Na 8 weken een gladdere huidstructuur?

03:29 - 02:05
luistertijd 03:29 - leestijd 02:05

Kiehls Precision Lifting Pore Tightening Concentrate

 

Na de rimpel en de pigmentvlek is de grove porie wel de grootste doorn in ons oog, we denken zelfs dat hij een nog grotere rol speelt dan rimpels en pigmentvlekken.

Na de rimpel en de pigmentvlek: de porie!

Onze beautyfocus ligt tegenwoordig sterk bij een gladde huidstructuur: zowel optisch als voelbaar. Peelingmiddelen zijn daartoe een goede optie, maar Kiehls heeft in haar Precision Lifting & Pore Tightening Concentrate (in de Dermatologist Line) nog een nieuwe weg gekozen – die van gist en essentiële oliën, om de huidstructuur te verbeteren en zelfs te verstrakken.

De zichtbare porie kent meerdere oorzaken.Ten eerste is daar de vettere huid met haar flinke talgproductie die de porie groter maakt, maar ook de ophoping van vuildeeltjes kan dit veroorzaken. Ten tweede, en dat is vooral de situatie bij de verouderende huid: de huidverslapping. Hierdoor worden deze minuscuul kleine gaatjes in de huid, waar het haarzakje in zit en wat we gemakshalve vaak de porie noemen, ook wijder, en dus zichtbaarder.

De zogeheten dermal epidermal junctions, de verbindingslaag tussen de dermis en de epidermis speelt hierbij een cruciale rol. Het zorgt in andere woorden voor de verankering van de opperhuid. Door de toenemende verslapping valt ook de samenhang tussen de huidlagen langzaam maar zeker uiteen. Nou hoeft dat op zich geen probleem te zijn zo lang alle communicatieprocessen tussen die huidlaagjes door kunnen gaan, maar dat is dus ook niet het geval. Dus elke prikkel die de huid opvangt, van binnen of buitenaf, wordt minder goed verwerkt en dat resultaat erin dat de huid steeds meer dichtheid, stevigheid en flexibiliteit verliest.

Het vervelende is dat de huid door die veranderende structuur ook haar mooie gloed verliest, en een meer oneffen en doffe uitstraling kan krijgen. Daarnaast staat een make-upje natuurlijk het mooist op een egale huidstructuur. Grove poriën zorgen ook voor een schaduweffect op de huid die het aanzicht ouder laat lijken.

Gelukkig hebben we tegenwoordig veel primende stoffen die die ‘kuiltjes’ in de huid kunnen dichtplamuren zodat je toch een redelijk geëgaliseerd canvas krijgt om verder op de aquarellen, maar Kiehls heeft ook twee stoffen uitgekozen die op inhoudelijk niveau wat moeten kunnen bijdragen aan een langduriger geluksbeleving van een gladde huid: het gistextract Saccharomyces Cerevisiea , dat een krachtig antioxidatieve werking heeft maar ook bijdraagt aan celverniewing en een gladdere huidtextuur. In vitro is ook aangetoond dat het collageen typen IV en VII kan stimuleren (de moeilijkste collageensoorten om te stimuleren!).

Essentiële olie van geranium is toegevoegd omdat in vitro blijkt dat het biomarkers stimuleert die geassocieerd worden met anti-aging en anti-oxidatie. ‘Voorlopige klinische studies hebben bovendien aangegeven dat het gebruik van essentiële olie van geranium ook voor een vermindering van rimpels kan zorgen en het huidbeeld/de teint kan verbeteren,’aldus Kiehls.

Kiehls benadrukt dat consumenten testpanels (60 mensen in totaal) hebben aangetoond dat er een fijne huidverbetering optrad na gemiddeld acht weken. Ten aanzien van huidstevigheid, van poriegrootte (tot 3x kleiner) en huidgladheid.

Nu worden we toch echt nieuwsgierig! Je kunt dit nieuwe concentraat hier online kopen. Laat je ons weten wat jouw bevindingen zijn?

Lees ook