Heerlijke crèmes van o.a. Clinique en Philosophy.

03:23 - 02:01
luistertijd 03:23 - leestijd 02:01

Dikke onderoogleden ten gevolge van een teveel aan vocht zie je vaak wanneer het lichaam tijdens het verouderingsproces moeite heeft om het vocht efficiënt af te voeren. Vochtwallen kunnen worden verminderd door veel water of kruidenthee te drinken, zo vertelt beautyjournaliste Enith Oostlander.

Voldoende vocht zorgt ervoor dat de vochthuishouding zijn werk optimaal kan doen en overtollig vocht kan worden afgevoerd. Ook oogcrèmes met koude metalen applicators kunnen een handje helpen, evenals het masseren van de opgezwollen huid.

Wanneer je vanaf de neus richting de jukbeenderen duwt kan het overtollige vocht via de lymfeklieren worden afgevoerd. Een verkoelende oogcrème met cafeïne of andere circulatieverbeterende stoffen na de massage zorgen voor een nog beter resultaat.

Oogcrèmes tegen vochtwallen

Etat Pur – Ruscogénine A09

Product: Een oogcrème, speciaal voor wallen onder de ogen.

Ingredienten: Ruscogénine.

Claims: Ruscogénine is een natuurlijke molecuul dat in de medische wereld zeer bekend is om zijn doorbloedingbevorderende en stimulerende eigenschappen. Dit molecuul activeert de microcirculatie van het bloed en zorgt dat het huidweefsel intact blijft. Deze twee werkingen zijn ideaal om de wallen onder de ogen te verminderen.

Clinique – All About Eyes Serum De-Puffing Eye Massage

Product: Het verkoelende rolballetje met oogserum masseert de wallen weg, verfrist en hydrateert opgezwollen ogen.

Ingrediënten: Cafeïne, krachtige antioxidanten en kalmerende plantenextracten. Vetvrij en niet irriterend.

Claims: Het serum verkoelt, verzacht en vermindert wallen. Zowel op korte, als op lange termijn. Vermindert wallen onder de ogen, vervaagt donkere kringen en zorgt meteen voor een frisse, wakkere blik.

Je koopt het hier online.

 

 

Multitaskers

Zelf pak ik met een oogcrème liever één specifiek probleem aan, maar er zijn oogcrèmes die meerdere functies hebben. Vaak zijn het er twee of drie, maar de alles-in-een-oplossingen van vandaag de dag kunnen met meerdere functies alle euvels in het gebied rond de ogen aanpakken.

Philosophy- Full of promise for eyes restoring eye duo for upper-lid lifting and under-eye firming.

Product: Een 2-in-1 oogserum, bestaande uit een liftende gel die de uitstraling van hangende oogleden verbetert, en een verstevigende crème voor onder de ogen die voor meer volume en stevigheid zorgt, terwijl het rimpels glad strijkt.

Ingrediënten: DNA-repair-complex, kigelia-extract, vitmaine C, erwtenextract, rogge-extract, sojameel, proteïnen en cafeïne.

Claims: De dubbele werking is specifiek gericht op hangende oogleden en de zone onder de ogen. Het laat het hele gebied rondom de ogen er gelift, steviger, gladder en stralender uitzien met een verkwikte, uitgeruste look.  Je koopt dit product hier.

 

Filorga – Time Filler Eyes Correction

Product: Een crème met vier functies.

Ingrediënten: Een botox-achtig bestanddeel ontspant de gelaatstrekken en strijkt de huid glad. Een liftend complex verstevigt de huid. Een plantaardig complex met extract van de zijdeboom en zeevenkel vermindert pigmentophopingen en donkere kringen. Matrikinepeptide en provitamine B5 stimuleren bovendien de aanmaak van keratinocyten in het haarzakje, waardoor wimpers voller worden.

Claims: Dag na dag worden rimpels gladgestreken, oogleden gelift, donkere kringen vervaagt en wimpers verdikt, waardoor de blik opener en jonger wordt.  Hier verkrijgbaar.

Lees ook