 13:00 - leestijd 07:48

logo alizonne
drs Claudia van der Lugt kliniek Alizonne lrIn dit echt fantastische artikel legt arts Claudia van der Lugt, gespecialiseerd in preventieve en cosmetische geneeskunde – van de Alizonne kliniek, uit hoe je blijvend gewicht kan verliezen en na het afvallen ook een mooiere lichaamscontour behoudt, zonder dat er plastische chirurgie aan te pas hoeft te komen.

Eindelijk is er een therapie die niet alleen de kilo’s aanpakt, maar er ook voor zorgt dat je huid er mooier uitkomt, dan ooit!

Crash diëten helpt niet

Dat eeuwige gevecht met die kilo’s, de veelvoud aan diëten en vooral de argumenten voor wat kilootjes teveel. Niet iedereen heeft er last van maar als dat wel zo is dan ben je een PROOI. Prooi voor de nieuwste methoden die je in korte tijd van het gewicht afhelpen.

Teveel eten en stress

Overgewicht is meestal een gevolg van de overvloed die aanwezig is, de marketing van noodzakelijke tussendoortjes, de drukte en stress die extra beweging tot  tijd verspilling heeft geminimaliseerd. Zitten de eerste kilo’s er eenmaal aan en gaat iemand door op het ‘verkeerde pad’, dan ontstaat overgewicht.

Minder eten, meer sporten niet altijd ideaal

Terug naar minder eten en meer sporten leidt vaak niet tot het streefgewicht, laat staan het  gewenste figuur. Wanneer het lichaamsgewicht een BMI (gewicht in kg gedeeld door het kwadraat van de lichaamslengte) van 28 overstijgt is er sprake van overgewicht. Een reeks van aandoeningen en complicaties is het gevolg van overgewicht. Enkele voorbeelden hiervan zijn: suikerziekte, metabool syndroom, hoge bloeddruk, gewrichtsklachten, chronische vermoeidheid en vroegtijdige veroudering.

Zijkant serie 4x A4 300dpi

MAAR hoe dan overgewicht te lijf gaan ,waarbij het lijf zich qua contour moet aanpassen en dan nog de resultaten in het huidige sociale leven handhaven? Je wilt toch niet eeuwig op dieet blijven?

Indien er sprake is van een fors overgewicht is een medische controle echt noodzakelijk.

Hersenen gaan in de spaar-stand

Voor een gezonde en verantwoorde gewichtsvermindering is een strenge  calorieën-inname alléén niet voldoende. De hersenen  reageren meteen met terugschakeling naar de spaarstand. Ook al eet iemand niet veel toch valt die niet meer af. Dan treedt de frustratie op.

Lusteloos door vetverbranding

Vetverbranding heeft een grote invloed op allerlei processen in het lichaam, die daardoor ontregeld raken. Het is een veel gehoorde klacht dat er duizeligheid, zwakte of een slap gevoel, honger en lusteloosheid ontstaat bij het volgen van een dieet. De bloeddruk daalt, spierweefsel wordt afgebroken en de energievoorziening in de cellen wordt verstoord. Tevens merken veel mensen dat na een bepaalde periode van minder eten dat er geen gewichtsverlies meer optreedt.

Welke processen zijn betrokken bij gewichtsverlies?

voor en na alizonne therapie 1

Eerst bloedonderzoek en dan bijstellen met medicatie en supplementen

Het is daarom belangrijk om via bloedonderzoek vast te stellen welke medicatie en supplementen noodzakelijk zijn om b.v. de bloeddruk te handhaven en orgaansystemen zoals lever en nieren normaal te laten functioneren.

Als je al ziek bent…

Mensen met suikerziekte, hoge bloeddruk of schildklierafwijkingen kunnen niet zomaar een dieet volgen omdat hun medicatie daarop niet is afgesteld. Het gaat niet alleen om de verloren kilo’s die de weegschaal aangeeft maar om het totale functioneren van het lichaam. Om een en ander goed te laten verlopen is dus regelmatige medische controle vereist.

Hoe de Alizonne therapie helpt

DE ALIZONNE THERAPIE  is een behandelconcept gericht  op verminderen van het lichaamsgewicht, verbetering van de lichaamscontouren, stabilisatie op het streefgewicht en optimalisering van de algehele gezondheid. Tijdens het intake gesprek wordt een volledige medische geschiedenis afgenomen en via enkele metingen bepaald welk gewicht bij iemand past, hoe lang dit duurt en welke behandelingen nodig zijn. Daarna wordt er een bloedonderzoek uitgevoerd en wordt het basaal metabolisme gemeten alsook de exacte samenstelling van het lichaam.

Een dieet zal het gewicht op de weegschaal zeker verminderen maar het is niet zichtbaar of iemand vetweefsel verliest of juist spiermassa en water. Deze testen worden tijdens de behandeling maandelijks herhaalt.

Wat doet het Alizonne medisch dieet anders?

Het Alizonne medisch dieet voorkomt het jojo-effect. Tijdens het dieet krijgt iemand  voldoende proteïnen (eiwitten) , zodat de stofwisseling normaal verloopt zonder spierafbraak. Daarnaast is er een scala aan verse groenten en salades maar  geen suikers, koolhydraten of vetten, die als brandstof dienen. Het gevolg hiervan is dat het lichaam de voor de stofwisseling benodigde energie uit het eigen vetweefsel haalt, waardoor dit wordt afgebroken.  De afbraakproducten van het vetweefsel remmen daarbij het hongercentrum, waardoor er geen honger optreedt en men  zich fit voelt.

voor en na alizonne therapie

Afvallen is makkelijk, effect vasthouden niet…

Afvallen op deze manier is niet moeilijk. Het effect behouden is echter minder eenvoudig.

Een dieet moet per persoon worden  uit geschreven. Op die manier kan de hoeveelheid proteïnen die per dag nodig zijn worden vastgesteld. Daarnaast moeten  er aanvullende bestanddelen als kalium, zouten, calcium, vitaminen en indien noodzakelijk, overige voedingssupplementen voorgeschreven.  Ook moet de medicatie die iemand gebruikt worden aangepast. In latere dieet fasen wordt  geleidelijk naar een voedingspatroon toegewerkt zonder vervangers. Juist daarvoor is een blauwdruk nodig van ieders voedingsbehoefte en hersenreactie op verandering  wat daarin  bepalend is. Hoe doen we dat?

Basaal metabolisme testen

Het energieverbruik in rust is kan  individueel gemeten worden. Deze meting geeft precies aan hoeveel brandstof (energie in de vorm van voeding) een persoon nodig heeft. Voorafgaande aan de behandeling  en in de loop van de behandeling wordt dit herhaald. Vanaf het moment dat de  gewichtstabilisatie ingaat wordt gedurende maanden herhalingstesten uitgevoerd. De uitslagen van deze testen geven  een leidraad om de juiste voedingkeuzes te maken, waarmee  controle over het gewicht behouden blijft.

Testen van spier- en vetmassa en watergehalte

BIA-LICHAAMSANALYSES

BIA staat voor bio-elektrische impedantie analyse. Dit onderzoek geeft een analyse van de samenstelling van het lichaam met betrekking tot spiermassa, vetmassa en watergehalte.

Voor het verloop van een gewichtsvermindering behandeling is deze meting, en de analyse daarvan, van groot belang. Op de weegschaal is enkel een gewichtsverlies in kilo’s waar te nemen, maar het maakt vanzelfsprekend groot verschil of dit verlies veroorzaakt wordt door verlies van vetweefsel, spierweefsel of vocht.

Spiermassa

Een van de belangrijkste waarden uit de lichaamsanalyse is de indicatie van de hoeveelheid spiermassa. Het gehele behandelplan is gericht op het verbruik van overtollig vetweefsel als brandstof en de instandhouding van het spierweefsel. Eiwitten zijn de bouwstoffen voor spierweefsel, maar ze kunnen ook als brandstof dienen. Indien een voedingsplan te weinig  brandstof levert, dan vult het lichaam dit tekort aan door vrijmaking van eiwitten uit de spierweefsels.

De BIA-meting levert niet alleen gegevens op over de hoeveelheid aanwezige spiermassa, maar is  ook een indicatie over de juiste hoeveelheid  eiwitten in de voeding wat per persoon verschillend is.

voor en na alizonne therapie 2

Vetmassa

Het is niet zo dat elk gewichtsverlies ook daadwerkelijk een verlies van vetweefsel betekent en daarom zal de BIA-meting gedurende  een gewichtsvermindering  de meest accurate gegevens opleveren en garanderen dat het gewicht ook stabiel blijf.

Water

Tijdens elk dieet verliest men vocht omdat bij de vetafbraak water gevormd wordt en dit via de nieren wordt uitgescheiden. Ook kan het voorkomen dat iemand tijdens een dieet juist vocht vast houdt en dan is het zaak te weten of dit vocht in de cellen wordt vastgehouden of daarbuiten in de omringende weefsels. De waterhuishouding in het lichaam kan een vertekend beeld geven van gewichtsverlies of juist -toename. Ook een stilstand in gewichtsverlies is met deze meting terug te voeren op de oorzaak daarvan.

Alizonne Dieet Contourbehandeling

Goed doorbloed vetweefsel rondom de organen in de buikholte zal door het volgen van een dieet sterk afnemen. Maar het onder de huid opgeslagen vetweefsel is echter nauwelijks doorbloed en hierdoor heeft een dieet geen effect op dit weefsel.

Afvallen ok, maar onderhuidse vetophopingen blijven bestaan

Het resultaat van een dieet alléén levert dus wel gewichtsverlies op, maar de onderhuidse vetophopingen resteren nog en verstoren de natuurlijke lichaamscontouren.

contourverbetering

Een chirurgische ingreep is niet meer nodig!

Verder gewichtsverlies heeft dan geen zin en de enige mogelijkheid om dit vetweefsel kwijt te raken is d.m.v. een chirurgische ingreep. Dat is juist wat in de ALIZONNE THERAPIE voorkomen wordt omdat door de body behandelingen de vetten onder de huid worden vrijgemaakt die in het dieet als energie worden verbruikt.

  1. ULTRASOUND

Voor het leegmaken van het onderhuidse vetweefsel,in combinatie met het dieet,  komt Ultrasound goed in aanmerking. Ultrasound is een geluidstrilling die afhankelijk van de gebruikte frequentie tot een bepaalde diepte kan doordringen in het weefsel. Dit betekent dat niet alle ultrasound behandelingen het zelfde effect hebben. De Alizonne ultrasound heeft een werking op 3 cm diepte en een bewezen effect op vetcellen. Door het toepassen van deze ultrasound-techniek wordt het opgeslagen vet uit de onderhuids liggende vetcel verwijderd en door het lymfatisch systeem en de bloedcirculatie afgevoerd. Tevens beïnvloedt de ultrasound een aantal metabole processen in de vetcellen met een gunstig effect op de bloedsuikerspiegel.

huidverjonging

  1. RADIOFREQUENTIE MET MAGNETISCHE PULSEN

Radiofrequentie geeft warmte waardoor de onderhuidse vetcel wordt leeg gemaakt. Maar de magnetische pulsen zorgen voor een hele snelle productie van groeifactoren die nieuwe bloedvaten en collageen vormen. Door het toepassen van een bipolaire behandelkop met 8 electrodes wordt er een grote huidplooi behandelt op plaatsen waar de grootste onderhuidse vetophopingen zitten om daarmee het volume te verminderen.

  1. HUIDBINDWEEFSEL MASSAGE

Door middel van aanzuigingwordt een huidplooi met een handvat opgetild. Twee gemotoriseerde rollen kneden de huidplooi vervolgens los van zijn onderlaag. Dankzij de mobilisatie van de totale huidlaag, worden de volgende effecten bereikt:

led licht therapie

Het accent van deze behandeling ligt op het vlak van de huidversteviging en krimp om tijdens het gewichtsverlies geen verslapte en hangende huid over te houden. Door combinatie van deze  technieken is er een aanzienlijke contourverbetering passend bij het gewicht.

  1. ELECTROSTIMULATIE FITNESS

Het blijft ten alle tijden belangrijk om vetten te verbranden maar zeker ook om je basaalmetabolisme te verhogen. Sporten is daarbij heel belangrijk omdat spieren de meeste zuurstof gebruiken waarop de behoefte aan brandstof  is gebaseerd. . Maar de tijd ontbreekt en vaak wordt iemand niet blij van de sportschool. De Alizonne Therapie heeft een, aan de behandeling aansluitend, sportprogramma onder geleide van een personal trainer, waar tijdens 20 minuten de vrijgemaakte vetten door de behandeling verbrand worden en spieren, blessure vrij, getraind worden.

Bekijk hier ook een video over de behandelingsmogelijkheden in de kliniek:

Wil je meer weten, of een vrijblijvende afspraak maken,  kijk dan op www.alizonne.nl

 

Lees ook