Fijne, veilige merken voor de acne huid: Dermaquest, Lycogel, Anna is Clear, Gladskin

05:15 - 03:09
luistertijd 05:15 - leestijd 03:09

Behandelingen en producten om acne te verminderen. Apotheker Joost Roth vertelt.

Acne is een ontstekingsziekte van de talgklieren in de huid. Het is een van de meest voorkomende huidproblemen. Patiënten ervaren acne vaak als cosmetisch storend en bij sommigen kan het tot een depressie leiden.

Voor de behandeling van acne is het van groot belang om de juiste cosmetica producten te gebruiken. In dit artikel beperk ik me tot de producten die je kunt gebruiken in de actieve fase. Later kom ik terug op meer.

Apotheker Joost Roth

Wat kan de huidtherapeut voor je betekenen?
Onze huidtherapeut behandelt de meeste vormen van acne en acnelittekens. Wij bieden speciaal voor de huid met onzuiverheden een behandeling aan die aanzienlijk acne vermindert of zelfs verwijdert. Met de DermaClear Collection worden alle vormen van acne bestreden, van terugkerende ontstekingen tot soms een puistje. De behandeling omvat een scala aan producten om de symptomen van acne te voorkomen, verminderen en onderdrukken.

Wat kun je zelf doen?

Tijdens de behandeling van acne wordt er in 4stappen gewerkt.

Reinigen
Wij raden bij acne aan om de producten van DermaQuest te gebruiken. DermaQuest heeft een acnelijn, DermaClear, met producten die acne voorkomen en verminderen. Gebruik bijvoorbeeld de DermaQuest DermaClear Cleanser.

Deze cleanser bevat het antibacteriële ingrediënt amandelzuur en is toepasbaar in alle stadia van acne, maar uitermate geschikt voor puistjes. Proteasen, plantenextracten en wilgenbast kalmeren en verzachten de geïrriteerde huid, terwijl Tea Tree Oil de huid desinfecteert voor een snellere genezing. De gehele DermaClear lijn is hier verkrijgbaar.

Verzorgen

Propionibacterium Acnes: de belangrijkste veroorzaker

Anna is Clear® SPOT PREVENTER is bewezen effectief tegen de Propionibacterium Acnes, de belangrijkste bacterie, die verantwoordelijk wordt gehouden voor mee-eters en puistjes. Door te voorkomen dat de P.acnes gaat vermenigvuldigen verkleind de kans op infecties en vervelende littekens! Ook dit product is bij ons in de weshop te koop.

Staphylococcus Aureus: veroorzaker superinfectie

Het merendeel van  ontstekingen op de huid wordt veroorzaakt door de Staphylococcus Aureus bacterie, ook bij acne waarbij de plekken vaak gaan ontsteken speelt deze bacterie dan een rol. De superinfectie, een infectie die optreed boven de infectie van het puistje, veroorzaakt de roodheid en irritatie en komt vaak door de S.aureus.

Met het actieve ingrediënt in Gladskin, het gepatenteerde Staphefekt, wordt uitsluitend de S.aureus bacterie gedood. Deze bacterie veroorzaakt in heel veel gevallen jeuk, roodheid en irritatie. Gladskin ACNE Gel voorkomt nieuwe ontstekingen en draagt bij aan een gezonde bacteriële balans van de huid. Dit product is uiteraard bij ons in de webshop te koop.

Camoufleren

Het laten genezen van acne heeft enige tijd nodig. Voordat het helemaal genezen is, zal je nog littekens of verkleuringen blijven zien. Om dit te verbergen raden wij Lycogel camouflage aan. Lycogel camouflage is de enige echte ademende foundation ter wereld die de huid laat ademen waardoor het herstelproces na een behandeling versnelt. De camouflage bevat LYCG (live yeast cell derivative).

Dit krachtige, vochtinbrengende middel gaat ontstekingen tegen en versnelt het wondgenezingsproces. Het vergroot de zuurstofopname en stimuleert levende cellen om beschermende enzymen te produceren.

Het is klinisch bewezen dat Lycogel geschikt is voor alle huidtypen, omdat deze de gevoelige huiden zoals rosacea, vitiligo, of acne niet irriteert. Lycogel camouflage is hier verkrijgbaar.

Tot slot

Het is van groot belang om de huid te beschermen tegen de schadelijke UV-straling. Dit geldt in het bijzonder bij het gebruik van antibiotica, zoals bijvoorbeeld doxycycline. Dit antibioticum kan gebruikt worden bij de bestrijding van acne. Door zelf thuis je huid te reinigen en te verzorgen zal je merken dat de acne minder wordt en je huid rustiger is.

Bestel de producten 24/7 online, bij Apotheek&Beauty.

Apotheek&Beauty is een nieuw winkelconcept in de wereld van schoonheid en gezondheid. Vanuit het deskundige en betrouwbare domein van de apotheker adviseren wij onze klanten over en verkopen wij dermocosmetica. Niet alleen kunt u bij ons terecht voor advies en verkoop van dermocosmetica, wij voeren ook  behandelingen uit voor huidproblemen zoals o.a. pigmentatievlekken, couperose, rosacea, huidverjonging, huidverstrakking, acne en littekens.

Apotheek&Beauty, Where Health meets Beauty.

Meer over Apotheek&Beauty op YouTube:

Lees ook meer over acne op de website van Apotheek&Beauty.

Deze informatie behoort tot het merkdossier van Apotheek&Beauty op BeautyJournaal en wordt je rechtstreeks aangeboden, zonder tussenkomst van de redactie.

Lees ook