Vrolijke 'poppy' kleuren als kick-start van de lente!

02:00 - 01:12
luistertijd 02:00 - leestijd 01:12

 

Estée Lauder en André Courrèges, twee grote namen uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Zij, een vernieuwer in de cosmeticasector, hij een toonaangevende modeontwerper. Ruim vijftig jaar later zien we hun visie terug in een schitterende limited edition make-up collectie.

Estée maakte haar producten in de beginjaren zelf.

Over Estée en André

Estée Lauder was een Amerikaans schoonheidsicoon én een succesvolle zakenvrouw.

Haar leven lang lapte ze de wetten van de cosmeticawereld aan haar laars met haar gedegen kennis over huidverzorgingsformules en haar handige tips om make-up in drie minuten aan te brengen.

Toen ze eenmaal een vaste plek had veroverd in de warenhuizen van New York, introduceerde ze in 1966 haar producten bij de vrouwen van Parijs en veroverde zo ook de Europese markt.

 

André (rechts) maakte faam met nauw aansluitende stukken.

In diezelfde periode maakte André Courrèges, geboren in Frankrijk, zijn debuut op de Franse catwalk en in 1961 opende hij zijn eerste modehuis. Zijn eenvoudige silhouetten, vaak uitgevoerd met technologisch hoogstaande productietechnieken, zoals nauw aansluitende gebreide stukken en glanzend, transparant vinyl, bezorgden hem internationale faam.

Gedeelde visie op de vrouw van de toekomst

Beide merken delen dezelfde visie op hoe de moderne vrouw er uitziet. Een samenwerking kon daarom ook eigenlijk niet uitblijven.

https://youtu.be/ls5vMGxFmsA

Limited edition collectie met poppy kleurenpalet

De Courrèges Estée Lauder Collection is een ‘limited edition’ collectie met 13 producten die het luchtige van een mooi versierde Courrèges mini-jurk verbindt met de krachtige precisie van Estée Lauder. De formules zijn licht, transparant en reflecterend, met poppy kleurenpalet, dat uitnodigt om te experimenteren met kleur.

Je shopt deze schitterende collectie exclusief bij Estée Lauder online in Nederland.

Lees ook