Steeds meer vrouwen zijn kleurings-moe en nieuwsgierig naar hun eigen grijstint….

02:39 - 01:35
luistertijd 02:39 - leestijd 01:35

van bruin naar grijsWe horen het steeds vaker dat vrouwen op een gegeven moment het verven moe zijn, zeker als de grijze haren flink beginnen door te komen. Je moet immers heel gedisciplineerd om de paar weken je kleur laten bijwerken – als het een donkere kleur betreft.

Maar de overstap maken van full colour naar grijs is geen eenvoudige, maar wel een haalbare. Onze haarexpert en kapper Mark van Westerop geeft uitleg over een vrouw die haar bruin geverfde haar naar zo natuurlijk mogelijk grijs wil laten gaan:

 

‘Als je keer op keer het haar bruin hebt laten kleuren, zit er dus veel warmte in het haar. Als je het nu gaat laten ontkleuren om naar een per definitie koele grijstint te gaan, zal die warmte eerst vrij komen na de ontkleuring.

Geleidelijke aanpak

Ik adviseer altijd om dit proces heel geleidelijk aan op te pakken. Dus niet in een keer van bruin naar grijs te gaan, maar telkens in stappen het haar iets grijzer te maken. Zo behoud je ook de kwaliteit van je haar. Ontkleuren is hoe dan ook een ingrijpend proces voor de conditie van het haar.

portretfoto Mark van Westerop

Mark van Westerop, salon ProSolo in Alkmaar

De ‘warmte’  moet uit het haar

Om de warmte ook tegen te gaan moet er na ontkleuring altijd een toner worden gebruikt om de warmte verder te onderdrukken en ervoor te zorgen dat de koele grijstint ook echt mooi tevoorschijn komt.

Door dat het haar beschadigd is door het vele kleuren en de haarschubben na ontkleuring ook flink flink open zullen staan, vervaagd het grijs pigment ook snel uit het haar.

Goed verzorgen voor mooi effect

Het wordt dus een kwestie van regelmatig bijhouden – bij de kapper, en thuis de juiste producten gebruiken om het haar te beschermen en te verzorgen. Hoe beter verzorgt, hoe beter de kwaliteit van het haar en des te mooiere kleuren wij kunnen creëren.

In de salon kunnen wij je advies geven voor de juiste producten hiervoor.

Heb jij vragen? Stuur ze in!

BeautyJournaal tip! Benieuwd naar looks voor je grijze haar? Bekijk ons moodboard op Pinterest!

Lees ook