Speciaal voor korte koppies

04:58 - 02:59
luistertijd 04:58 - leestijd 02:59

Getest Andrélon Verleidelijk Kort Mousse en Shine Wax

Het zal je de afgelopen periode niet zijn ontgaan: Andrélon heeft een nieuwe lijn die zich specifiek richt op kort haar. Je hebt de commercial ongetwijfeld in een reclameblok op TV voorbij zien komen.

Deze nieuwe lijn bestaat uit producten voor haarverzorging en –styling. Ik test voor BeautyJournaal de Andrélon Verleidelijk Kort Mousse en Shine Wax.

Kort haar heeft zo zijn voor- en nadelen

Sinds een jaar of vijf ben ik mijn lange haren kwijt en dat bevalt me prima! Toch kan ik soms met weemoed terugkijken op de dagen waarop je bij een bad hair day gewoon even snel een paardenstaart maakte en niemand meer iets van je warrige kapsel zag. Met kort haar lukt dat niet en is je haar stylen toch wel een must. Ik heb de laatste vijf jaren dan ook behoorlijk wat stylingproducten uitgetest. Van mousse tot gel, van textuurspray tot wax. Een product specifiek voor kort haar, zoals Andrélon dat nu op de markt brengt, is echter nieuw voor mij.

Bestaan er kort haar-stylingstoffen?

Ik ben benieuwd of de mousse en de wax ook ingrediënten bevatten die specifiek voor kort haar zijn. Want je zult toch iets aan de producten moeten toevoegen om de ‘kort haar claims’ waar te maken. Een blik op de beide INCI-lijsten leert dat dit niet het geval is. Wanneer ik bijvoorbeeld de INCI-lijst van de mousse vergelijk met een volumemousse van Wella (niet specifiek voor kort haar), dan lijken de beide lijsten wel erg sterk op elkaar. Sterker nog… de stylingpolymeren – dit zijn de voornaamste ingrediënten die voor volume en body zorgen – staan bij Andrélon lager op de INCI dan bij Wella.

Verder is opvallend dat de mousse en de wax geen verzorgende ingrediënten bevatten. Nu wordt dat ook niet geclaimd door Andrélon, maar het is wel goed dit in gedachten te houden en iets meer eisen te stellen aan je shampoo en conditioner op het gebied van verzorging, wanneer je deze stylingproducten gebruikt.

Andrelon Verleidelijk Kort Mousse
Aan de slag met de producten

Eerst test ik de mousse uit; deze ruikt lekker fris, maar voelt wel wat waterig aan. Het is geen volle, romige mousse. Je kunt de mousse zowel op handdoek droog als op droog haar aanbrengen. Ik probeer beide varianten uit en kom dan tot de conclusie dat aanbrengen op droog haar voor mij niet prettig werkt. De mousse droogt dan hard op en laat zich vervolgens lastig uitborstelen. In dit geval is restylen zeker niet mogelijk, zoals Andrélon claimt.

Gebruik je de mousse echter op handdoek droog haar voordat je gaat föhnen, dan is het wel een fijn product. De mousse geeft het haar meer volume en zorgt ervoor dat slagen of krullen van een krulborstel beter blijven zitten. Wel heb ik na het föhnen nog het idee dat mijn haar wat extra versteviging nodig heeft. Hopelijk biedt de wax die.

Andrelon Verleidelijk Kort Shine WaxNet als de mousse ruikt de wax lekker fris, met een iets chemische ondertoon wanneer je goed ruikt. De wax smelt makkelijk in je handen en laat zich goed aanbrengen. Je kunt met dit product heel makkelijk plukjes haar accentueren voor nog meer volume, wat natuurlijk fijn is voor een korte coupe. Het eindresultaat is niet vettig of hard, iets wat met een wax nog wel eens wil gebeuren. De glans valt me tegen, als je bedenkt dat Andrélon dit product een Shine Wax noemt.

Ik slaap er een nachtje over…

Dat is voor mij de ultieme test voor een stylingproduct. Wanneer een mousse en wax een nachtje slapen overleven en ik bij het wakker worden nog steeds volume heb (wat me op dag 2 een hoop werk en tijd in de badkamer scheelt…), dan zijn ze voor herhaling vatbaar. Helaas ligt bij Andrélon Verleidelijk Kort mijn haar bij het wakker worden plat op mijn hoofd. Het volume van de eerste dag is verdwenen.

Andrelon Verleidelijk KortEindoordeel

Mmm, gemengde gevoelens. De combinatie van de mousse en de wax zorgen zeker voor volume en accentuering van haarlokken bij een korte coupe, zoals je op de foto kunt zien. Die claim wordt waargemaakt.

Echter ontbreekt voor mij het ‘wow effect’, zeker op de tweede dag. Mocht je iedere dag je haar wassen en stylen, dan is dat natuurlijk geen probleem. Ik geef toch de voorkeur aan een product dat langer volume geeft en idealiter ook iets meer verzorging bevat.

Lees ook