6 leuke makkelijke trucs voor half lang tot lang haar

02:38 - 01:35
luistertijd 02:38 - leestijd 01:35

Haartips voor luie dagen

We hebben allemaal wel eens zo’n dag dat je bed net iets te lekker ligt. Vooral nu het ’s ochtends nog donker is als de wekker gaat. Haast ligt op de loer, maar met deze simpele haartips kom jij nooit meer te laat én zit je haar fabulous.

1. De 20 seconden knot

Deze supersimpele knot heb je zo gemaakt en ziet er klassiek uit. Verdeel je haar in twee. Maak een knoop. Maak nog een knoop. Zet de knot vast met een schuifspeltje, of twee als je dik haar hebt. Maak je haarlook af met een leuke knip.

2. Krullen a la minute

Had je deze truc maar eerder geweten, zul je vast denken. We laten je zien hoe je super eenvoudig mooie krullen creëert. Geen uren werk met een krultang meer. Verdeel een staart in twee. Rol elk deel om een hete krultang. Houd een paar seconden vast en laat los. Doe hetzelfde met het andere deel van je haar. Maak je staart los. Spray haarlak in je krullen voor versteviging. Dreamy curls in een handomdraai.

3. Droogshampoo trucje

Als je weet dat je morgen niet veel tijd hebt om te douchen is droogshampoo een uitkomst. Breng de droogshampoo eens een avond van te voren aan. Het werkt gedurende de nacht in, waardoor je de volgende dag een volumineuze bos hebt.

Droogshampoo is überhaupt een perfecte styler. Ook als je net je haar gewassen hebt en je wilt het perfect in model brengen, style het dan af met wat droogshampoo, je haar wordt net iets stugger waardoor je look nog beter houdt.

Shop hier fijne droogshampoos.

4. Pop je paardenstaart

Super simpel, super handig. Met twee schuifspeltjes kan je heel eenvoudig je paardenstaart ‘poppen’. De paardenstaart hangt dan niet suf naar beneden maar staat mooi omhoog. Classy!

5. Oprollen

Dit is een leuke look voor een feestje, maar kan ook prima naar werk. Het is heel eenvoudig. Koop een leuke haardband. Doe deze in door hem over je haren te trekken. Rol je lokken die er onderuit steken op naar boven en trek het uiteinde door de haardband.

6. Haarband tip

Nog zo’n leuke haardband look. Het werkt ongeveer hetzelfde als bovenstaande look. Doe een haarband in door hem over je haren heen te binden. Trek ditmaal allen de bovenste lokken achter de haarband door. Doe dit net zo lang tot de hele haarband bedekt is.

Lees ook