Wat een topföhn!

02:44 - 01:38
luistertijd 02:44 - leestijd 01:38

monique 3Braun Satin Hair 7 Professional

Een föhn is een föhn toch? Echt niet, en daar kom je pas weer achter als je na vele jaren je snoeiluide mastodont van een haardroger inruilt voor een parmantige nieuwkomer. Dan besef je ineens weer dat de ontwikkelingen rond deze apparaten ook voortschrijden.

Ik ben fan van Braun föhns, al jaren. Vraag me niet waarom, ik eindig altijd weer met een Braun. Voer voor psychologen wellicht. Mijn laatste was er een met een zg. anti-statisch knop. Die werkte een tijdje naar behoren, maar geeft dan toch de geest, terwijl het ding op zich nog vrolijk doorblaast, hoewel je je wel eens afvraagt of de herrie niet minder kan, en de ergonomie niet beter.

Voila, Satin Hair 7. Geen lichtgewicht föhn, ook geen geruisloze tante, maar oh wat blaast hij fijn en snel! Nu zit er een nieuw soort temperatuurregelaar in, en dat heb ik zeker ondervonden.

De föhn heeft een zogenaamde slimme sensor. De Thermo Sensor-technologie zorgt ervoor dat het haar optimaal gedroogd wordt, zonder te beschadigen.

Zo werkt het

De sensor meet de temperatuur 600 keer per minuut en past de temperatuur voortdurend aan om risico van oververhitting te vermijden. Als de haardroger bijvoorbeeld te dicht bij het haar komt of te lang wordt gebruikt, daalt de temperatuur.

De wijze waarop hij je haar droogt en de kracht waarmee geblazen wordt is te gek. Hij blaast niet te hard en niet te zacht, mijn haar is snel droog zonder enorme pluizigheid.

Ook de verschillende standen om te blazen maar ook de warmte te reguleren vind ik top. Ik houd niet van te heet drogen, ik kan met deze föhn net iets koeler drogen, zonder dat het weer te koel wordt. Kortom: de balans is perfect ingesteld op deze fohn. Als je wilt, kun je hem ook echt op koud zetten, om bijvoorbeeld krullen te fixeren.

En hij ligt tot slot, ook lekker in de hand. Niet te groot, en niet te zwaar. Elke keer dat ik hem gebruikt heb, ben ik blij. Hij helpt me om mijn haar snel en goed te stylen. Het is er een van het type kappers-tool, en dat heb ik graag. Een professioneeltje, voor thuisgebruik.

Note: in deze serie is nu ook een nieuwe styletang uitgebracht, met eveneens automatische temperatuurregelaar. De sensoren controleren 20 keer per seconden het vochtgehalte in het haar en passen de temperatuur hier automatisch op aan. Ik heb deze styletang niet getest.

Lees ook