Van knalkleuren voor op je (teen)nagels tot een body splash die naar een zomercocktail ruikt

06:06 - 03:40
luistertijd 06:06 - leestijd 03:40

We hebben in juli tropische temperaturen gehad. Het zal je dan ook niet verbazen dat de testpanel favorieten van afgelopen maand enkele zomerse producten bevatten: van knalkleuren voor op je (teen)nagels tot een body splash die naar een zomercocktail ruikt.

Spa Secrets


Sabine: Kruidvat Spa Secrets Treasures of Morocco Body Oil

Ik was weer eens aan het snuffelen tijdens mijn tweewekelijkse bezoek aan de drogisterij en liep tegen een aantrekkelijk range aan bij Kruidvat. De Spa Secrets range met verwennende verzorgingsproducten bestaat uit drie lijnen: Treasures of Morocco, Traditions of Japan en Miracles of Bali.

Mijn huid is ontzettend droog en heeft behoefte aan een beetje extra aandacht. Ik snuffelde aan de Body Oil uit de Treasures of Morocco lijn en was meteen weg van de geur. Licht rozig met een oosters tintje. Mysterieus, maar vooral niet te overheersend. Ik was nog verbaasder toen ik een dag na het aanbrengen van de olie onder de douche de geur weer full-blown rook. Geactiveerd door de warmte van het water. Het gebeurt niet vaak dat ik een geur zo lang bij me draag.

De olie is bovendien ontzettend fijn in gebruik. Hij trekt ontzettend snel in. Kortom: geen vettige plakkerige huid, die vlekken achterlaat in je kleren. Schilfers en droogterimpels zijn weg en de huid voelt zacht aan. Voor 4,99 echt een aanwinst!

Shop deze heerlijke olie hier.

Sally HansenTessa: Sally Hansen Nail Complete Salon Manicure (kleur 550)

Toen ik deze knalrode nagellak van Sally Hansen zag, was ik gelijk verliefd. Wat een prachtige kleur! Omdat ik qua kleur op mijn handen altijd best bescheiden ben, gebruik ik deze kleur het liefst op mijn teennagels. En omdat de slippertjes weer aan kunnen (weer of geen weer…), hoort er natuurlijk een mooie nagellak op je nagels.

Het kwastje is lekker breed. De nagellak is een base en top coat ineen, dus je hoeft maar één keer te lakken. De nagellak blijft ook erg lang zitten, wat ik belangrijk vind aangezien ik niet het type ben dat heel regelmatig haar nagels lakt.

Je koopt deze knalkleur hier.

Lancome Belle de TeintMonique: Lancome Belle de Teint (kleur Abricot)

Mijn favoriet is ditmaal Belle de Teint gezichtspoeder van Lancome in de voor mij nogal onverwachte kleur Abricot. Bij toeval bracht ik een paar weken geleden eens wat streken aan op mijn gezicht op de redactie, omdat ik er wat vaal uitzag. Tot mijn grote verbazing bracht deze kleur een hele mooie warmte terug in mijn gezicht.

Het is een beetje een zalmkleurige tint die je huid weer zachtheid geeft en de zongekuste kleur van je huid extra warmte geeft. Ik ben er verliefd op! Prachtig om je jukbeenderen net wat extra’s te geven en je voorhoofd en de tip van je kin. Belle de Teint belooft een ‘healthy glow’ en is een sheer blurring powder. Daarvan is niets teveel gezegd. Hebben! Verkrijgbaar in maar liefst acht tinten.

Klik hier voor de beste shopdeal.

Virgin Mojito Body SplashCindy: Body Shop Virgin Mojito Body Splash

We mochten de afgelopen maand niet klagen qua weer. Ik heb genoten van de warme dagen en vond daar een heerlijk verfrissend parfum bij, dat ook nog eens heel goed te betalen is. The Body Shop heeft een limited editie uitgebracht speciaal voor de zomer: Virgin Mojito. Ik heb de body splash, maar er is ook een douchegel, scrub, body sorbet en de befaamde body butter.

De combinatie van koelfrisse munt met pittige zesty limoen is echt geweldig. De geur is vrij licht en zacht, dus je hoeft niet bang te zijn dat je teveel gebruikt. Met warme dagen zet ik het flesje in de koelkast en dan splashen maar! Ik ruik echte Mojito en daar word ik toevallig heel vrolijk van. Zelfs zonder de alcohol.

Je shopt deze Mojito in een flesje hier.

Alessandro StriplacTamara: Alessandro Striplac Starter Kit

Ik was hem even vergeten, totdat ik in allerijl een lakje nodig had voor mijn teennagels. Ik had nog een half uurtje over totdat ik de deur uit moest en was vergeten mijn teennagels te lakken. Onontbeerlijk wanneer je net leuke nieuwe sandaaltjes hebt gekocht!

De Striplac van Alessandro droog je snel onder een UV lamp, geeft een schitterde glans en blijft werkelijk top zitten! Binnen het kritieke half uurtje zagen mijn teennagels er dan ook weer op en perfect uit. Het mooie is dat je hiervoor niet naar een nagelstudio hoeft; in de starter kit zitten alle producten die je nodig hebt, inclusief UV-lamp.

Wanneer je de Striplac weer wilt verwijderen, hoef je alleen maar een hoekje los te peuteren en je “stript” het er in een oogwenk weer af, zonder remover te gebruiken of je nagels te weken in aceton zoals bij gellak.

Je koopt een startpakket voor thuis hier.

Corine: Dr. PawPaw Original Balm

Een product dat de afgelopen maand steevast in mijn tas zat, is de Dr. PawPaw Original Balm. Een echte multitasker, die je kunt gebruiken bij droge lippen, gescheurde nagelriemen, droge of ruwe plekjes op je huid, schaafwondjes, insectenbeten en luieruitslag (dat laatste komt vooral van pas voor de jonge moeders onder ons, lijkt mij zo…). Je kunt het zelfs gebruiken om pluizig haar in bedwang te houden en droge punten te voeden!

Dr. PawPaw

De balsem is rijk aan papaja, olijfolie en aloë vera en bevat verder verrassend weinig ingrediënten (op de INCI-lijst vind je alleen nog het conserveermiddel kaliumsorbaat en vochtherstellend petrolatum, ook wel bekend als vaseline).

Dr. PawPaw is ook verkrijgbaar in een rode en roze variant, die vooral geschikt is als lippenbalsem of blush op je wangen.

Shop Dr. PawPaw hier.

Lees ook