Beetje van jezelf en een beetje van MAC. Bekijk de video, zo geestig!

04:10 - 02:29
luistertijd 04:10 - leestijd 02:29

De MAC persberichten lees je niet als een tijdschrift, het is altijd zoeken en toveren met tekst en plaatjes en prachtige producten om er een logisch verhaal van te maken. MAC is een make-up van weinig woorden en veel kleurtjes. Dat is mooi, maar ook een gemiste kans, omdat er wel degelijk strategie achter de samenwerkingskeuzes met mensen, films en ….zit.

Nieuw is nieuw, in een ander jasje

En juist die achtergronden kunnen het zo leuk maken, zeker als je weet dat niet alles wat onder de noemer van een externe ambassador of film uitkomt, ook meteen een nieuw kleurtje is. Het kan zomaar voorkomen dat de kleuren al in de basis collectie zitten, maar met een nieuw collectors item doosje erom heen, staat er een nieuw hebberig makend product.

IT Girl en nog meer….

Toen ik naar de perssheet van Julia Petit keek en de mooie kleuren, moest ik echt even een match zoeken. Want, wie is Julia Petit? Een sprookjesfiguur in een spraakmakende film, een model, een op de andere manier iets van een celebrity zijnde? Juste, ze is blogger, make-upblogger, en wel in het upcoming Brazilië! En niet zomaar een blogger, die leuke meid die ik echt heel erg leuk vind in deze film, maar die ik helaas niet kan volgen – want ik spreek geen Portugees, is een heuse celebrity. Zo gaat dat anno 2015 met potentiële influencers. Commerciële bedrijven maken er gewoon eentje van, ze branden je totdat je sky high bent gegaan. Ze is tv-presentatrice en model, ze is IT girl! Ach, misschien was ze dat allemaal al, en verzin ik hier de boel bij elkaar….

Het sheet waarop ze met wild, gekroesd rood haar staat in een urban omgeving langs een meertje met lotussen kan ik aanvankelijk niet plaatsen. Als ik Julia, petite Julia online bekijk, is het een prachtig, stout en stoer wijf, dat onder de tattoos zit, en dat volgens mij ook heel grappig is. En ze heeft een paar ogen waarin je verdrinkt. Maar gelukkig, ik word geattendeerd op een filmpje op met MAC You Tube kanaal waarin ze in het Engels uitlegt hoe ze tot deze collectie kwam: de urban jungle waarin zij en vele Braziliaanse meiden leven. Je bekijkt het filmpje hier.

Onnavolgbaar temperamentvol

Ze heeft een website die Petiscos heet en waar je op de homepage al letterlijk verzuipt in de hoeveelheid kleur, beeld en de allegorie van tekstjes en onderwerpen. Maar dat mag de pret niet drukken, en hoewel niet mijn smaak, is het design zeker niet van invloed op haar mateloze succes. (Of juist wel? ;-)) Ik begrijp dat ze een media persoonlijkheid is, en zo benoemt ze zichzelf ook. En ze is een groot MAC adept. Of ze nou van huisuit visagist is? Dunno.

Wat een eer dat je je eigen make-upcollectie mag uitbrengen! Check it out…vooral dat beppen met elkaar, waarbij haar vriendinnen heel slim de aangevers zijn, terwijl zij zich ondertussen opmaakt, is een verfrissend videoconcept:

Braziliaans feestje

De kleuren zijn voor mij als Hollands welvaren wat moeilijk thuis te brengen, maar ik doe er ook helemaal niet toe. De is een Braziliaans feestje en deze schone dame met haar ongetwijdeld Europese roots – ook gezien haar achternaam – heeft een perfecte match gevonden in de schakeringen van bruinvarianten, antraciet met changeant effect, de paars-roze en rode lipsticks bij haar mooie rode haar, reebruine ogen en volle roze lippen.

Mocht jij genetisch van ditzelfde kleurtype zijn, ohlala, ga dan echt even naar deze kleuren kijken!

Zou er ooit een beauty uit Nederland aan de beurt komen voor een MAC collectie? Wie weet!

Lees ook