Met ditmaal een primeur... een favoriet van vlees en bloed!

08:34 - 05:08
luistertijd 08:34 - leestijd 05:08

BeautyJournaal testpanel favorieten oktober 2015

De zomer ligt inmiddels ruimschoots achter ons. De dagen worden korter, het weer een stuk guurder en dat zie je duidelijk terug in de testpanel favorieten van oktober.

Els: Noordkroon Schapenwol Voetcrème

Als de verwarming weer aangaat, merk ik altijd dat mijn huid droger wordt. Ook mijn voeten worden droger. Iets meer eelt, soms een klein kloofje. En omdat ze ook nog eens de hele dag zitten opgesloten in dichte schoenen zou je ze haast vergeten om ze toch wat extra aandacht te geven. Na heel wat verschillende voetcrèmes geprobeerd te hebben, werd ik door een kennis op de crème van het Texelse merk De Noordkoon gewezen. Inmiddels staat er een grootverpakking van 500ml in mijn kast, zodat ik heerlijk 2 keer per dag mijn voeten kan insmeren.

De voetcrème bevat 10% lanoline (wolvet). Dit is het vet uit de vacht van schapen en in dit geval van Texelse schapen. Wolvet heeft ongeveer de zelfde samenstelling als ons talg. Hierdoor wordt het product goed door onze huid opgenomen en sluit niet af. Het heeft een vochtbindende en huidherstellende werking. Behalve wolvet zit er ook menthol en kamfer (verfrissend), teatree (tegen voetengeur en voetschimmels) en aloe vera (verzachtend) in. Deze crème trekt snel in en heeft een heerlijke kruidige geur. Mijn absolute favoriet van oktober!

Shop deze voetcrème van wolvet hier.

Tamara: Chi Pepermunt Olie

Nu de klok weer is verzet, wordt het kouder en is het belachelijk vroeg donker. Voor mij de tijd van het jaar om ‘s avonds weer kaarsjes aan te steken en regelmatig een geurbrander te gebruiken. Momenteel is de etherische olie Chi Pepermunt mijn favoriet. Het zuivert de lucht en werkt verhelderend op lichaam en geest. Het kan tevens ook goed verdampt worden bij alle vormen van verkoudheid.

En nog een tip: Ik druppel de olie ook nog regelmatig in de stofzuigerzak voor een frisse bries in huis nu de deuren weer wat vaker dicht zijn. Voor de liefhebbers mag de olie ook toegevoegd worden aan een massagecrème of -olie. En tot slot… een klein druppeltje op de tong geeft een heerlijk frisse adem. Kortom, een multifunctionele alleskunner in een minuscuul flesje!

Shop deze heerlijk geurende alleskunner hier.

Cindy: The Body Shop Red Musk

Parfumolie is een totaal andere ervaring dan parfums op alcoholbasis. Je smeert het op en het draagt zacht zonder een echte parfumwolk achter te laten. Red Musk van The Body Shop is een hele zachte kruidige muskgeur met een vleugje tabak, die uitstekend tot zijn recht komt in de olievariant. Er is ook een eau de toilette en eau de parfum, maar persoonlijk vind ik de olie het lekkerst: mooi rond, wat zoeter en lekker dicht op de huid.

Heel fijn in combinatie met een ander parfum, omdat het zo neutraal ruikt, maar ook zalig als knuffelige geur voor thuis op de bank. Een echte comfortgeur voor de herfst.

Beste shopdeal!

 

Sabine: Essence The Gel nagelproducten

Jullie weten dat ik net als Gerti een ernstige nagellak verslaving heb. Zonder nagellak ga ik de deur niet uit. Ik probeer verschillende lakjes en kleuren uit. Experimenteer vrolijk met de kleuren van het seizoen. Dat betekent ook vaak nieuwe kleuren aanschaffen en als je dat telkens met OPI doet, wordt het een kostbare aangelegenheid.

De kwaliteit is erg belangrijk voor de duurzaamheid van de nagellak. In het goedkopere segment vond ik eigenlijk niets wat aan mijn hoge eisen voldeed. Totdat ik The Gel Nail Polish van Essence probeerde in combinatie met The Gel-look Plumping Topcoat”, verkrijgbaar bij Kruidvat voor een zacht prijsje. De nagellak dekt mooi en heeft een fijne brede kwast, zodat het aanbrengen met twee streken al gebeurd is. De topcoat geeft een mooie finish. Het komt niet helemaal in de buurt van een echte gel nagellak, maar is een zeer goed alternatief.

Omdat ik zo enthousiast was over de lak en de topcoat ben ik eveneens gezwicht voor de base coat. Deze zorgt voor een nog grotere duurzaamheid van de lak. Dit trio was voor mij een echte ontdekking en is dan ook met verve mijn favoriet van oktober.

Je shopt The Gel nagelproducten hier.

Esther: Dr. Massing LongLashes wimperserum

Mijn favoriet van deze maand is het LongLashes wimperserum van Dr. Massing. Ik heb dit product ontdekt op de beautybeurs in Utrecht, afgelopen maart. Het serum stimuleert de natuurlijke groei van je wimpers.

In het begin moet je het serum iedere avond aanbrengen op make-uploze wimpers. De eerste 6 weken zag ik nog niet echt verschil, maar na een week of 8 begon ik te merken dat mijn wimpers echt langer werden. Na 12 weken ben ik zelfs even gestopt met het gebruiken van het serum omdat m’n wimpers tegen mijn zonnebril aan kwamen, zo lang werden ze!! Dus nu gebruik ik het serum 3-4 keer per week om de lengte te onderhouden. Mijn wimpers zijn dankzij het Dr. Massing LongLashes wimperserum langer en voller geworden. En daardoor lijken ze ook donkerder van kleur. Ik gebruik wel elke dag nog een mascara, omdat ik vind dat je die nog wel nodig hebt voor een echte ‘open look’.

Voorheen heb ik wimperextensions gehad, maar daar werden mijn wimpers op den duur niet beter van. Nu krijg ik zelfs de vraag of ik weer extensions heb laten zetten, maar dan kan ik gelukkig vol trots vertellen dat mijn wimpers nu puur natuur zijn.

Klik hier om een verkooppunt te vinden bij jou in de buurt.

Corine: Chanel Les Beiges nagellak

Ik weet het… het is een enorm luxeprobleem, maar in oktober ben ik altijd wat ‘zoekende’ naar de juiste make-up kleuren. Daar waar je in september – zeker op een mooie nazomerdag – nog goed wegkomt met een zomerse knalkleur op je lippen of nagels, lukt dat in oktober over het algemeen minder goed. Maar voor de echte donkere najaarskleuren (laat staan de decemberglitters) ben ik in oktober meestal ook nog niet klaar.

De Les Beiges make-up lijn van Chanel biedt dan echt uitkomst. Naast het Healthy Glow Sheer Powder – om je zomerse glow nog ietsjes langer vast te houden – is Les Vernis Nail Colour in de kleur Precious Beige (tweede van links op de foto) mijn favoriet. De nagellak is vrij dun, waardoor hij makkelijk aanbrengt en snel droogt. Eén laagje geeft een mooi subtiel en verzorgd effect; in combinatie met een nail tip whitener maak je hiermee in een handomdraai een french manicure. Zelf gebruik ik het liefst twee tot drie laagjes voor een meer dekkend nude effect. De kleur Precious Beige heeft een hele mooi glinstertje. Niet opvallend en ik zou het ook zeker geen glitter willen noemen. Gewoon precies goed voor verzorgde nagels.

En mocht je de lak van Chanel iets aan de prijzige kant vinden, dan kan je deze natuurlijk altijd combineren met Sabine haar budget tip voor nagels!

Beste shopdeal

 

Monique: Mijn personal trainer Iboya Triz

Ik heb besloten om het roer om te gooien. Ik stop met denken in termen van anti-aging, het wordt vanaf nu af aan active-aging. En om jullie daar lekker in mee te nemen de komende maanden word ik zelf het goede voorbeeld: ik heb een nieuwe personal trainer: Iboya. Met wie ik buiten train – niets lekkerders dan dat! – om fit en soepel te blijven, mentale rust te behouden en en passant vertelt ze me ook nog heel veel over goede voeding.

Iboya neemt mij mee in een programma dat afgesteld is op vrouwen in de menopauze. Ik ben van mening dat niet alleen een mooi velletje moeten behouden, maar vooral ook gezond moeten blijven – dat is ware beauty. Dat is wat je uitstraalt, en je stralend maakt.

Lees alvast meer over Iboya op haar website www.iboyatraining.com.

Lees ook