Stylingproducten bouw je op als een fundering….

02:57 - 01:46
luistertijd 02:57 - leestijd 01:46

stylingproducten fijn haarFijn steil haar

Een lezeres vroeg ons onlangs welke stylingproducten ze het beste kan gebruiken voor haar fijne, steile haar. Ze heeft jarenlang, naast een mousse haarlak gebruikt zodat er geen beweging meer in zat, maar daar is ze nu van afgekickt. Alleen, wat is een goed alternatief? Van de meeste producten, zoals wax of paste wordt haar haar weer vet, en met vochtig weer zakt het zo in elkaar.

Ze vraagt zich soms vertwijfelt af of ze er maar beter helemaal niets meer in kan doen. Ze wil een product dat goede versteviging geeft, maar geen vettigheid. Na vele jaren is ze nog altijd zoekende.

Topkapper Mark van Westerop geeft haar het volgende advies:

Een styling is opgebouwd uit verschillende stappen en een mousse is daar onderdeel van. Met een mousse alleen red je het vaak niet.

Styling producten gebruiken is als het opbouwen van een fundering

Vergelijk het met het bouwen van een huis. Je begint bij de fundering (in dit geval de mousse). De fundering moet passen bij het huis ( in jouw geval de look) je die je wilt creëren. Je geeft aan dat je graag volume in je haar wilt. Volume begint bij de aanzet van je haar dus dicht bij je hoofdhuid.wella ocean spritz

Textuur product bij de aanzet

Er zijn een aantal producten die je daarbij kunnen helpen. Dit zijn textuur-producten die je haar wat stugger maken bijvoorbeeld de Ocean Spritz van Wella Professionals. Gebruik dit product op vochtig haar op je aanzet, verdeel dit gelijkmatig.

Mousse in de haarlengten

Vervolgens kun je op lengten en punten een mousse aanbrengen met de gewenste stevigheid bijvoorbeeld Natural Volume van Wella Professionals. Hoe handdoek droger je haar is, hoe sterker de mousse wordt. Dit komt omdat je vochtige haar de werking/intensiteit van de mousse verdunt.

portretfoto Mark van WesteropWil je nog meer versterking?

Breng dan ook een textuur-product aan op de lengten en punten. Een voorbeeld is Body Crafter van Wella Professionals, dit geeft grip en meer volume aan het haar .

Föhn je haar in tegenovergestelde richting, dit zal helpen om volume te creëren bij de aanzet.
Als je haar helemaal geföhnd is fixeer het dat met een stevige hairspray. Gebruik niet te veel product en spray het op arm lengte afstand om te voorkomen dat het product te nat op je haar komt.

Heb jij vragen? Stuur ze in!

Lees ook