Naast glanzende haren ook glanzende benen door conditioner?

01:37 - 00:58
luistertijd 01:37 - leestijd 00:58

Het is een vraag die regelmatig wordt gesteld: kan ik ook een conditioner gebruiken in plaats van scheerschuim om mijn benen te scheren?

Kan ik mijn benen scheren met conditioner?

Dr. Zoe Diana Draelos, arts en columnist voor de Dermatology Times, heeft een duidelijk antwoord op deze vraag. “Het is belangrijk om in gedachten te houden dat productontwikkelaars elk cosmetisch product ontwikkelen voor een specifieke toepassing. Wanneer een conditioner ook zou kunnen worden gebruikt als scheerschuim, dan zou dat ongetwijfeld ook als zodanig op de verpakking staan.”

Een dun laagje

En er is een goede reden waarom conditioner geen scheerschuim is. Zoe legt uit: “Conditioner is ontwikkeld om na het wassen van de haren aan te brengen en laat een dun laagje achter over iedere haar. Hierdoor vermindert conditioner de statische elektriciteit van je haar en verzacht het de haarwortel, zodat je haar gaat glanzen. Wanneer je conditioner als scheerschuim gebruikt, zal het ook een dun laagje achterlaten op je scheermesjes.”

Beschadiging van je mesjes en… een slecht scheerresultaat!

Vooral bij de hedendaagse superdunne mesjes, waarbij soms wel vijf mesjes naast elkaar worden gebruikt om dichter op de huid te kunnen scheren, vormt dit een probleem: “De ruimte tussen de mesjes onderling wordt steeds kleiner. Wanneer conditioner neerslaat op de mesjes, zit de tussenruimte al snel verstopt. Hierdoor beschadig je je mesjes, met een slecht scheerresultaat tot gevolg.”

Bewaar die conditioner dus maar voor je hoofdhaar en gebruik een scheerschuim voor je beenhaar.

Bron

Lees ook