Met shoptips voor producten van o.a. Moroccanoil, Philip B en John Frieda

05:48 - 03:29
luistertijd 05:48 - leestijd 03:29
Beautyjournalist Emma Wagenaar

Fijn haar is iets dat je gewoon van nature hebt, maar waar je met een paar slimme trucks echt nog wel va va voom aan kunt geven. En beautyjournalist Emma Wagenaar kan het weten. Zij ging van slappe, lusteloze lokken die nooit veel verder groeiden dan haar schouders naar een jaloersmakende lange en volle bos. Hier deelt ze voor het eerst al haar persoonlijke geheimen.

Reverse hair washing

Een tip die ik ooit van mister John Frieda himself kreeg! Fijn haartypetjes zijn nogal snel geneigd om de conditioner te laten staan. Fijn haar is immers vaak al super glad van zichzelf. Toch blijft conditioner een essentiële stap in je haarverzorging. De truck is dan om je wasprogramma om te gooien en eerst conditioner te gebruiken (alleen in de punten) en daarna te wassen met shampoo. Zo weet je zeker dat eventuele verzwarende restjes conditioner uit je haren spoelen.

Detox

Op je haar kunnen allerlei vuil-, shampoo- en stylingresten blijven zitten die glans tegengaan en je haar zwaar en futloos maken. Gebruik één keer per week een clarifying shampoo (bijvoorbeeld de O&M Original Detox Shampoo) en masseer daarbij ook je hoofdhuid goed.

Holy olie

Sinds dat ik na elke wasbeurt mijn punten trouw van een beetje Moroccanoil Treatment voorzie, is mijn haar glanzender en gezonder dan ooit. Het groeit serieus sneller en droge punten zijn voorgoed verleden tijd. Ik ga maar zo’n 2 tot 3 keer per jaar naar de kapper en ze zijn telkens weer verbaasd over hoe gezond het is. Verdeel de olie altijd alleen in handdoek droog haar, anders wordt ’t snel vet.

Föhn + rootlifter

Laat die volume mousse maar staan. Een root lift spray is veel lichter en kun je veel preciezer bij de haaraanzet aanbrengen. Helemaal met je handdoek droge haar op de kop en de föhn op standje koel, zo krijg je instant een hoop volume, zonder dat je naderhand het product voelt zitten. Mijn favoriet? De John Frieda Luxurious Volume Blow Dry Lotion Root Booster. Heb je geen zin om te föhnen? Laat het dan los aan de lucht drogen en zigzag je vingers er regelmatig even doorheen. Je vochtige haar in een staart of knot binden maakt het bovenop alleen maar platter.

De nieuwe shampoo

Droogshampoo, ik kan niet meer zonder. Het is echt niet alleen goed om vette strengen mee te verhelpen. Voor fijn haartypes is het met recht volume maker numero uno te noemen. Geen product werkt sneller en makkelijker. Door de droogshampoo bij de haaraanzet te sprayen en even goed in te masseren, krijgt je haar direct een lift en wordt het net dat beetje stroever. Zakt je coupe gedurende de dag een beetje in? Even met de handen er doorheen en je volume is weer back in business. En de dag erna heb je er nog profijt van. Een nadeel is alleen dat met dit product een grijze waas en vies gevoel gevaarlijk op de loer ligt. Zeker als brunette is het even zoeken voordat je er eentje gevonden hebt die onzichtbaar zijn werk doet. Philip B Russian Amber Imperial Insta-Thick Hair Thickening & Finishing Spray is een fantastische verdikkende mist die je haar volume geeft terwijl het toch zacht en glanzend blijft.

Top knot

Hier kwam ik eigenlijk bij toeval achter. Omdat mijn haar op een gegeven moment zo lang werd moest ik het ‘s nachts gaan vastbinden om te voorkomen dat ikzelf of mijn vriend er in verstrengeld zou raken. Dus daar gingen de lokken in een losse knot, recht bovenop mijn hoofd. Dit zodat hij het minst in de weg zou zitten. De volgende ochtend ging de knot er uit en ik had – ook mede dankzij een restje droogshampoo van de dag ervoor – super volume en een hele sexy slag. Zet je knot vast met een zachte wokkelelastiek of mini-knijpspeldje om haarbreuk te voorkomen. Ik doe niet anders meer!

Toupage

Bij touperen denk je misschien direct aan gigantische Amy Winehouse-achtige bijenkorf, maar een klein beetje back combing goes a long way. Bij de kruin heeft je haar snel de neiging op ‘open’ te vallen wat je volume niet ten goede komt. Pak rond de kruin een aardige pluk omhoog en borstel deze aan de achterkant bij de aanzet voorzichtig tegen de haargroei richting in. Fixeer met een beetje haarlak en laat de pluk los. Kam indien nodig de bovenkant met een bristle brush wat gladder en spray weer met wat haarlak.

Colour therapy

Sinds ik mijn haar van highlights of een subtiele dip-dye voorzie is dat super gladde er af en voelt het direct al een stuk dikker. Dat stugge zorgt er ook voor dat je lokken beter te stylen zijn en je overall gewoon meer grip hebt. En, niet te vergeten, door de verschillende kleurgradaties wordt je haar ook nog eens optisch voller dan met een effen kleur.

Shop meteen de fijne producten!

  1. O&M Original Detox Shampoo koop je hier.
  2. Moroccanoil Treatment koop je hier.
  3. De John Frieda Blow Dry Lotion Root Booster koop je hier online.
  4. Philip B Russian Amber Imperial droogshampoo is online hier te koop.
  5. Hier koop je online een wokkelelastiek.
  6. Koop hier een bristle brush.

Lees ook