Levendig geknipt, nauwelijks styling nodig

02:58 - 01:47
luistertijd 02:58 - leestijd 01:47

Zacht met een scherp randje hier en daar. Dat zijn de najaarskapsels volgens Kimm Koffijberg, ze is naast eigenaar van Koffijberg Hairdressers ook Global Color Director voor Keune.

Zoals elke seizoen presteert Koffijberg haar looks die het gaan worden in die periode. Net als Wella’s herfstwinter looks, heeft ze de inspiratie voor kapsels najaar 2015 gehaald uit de natuur. De nieuwe collectie heet ‘Natural Softness’.

Natuurlijke zachtheid

“Laat de natuur maar voor zich spreken”, vindt Kimm. “Ook als het gaat om de structuur van het haar. Wij als specialisten volgen, en versterken de pluspunten door texturen te benadrukken en door mogelijkheden van lichtreflectie op het haar te vergroten.”

Levendig en vol textuur

De kapsels zijn levendig en vol zichtbare texturen, maar blijven zachtheid houden. Er komen dan ook bijna geen stylingtools aan te pas. Kimm gebruikte alleen een föhn en soms een diffuser om het haar te stylen. Blend Sea Salt spray van Keune is bij een aantal kapsels aangebracht om de bestaande krul door in te kneden meer tot leven te laten komen. Het haar is ook eenvoudig getwist en vervolgens met een föhn gedroogd om te textuur te nadrukken.

De najaars haarkleuren 2015: wit, grijs, koper en blond

Kimm heeft voor de Natural Softness collectie contrasten gezet in het haar om diepte en lichtreflectie te creëren. Bij de aanzet van het haar gebruikte ze donkerdere tinten en richting de punten lichte nuances. Bij ronde coupes zit het kleuraccent op de zijkanten. Het geeft de look een luchtigheid en zogeheten ‘light reflective textures’.

Inspiraties

Aspecten uit de natuur zoals een witgrijs gestreept tijgervacht, lichtreflectie op glimmende zaden van granaatappels, grijsblonde donsveertjes, roodkoperen gloed over de Sahara en koel grijs generfd marmer boden de inspiratie voor de haarkleuringen.

Een snuf koper – veel lichtreflectie

Het resultaat zijn wit-, grijs- en blondtinten, mahonierood (in combi met as-mahonie en mahoniekoper) en koper (goudkoper, kopergoud en koperrood). Doordat de verschillende kleurnuances dicht tegen elkaar zitten, krijgen ze veel lichtreflectie. Kimm heeft veel free hand technieken gebruikt om te verven.

De kniptechnieken: luchtig en zacht

Hoe is het haar geknipt? Helemaal ‘natural‘, natuurlijk. De nadruk is gelegd op de natuurlijke valling en structuur van het haar en de persoonlijkheid van de vrouw is wel het uitgangspunt. Sommige kapsels zijn kort opgeknipt aan de onderkant met bovenop veel luchtige lagen, met af en toe een scherpe lijn: zoals een rechte pony.

Het haar is zo geknipt dat het de natuurlijke en zachte vormen van het vrouwelijke gezicht omlijst en accentueert. Kimm werkte hiervoor met een coupeschaar en mes om de zachtheid in het haar te benadrukken. Een enkel kapsel is droog geknipt om optimaal het gezicht te kunnen framen.

 

Lees ook