Een frisse gloed is in de maak, terwijl je je tanden poetst….

04:49 - 02:53
luistertijd 04:49 - leestijd 02:53

De REN Flash Rinse 1 Minute Facial is een transformerende behandeling die de huid revitaliseert en zichtbaar verjongt. De formule bevat een krachtige dosis vitamine C (10%) die door toevoeging van water wordt geactiveerd. Een innovatieve ‘breakthrough technology’ die ‘spa facial results’ garandeert, aldus REN.

Hoe gebruik je het?

De Flash Rinse 1 Minute Facial is geschikt voor alle huidtypen, met uitzondering van de (zeer) gevoelige huid.

Hoe werkt het?

Boswellia boom

Boswellia boom.

Boswellia extract wordt onttrokken aan de schors van de Boswellia boom, familie van de wierookboom. Door in de schors van deze bomen te kerven, komt sap vrij dat bestaat uit gomhars en olie. Uit dit sap vormen zich korrels die na ongeveer drie weken van de boomstam geplukt kunnen worden.

In landen als India worden deze korrels onder meer ingezet tegen reuma en andere aandoeningen die gebaseerd zijn op ontstekingsreacties van het lichaam. Het middel was echter in Westerse landen tot voor kort relatief onbekend. Totdat… REN er een toepassing voor vond.

Iets soortgelijks is aan de hand bij de toepassing van magnesium. Dat werd in het verleden vooral toegepast ter voorkoming van spierpijn en ter verhoging van de calciumopname door het lichaam. We vinden magnesium tegenwoordig ook steeds vaker terug in skincare. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat magnesium het verouderingsproces vertraagt, doordat het DNA stabiliseert. Dat klinkt goed!

De 3 P’s van REN

Naast een veelbelovende claim en een vernuftige toepassing van Boswellia en magnesium, maakt de filosofie van REN mij ook wel nieuwsgierig naar dit product. REN heeft namelijk drie P’s hoog in het vaandel:

Dat laatste lijkt me een nogal dappere en boute uitspraak. Kan een skincare product zoiets eigenlijk wel waarmaken?

Mijn eerste indruk

De Flash Rinse 1 Minute Facial heeft een frisse citrusgeur, zoals je die eigenlijk verwacht bij een product met vitamine C. De formule is mintkleurig en korrelig, een kruising tussen tandpasta en scrub. Wanneer je het product op een droge huid aanbrengt en inmasseert, komt de beleving ook het dichtst in de buurt van scrubben. Dit verandert echter wanneer je vervolgens je vingertoppen natmaakt en opnieuw het product inmasseert. De scrub transformeert dan in een fluweelzachte emulsie, die je tot slot nog een minuut laat inwerken als een masker. Dit tintelt een klein beetje, maar op een aangename manier.

REN zonder Water

REN met Water

Ren Flash Rinse zonder water: een kruising tussen een tandpasta en een scrub (boven). Met water: een fluweelzachte emulsie (onder).

Na het afspoelen van het masker voelt mijn huid schoon, ‘gepolijst’ en goed doorbloed.

Mijn eindoordeel

Of mijn wereld een stukje leuker is geworden door de Flash Rinse 1 Minute Facial? Dat niet, maar het is wel een zeer plezierig product, om in termen van ‘pleasure’ te spreken…. Doordat het masker niet lang hoeft in te werken, kost het gebruik ervan nauwelijks extra tijd (zelf poets ik ondertussen mijn tanden). Ook de claim wordt grotendeels waargemaakt. Door de exfoliatie en stimulering van de doorbloeding ziet mijn huid er na gebruik inderdaad fris, stralend en minder vermoeid uit. Een afname van fijne lijntjes heb ik alleen niet waargenomen.

Een kleine kanttekening is op zijn plaats…

De Flash Rinse 1 Minute Facial is niet geschikt voor de gevoelige huid. Dat kan ik mij goed voorstellen, aangezien mijn normale huid al vrij sterk tintelt door dit product. Houd je dan ook strikt aan de gebruiksaanwijzing en gebruik het product niet vaker dan eens per drie dagen. Of alleen naar behoefte, bijvoorbeeld na een avondje stappen, een korte nacht of een lange vlucht.

In het volgende filmpje licht REN Skincare Ambassador David Delport het gebruik en de innovatieve werking van de Flash Rinse 1 Minute Facial toe.

https://www.youtube.com/watch?v=5Szm-B955Ao

Lees ook