Fijne nazomerproducten van het testteam!

07:40 - 04:36
luistertijd 07:40 - leestijd 04:36

Homepage Maandfavorieten September 2015

BeautyJournaal testpanel favorieten september 2015

De zomer is voorbij en dat zie je terug in de testpanel favorieten van afgelopen maand. Van bijzondere geuren van Hermes tot een super voedend serum en een vederlichte getinte dagcrème om van te watertanden.


Hermessence CindyCindy: Hermes Hermessence Discovery Set

Met de komst van de herfst mag ik van mezelf altijd mijn geurengarderobe aanvullen. En hoe fijn is het dan als je voor hetzelfde geld als waar je normaal één fles van koopt, vier verschillende geuren kunt aanschaffen.

Hermes geeft je in zijn shops de mogelijkheid om een schattig doosje te laten vullen met vier 15 ml sprays van verschillende geuren uit de Hermessence-serie. Dat zijn twaalf prachtige eau de toilettes uit de exclusieve lijn.

Ik koos voor de volgende selectie: Osmanthe Yunnan, een verleidelijke combinatie van thee, bloemen en fruit, Vanille Galante, een niet zoete donkere vanille, Vetiver Tonka, een nootachtige vetiver en tot slot Paprika Brazil, een kruidige irisgeur. Stuk voor stuk prachtig om te dragen. Maar wat helemaal super is, is dat je ze met elkaar kunt combineren. Samen verpakt zijn ze echt een cadeautje om jezelf of een ander te verwennen.

Je shopt de geuren van Hermes hier online. Of bezoek de Hermes store in Amsterdam of Maastricht.

Botanical Beauty Body Scrub LavendelEsther: Botanical Beauty Body Scrub Lavendel

De zomer is voorbij en daarmee maakt m’n mooie bruine kleurtje weer plaats voor een droge(re) huid. Mijn favoriet deze maand helpt om m’n huid in topconditie te houden: de Botanical Beauty Body Scrub. Lavendel is mijn favoriet, maar de scrub is er ook in Roos, Calendula-Mandarijn en Eucalyptus-Mint.

De scrub is 100% natuurlijk en biologisch; je schijnt ‘m zelfs te kunnen eten! En is gemaakt van een rijke mix voedende plantaardige oliën (avocado-, amandel-, jojoba-, druivenpit- en etherische) in combinatie met een hoge concentratie zeezout uit de Dode Zee. Door deze natuurlijke ingrediënten is de scrub ook heel geschikt voor de gevoelige probleemhuid. Denk aan eczeem en/of psoriasis.

Ik gebruik de scrub elke dag. Vooral mijn handen, want die beginnen in deze tijd van het jaar alweer wat droger aan te voelen. Tijdens het scrubben voel je dat het zout de huid een beetje laat tintelen. Dit komt doordat je lichaam de mineralen uit het zeezout op kan nemen. En daarnaast breng je de bloedcirculatie op gang. Na het scrubben spoel je je handen af en blijft er een heerlijk olieachtig laagje achter op je handen. Ze zijn zijdezacht, zonder vettig aan te voelen. Ik ben fan!

BESTE SHOPDEAL – shop hier online!

Lookx EyelinerTamara: LOOkX Exclusive Eyeliner

Mijn favoriet van de maand is de LOOkX Exclusive Eyeliner waar je perfecte smokey eyes mee creëert. Het product voelt erg zacht bij het aanbrengen en is gemakkelijk te vervagen.

Wanneer je kiest voor een smal lijntje laat je dit na het aanbrengen even 30 seconden drogen voor een waterproof resultaat.

De punt van deze eyeliner is overigens scherp te houden met de geïntegreerde puntenslijper aan de achterkant van de eyeliner. Ik heb zelf de mosgroene kleur (nr. 14), maar je kunt ook kiezen voor grijs of blauw.

BESTE SHOPDEAL – shop hier online!

Hannah Vochtinjectie SetSabine: Hannah Vochtinjectie Set

Onlangs zag ik online een zogenaamde Vochtinjectie Set van Hannah, bestaande uit het Hydromask en de Skin Elixer. Aangezien ik ontzettend fan ben van Hannah en altijd op zoek naar hydraterende producten sloeg ik meteen mijn slag.

Het Hydromasker breng je 2-3 maal per week aan. Het mag ook rond de ogen aangebracht worden, wat ontzettend fijn is, omdat daar mijn huid vaak heel droog is. Door het masker neemt het vochtvasthoudende vermogen toe, wordt de structuur van poriën verfijnd en de huid gekalmeerd. Als tip geeft Hannah mee dat je het masker ook onder je dagcrème kunt gebruiken.

Het masker heeft een fijne vloeibare emulsie, trekt super snel in en laat een heel fijn huidgevoel achter. Het is makkelijk af te spoelen, maar houdt zich ook prima onder andere crèmes.

Het Skin Elixer is een serum dat je kan toevoegen aan je dagelijkse huidverzorging om de vochtbalans te herstellen. Mooie ingrediënten zoals Gelee Royale (Koninginnegelei), pro-vitamine B5, vitamine E en hyaluronzuur zorgen voor dat extraatje onder mijn dagcrème. De werking is verbluffend; mijn huid ziet er gezond, gevoed en egaal uit. De combinatie werkt inderdaad erg goed en ik ben zeer tevreden met het resultaat van de twee producten. Echt een aanwinst voor mijn beautystash.

BESTE SHOPDEAL – shop hier online!

La Mer Reparative SkintintMonique: La Mer Reparative Skintint SPF 30

Vederlicht, een heerlijke gezonde glans!

Je zou het wellicht niet denken, maar ook ik kan uitermate gevoelig zijn voor imago, mits wel gecombineerd met een fijn huidgevoel. Dat heb ik met La Mer. Ik heb nooit ondervonden dat ik na 40 dagen een perfecte huid kreeg, maar er is ‘something magical with this brand’.

De formules, het waanzinnige lekkere huidgevoel. Zo verfijnd altijd. Ik ben nu helemaal weg van deze nieuwe gekleurde dagcrème van La Mer. Wat geeft het je huid een prachtige glow – zo stralend in een handomdraai.

Ik gebruik de tint light medium omdat mijn huid nog redelijk sunkissed is na de lange zomer. Het smeert fantastisch uit, dekt een normaal gepigmenteerde huid met hier en daar wat couperose goed, zonder overdrijving en heeft een fijne SPF. Ik poeder hem alleen in de loop van de dag nog af. That’s it. Over mijn serum heen, en daartussen een heel dun laagje van mijn favoriete dagcrème – alleen op de wangen. Note: er is nu ook de kleur ‘ tan’  bijgekomen, voor de middelbruine huidjes.

BESTE SHOPDEAL – shop hier online!

Bional Nachtrust Extra SterkCorine: Bional Nachtrust Extra Sterk

Ik ben normaal gesproken geen nachtbraker, maar na een vakantie in een andere tijdzone kan mijn biologische klok wel een beetje hulp gebruiken. Je kent het vast wel… ‘moeten’ slapen omdat de klok aan de wand aangeeft dat het toch echt bedtijd is, maar totaal nog niet moe zijn omdat het voor je interne klok nog halverwege de dag is. Of juist andersom: op ‘moeten’ staan omdat de wekker gaat, terwijl het voor je gevoel midden in de nacht is. Geen pretje.

Er schijnen een hoop huis-tuin-en-keuken trucjes te bestaan voor het bestrijden van een jetlag (van het vermijden van alcohol en koffie tot veel bewegen en zelfs lichttherapie). Maar mijn ‘truc’ komt toch echt uit een doosje in de vorm van Bional Nachtrust Extra Sterk. De capsules bevatten een combinatie van valeriaan, hop en melisse.

Ingrediënten die je helpen ontspannen en een natuurlijke nachtrust bevorderen. En het helpt echt. Toen ik begin deze maand terug kwam van vakantie in het Caribisch gebied, heb ik vrijwel geen last gehad van een jetlag. Een week lang elke avond voor het slapen gaan een capsule deed wonderen. Het maakte mijn hoofd leeg en inslapen was een fluitje van een cent. Echt een aanrader, ook als je bijvoorbeeld regelmatig nachtdiensten draait. Slaap lekker.

BESTE SHOPDEAL – shop hier online! 

Lees ook