Verdient deze foundation een plekje in Bonny haar make-up kit?

03:24 - 02:02
luistertijd 03:24 - leestijd 02:02

Betaalbare foundations, die niet zo zichtbaar op de huid liggen en lekker fris en natural ogen…zowel in mijn privé make-up tas als in mijn professionele make-up kit zijn ze zeer welkom. Vandaar dat ik dan ook erg benieuwd ben naar deze nieuwe Dream Wonder Nude foundation van Maybelline. Ik test de nummers 10 en de 20. Gemengd hebben ze de perfecte tint voor mijn lichte huidskleur.

bonny thomassenHoe vind je eigenlijk de juiste kleur foundation? Tip van Bonny!

Check de kleurtoon en de tint van een foundation op je gezicht, ergens bij de kaaklijn. Zo kun je goed zien of de kleur mooi matcht bij zowel je gezicht, hals als decolleté  Op de wangen is de huid vaak meer doorbloed (dus roder) en in de hals juist erg licht, omdat de huid daar het minste zonlicht vangt. Het decolleté krijgt vaak wat meer zon en is dus wat meer gebruind. Een foundation die een fractie lichter is dan je eigen huidskleur oogt het mooist en meest natuurlijk. Kijk in daglicht of het product mooi versmelt met je eigen huidskleur. Met blusher en bronzers kun je vervolgens meer kleur geven aan je gezicht. Mocht je het lastig vinden om de toon en tint van je foundation te bepalen en het juiste product te kiezen, laat je dan adviseren door een professional.

Maybelline Dream Wonder Nude ApplicatorTerug naar de Dream Wonder Nude

De buitenkant van het flesje oogt een beetje old school. Cool! Als je het flesje opendraait, is daar direct -jaja- die ‘innovatieve druppel applicator’ te zien. De zeer dunne substantie loopt echter meteen van de bolvormige applicator all over mijn werkplek. Wonderlijk minpuntje. Collega visagiste Joke schreef hierover eerder in haar artikel: lees het hier.  Meestal bekijk en test ik een product eerst op de bovenkant van mijn hand, om het vervolgens met een spons of penseel op mijn gezicht aan te brengen. Ik besluit in dit geval eerst wat op de binnenkant van mijn handen te doen en dit vervolgens gewoon direct op mijn gezicht aan te brengen om verder geknoei te voorkomen.

Het product verdeelt gemakkelijk en de foundation voelt inderdaad fluweelzacht aan, heerlijk! Het geheel oogt zeer natuurlijk, inderdaad… nude! Vanwege de zeer lichte dekking zal ik voor bepaalde plekjes en de kringen onder mijn ogen echt nog even met een concealer penseel aan de slag moeten. Op de volgende foto zie je het effect van enkel de Dream Wonder, dus zonder concealer.

Bonny Dream Wonder NudeHet mooiste effect krijg ik op de volgende manier

Eerst breng ik een laagje van de Dream Wonder Nude aan; ik verdeel dit met mijn vingers over mijn gezicht. Daarna even met een concealer (tintje lichter) hier en daar een vlek of andere niet fijn ogende oneffenheid aantippen, zoals daar zijn: m’n eeuwige kringen en pigmentvlekjes. Voor fixatie en houdbaarheid: licht poederen met een losse poeder die een fractie lichter is dan de foundation. Zo behoudt je het nude effect en blijft je make-up lekker steady,  de héle dag!

Conclusie

Een mooi product voor een mooie prijs. Oogt natuurlijk zoals geclaimd wordt. Geeft een lichte dekking en voelt zalig zacht aan.

Lees ook