Wie komt er als winnaar uit de test?

03:27 - 02:04
luistertijd 03:27 - leestijd 02:04

Gerti test Garnier 5sec Perfect BlurAls ik drie gezichtsreinigers krijg om te testen, van Sabon, Rituals en Blèzi, realiseer ik me dat vormgeving ook een reden kan zijn om voor een bepaald merk te kiezen. Gaan we voor de Franse Provence, Nederlandse nuchterheid met een randje franje of voor de Scandinavische puurheid. Alleen blijkt Sabon niet Frans te zijn maar Israëlisch, Blèzi niet Scandinavisch maar Nederlands, zo realiseerde ik me later.

 

Rituals Sensational Soft CleanserRituals_Sensational_Soft_Cleanser

Een milde zeepvrije cleanser met kalmerende botanische extracten zoals aloë vera, zonnebloemolie, poria cocos (paddenstoel) extract (anti-oxidant werking) en phragmites kharka extract (verzachtend). Je brengt deze reiniger op een droge huid aan. Hij voelt als een gel. Als je hem op je huid masseert, verandert hij in een olie. De reiniger is licht geparfumeerd en ruikt niet onaangenaam.

Ik vind dit een heerlijke reiniger. Ik masseer hem over mijn hele gezicht, inclusief mijn ogen. Make-up en vuil lossen makkelijk op, ook mascara. Met een warme doek verwijder ik de gel/olie. Of ik spoel mijn gezicht met lauwwarm water. Allebei kan. Mijn huid voelt daarna schoon en fris, maar niet strak.

Een tube van 125 ml kost €13,50. Zeker een aanrader! Je koopt deze cleanser hier.

7290104226939_390_380Sabon Facial Cleanser Ocean Secrets

Ik moet bekennen dat ik altijd dacht dat Sabon Frans was. Maar nee, het blijkt Israëlisch te zijn. De facial cleanser zit in een glazen pompflacon. Eerlijk gezegd vind ik dat vrij onhandig. Het maak de fles zwaar, maar ik ben ook bang dat hij stuk valt. De reiniger bevat o.a. zeewierextracten, castor olie en olijfolie. Ook deze reiniger is geparfumeerd.

Hij pompt zuinig dus ik heb een aantal pompjes nodig voor mijn hele gezicht. Volgens de gebruiksaanwijzing moet ik de reiniger op een wattenschijfje aanbrengen, maar daar houd ik niet van. Ik masseer de reiniger over mijn hele gezicht en spoel af met lauw water. Het eerste wat opvalt is dat de reiniger prikt. En niet op een aangename manier zoals bijvoorbeeld een bha of aha wat kan prikkelen. Nee, deze reiniger irriteert, met name rond de ogen. Er wordt niet gezegd dat je hem niet rond de ogen zou mogen gebruiken.

Deze reiniger is het minst favoriet. Ik vind hem niet prettig.

Een flacon van 150 ml kost €34,50. Je koopt ‘m hier.

Blèzi intensive facial cleanserimagegen

Een zachte reinigingslotion met glycerine, allantoïne, ureum en melkzuur die kalmerend, hydraterend en verfrissend op de huid werken. De reiniger zit in een doorzichtig kunststof pompflacon met eenvoudige vormgeving, rustige zwarte letters. Zolang de fles vol zit op een witte achtergrond. Ook deze reiniger is licht geparfumeerd.

Ik masseer een paar pompjes op mijn gezicht. Vuil en make-up worden goed verwijderd. Ik spoel de reiniger af met water, maar je kunt hem ook met een tissue afnemen.

De reiniger irriteert niet. Hij geeft een iets minder fris gevoel dan de reiniger van Rituals. Dat blijft mijn favoriet.

Deze reiniger kost €33,50 voor 200 ml. Je koopt deze cleanser van Blèzi hier.

Alle drie de reinigers zijn vrij van parabenen en gebruiken phenoxyethanol als conserveringsmiddel.

Mijn favoriet is tevens de goedkoopste: Rituals Sensational Soft Cleanser, 125 ml voor €13,50.

Lees ook