Geteste producten Haar Haar Stylingtools Zon Special

Getest Braun Satin Hair 7 Professional fohn

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Wat een topföhn!

monique 3Braun Satin Hair 7 Professional

Een föhn is een föhn toch? Echt niet, en daar kom je pas weer achter als je na vele jaren je snoeiluide mastodont van een haardroger inruilt voor een parmantige nieuwkomer. Dan besef je ineens weer dat de ontwikkelingen rond deze apparaten ook voortschrijden.

Ik ben fan van Braun föhns, al jaren. Vraag me niet waarom, ik eindig altijd weer met een Braun. Voer voor psychologen wellicht. Mijn laatste was er een met een zg. anti-statisch knop. Die werkte een tijdje naar behoren, maar geeft dan toch de geest, terwijl het ding op zich nog vrolijk doorblaast, hoewel je je wel eens afvraagt of de herrie niet minder kan, en de ergonomie niet beter.

Voila, Satin Hair 7. Geen lichtgewicht föhn, ook geen geruisloze tante, maar oh wat blaast hij fijn en snel! Nu zit er een nieuw soort temperatuurregelaar in, en dat heb ik zeker ondervonden.

De föhn heeft een zogenaamde slimme sensor. De Thermo Sensor-technologie zorgt ervoor dat het haar optimaal gedroogd wordt, zonder te beschadigen.

Zo werkt het

De sensor meet de temperatuur 600 keer per minuut en past de temperatuur voortdurend aan om risico van oververhitting te vermijden. Als de haardroger bijvoorbeeld te dicht bij het haar komt of te lang wordt gebruikt, daalt de temperatuur.

De wijze waarop hij je haar droogt en de kracht waarmee geblazen wordt is te gek. Hij blaast niet te hard en niet te zacht, mijn haar is snel droog zonder enorme pluizigheid.

Ook de verschillende standen om te blazen maar ook de warmte te reguleren vind ik top. Ik houd niet van te heet drogen, ik kan met deze föhn net iets koeler drogen, zonder dat het weer te koel wordt. Kortom: de balans is perfect ingesteld op deze fohn. Als je wilt, kun je hem ook echt op koud zetten, om bijvoorbeeld krullen te fixeren.

En hij ligt tot slot, ook lekker in de hand. Niet te groot, en niet te zwaar. Elke keer dat ik hem gebruikt heb, ben ik blij. Hij helpt me om mijn haar snel en goed te stylen. Het is er een van het type kappers-tool, en dat heb ik graag. Een professioneeltje, voor thuisgebruik.

Note: in deze serie is nu ook een nieuwe styletang uitgebracht, met eveneens automatische temperatuurregelaar. De sensoren controleren 20 keer per seconden het vochtgehalte in het haar en passen de temperatuur hier automatisch op aan. Ik heb deze styletang niet getest.

Beste shopdeal
 • Pluspunten
 • Droogt mijn haar snel en goed
 • Mijn haar pluist minder
 • Heeft fijne temperatuur en blaaskracht regelaars die goed zijn afgesteld
 • Heeft een redelijk zacht snoer, prettig met opbergen
 • Goede handligging en niet te zwaar
 • Minpunten
 • Ik droom nog altijd van een geruisloze haardroger;-)
 • Redelijk aan de prijs, maar deze kwaliteit is het geld waard!

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

5 reacties

 • Ohh, daar wist ik niets van… Ik gebruik de fohn heel weing, meestal in de natte maanden, ik laat mijn krullenbos eigenlijk altijd natuurlijk drogen. Ik gebruik de fohn hoofdzakelijk om de hond droog te fohnen. Maar ik heb nog niet gemerkt dat zijn lange haar statisch wordt… Wellicht zijn de ionen nog niet op:-))

 • goh goeie vraag, ik weet ook niet of die erbij zat. ik gebruik dat nooit, dus mijn oog laat dat dan ook direct links liggen. heb je al online gekeken of het erbij wordt genoemd?

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.