Boordevol haarvezel versterkende producten voor glans en souplesse!

05:00 - 03:00
luistertijd 05:00 - leestijd 03:00

Nu het zonnetje weer volop aan het schijnen is en het steeds lekkerder weer wordt, raakt je haar ook aan steeds meer schadelijke invloeden blootgesteld. Tegenwoordig zijn er veel haarproducten en gewoonten die je haar kunnen beschadigen. Apotheek&Beauty heeft 10 tips op een rijtje gezet voor gezond en glanzend haar.

Tip 1: Gebruik shampoo en conditioner, maar niet te vaak

Was je haar niet te vaak. Je haar twee keer in de week wassen is meer dan voldoende. Haren bestaan uit haarschubben. Na het wassen van je haar met shampoo staan je haarschubben open. De schubben sluiten niet volledig wanneer je haar droog of net gewassen is. Gebruik daarom altijd een conditioner na het wassen. Conditioner zorgt ervoor dat de schubben sluiten en het haar een natuurlijke glans krijgt. Biotin Collagen van Organix is de oplossing voor dun en futloos haar.

Tip 2: Neem eens in de week een haarmasker

Niet alleen je lichaam reageert op stress, je haar heeft het ook zwaar tijdens stressvolle periodes. Om je haar sterk, gezond en glanzend te houden, kun je 1 keer per week een voedend haarmasker gebruiken, zoals het Intense Moisturizing Treatment Mask van Organix.

Heb je – ondanks het gebruik van een haarmasker – nog steeds last van droog en weerbarstig haar? Kies dan voor Coconut Water van Organix, een gewichtsloze conditioner verrijkt met kokosnootwater en -olie.

Tip 3: Droog je haar voorzichtig

Nat haar is kwetsbaarder dan droog haar. Wrijf je haar na het wassen dus niet te hard droog. Wikkel je haar in een handdoek en laat het zo ongeveer 10 minuten drogen. Tijdens het borstelen van je haar, zul je merken dat er minder klitten in je haar zitten.

Begint je haar tijdens het drogen te kroezen? De oplossing voor krullen en kroeshaar is de Kukui Oil van Organix.

Tip 4: Gebruik een goede haarborstel

Om je kwetsbare haar niet te beschadigen tijdens het borstelen, is het nodig om een goede borstel te kiezen. Plastic borstels beschadigen de haren. Je kunt het beste voor een borstel kiezen met natuurlijke haren. Deze haren zijn zachter voor je haar, waardoor het niet beschadigd raakt.

Heb je last van droog en poreus haar? Was je haar dan met de Macademia Oil Shampoo van Organix.

 

Tip 5: Gebruik een serum

Om je haar gezond en sterk te houden, kun je ook een serum gebruiken. Het gewichtsloze Argan Oil Serum van Organix zorgt voor een natuurlijke glans van het haar en houdt het gezond en sterk. Een voordeel van een serum is dat je haar makkelijker doorkambaar wordt, waardoor je beschadiging tegen gaat. Je droge haren kun je weer laten glanzen!

Tip 6: Beperk warmte door styling tools

Je haar kan erg beschadigd raken door warmte van styling tools, zoals een föhn of stijltang. Het beste is dan ook om je haar helemaal niet te föhnen, stijlen of krullen. Kun je niet zonder? Föhn of stijl je haar dan niet op de heetste stand en gebruik een hittebeschermende spray.

Is je haar uitgedroogd door (te) regelmatig stylen? Kies dan voor de Sea Mineral Moisture van Organix.

Tip 7: Draag je haar los

Een elastiekje in je haar kan op de lange termijn zorgen voor afgebroken haren. Draag je haar dus niet te vaak vast, maar draag het los om dit te voorkomen.

Is je haar toch beschadigd? Awapuhi Ginger van Organix is de oplossing voor fijn en beschadigd haar.

Tip 8: Kies voor natuurlijke haarproducten

Veel haarproducten bevatten ingrediënten waarvan je haar er niet gezonder uit gaat zien. Kies daarom voor producten met organische ingrediënten, zoals de haarproducten van Organix, ofwel OGX. Deze producten zijn voor mensen die bewust willen leven en graag kiezen voor producten met biologische en natuurlijke ingrediënten.

Tip 9: Breng een bezoekje aan de kapper

Ga af en toe eens naar de kapper om je gespleten haarpunten weg te laten halen. Hierdoor zal je haar er weer gezond en stralend uit komen te zien.

Zelf je gespleten haarpunten aanpakken? Keratin Oil van Organix kan je helpen.De oplossing voor slap, breekbaar haar.

Tip 10: Bescherm je haar tegen invloeden van buitenaf

De kou, wind en zon kunnen je haar beschadigen. Je haar droogt uit en verkleurt door de zon. Je kunt het verbranden en uitdrogen voorkomen door een hoed of sjaal te dragen en je haar te beschermen met het gebruik van goede haarverzorgingsproducten.

Je kunt het oplichtend effect van de zon een handje helpen met de Sunkissed Blonde Lemon Highlights van Organix. Geeft je blonde lokken een zomerse gloed en accentueert je highlights.

Lees ook