Gereedschap Geteste producten Lippen Make-up Ogen Trends najaar-winter 2014/15

Review! Yvonne’s Gouden Kerst oogmake-up

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Het is goud wat er blinkt! Kerst 2014

yvonne oogmakeup

Ik heb gekozen voor een gouden oog make-up met het kleurpalet van Chanel: Les 5 Ombres de Chanel: oiseaux de nuit. Dit palette bestaat uit de kleuren antiek goud, zilverwit, lavendelgrijs, paarsgrijs en zwart. De zwarte is mat en zou je kunnen gebruiken als eyeliner, je maakt hem dan even nat en brengt hem aan met een eyeliner penseel. De witzilveren kleur kun je zelfs als accentje boven je jukbeen aanbrengen, niet teveel, alleen een kleine glimmer.

Tips voordat je begint:

 • Begin met je oogmake-up voordat je foundation aanbrengt. Mocht er iets van kleurpigment van je penseel afvallen, dan kun je dit nog makkelijk weghalen zonder je foundation te beschadigen.
 • Maak eerst de oogleden goed vetvrij. Dit doe je door de oogleden even af te poederen met een lichte of transparant poeder, tot aan de wenkbrauwen. Zelf kies ik voor een hele lichte kleur poeder van Yves Rocher, dan dek ik meteen eventuele oneffenheden af.
  Ik breng nu eerst op het bewegend ooglid de gouden kleur aan, tot aan de arcadeboog. Ik gebruik hem nat/vochtig, dan blijft hij langer zitten en is kleurintensiever. Laat de gouden kleur even goed opdrogen tot hij niet meer plakt.

Chanel Les 5 Ombres de Chanel oiseaux de NuitDe arcadeboog

Boven de arcadeboog gebruik ik mijn eigen penselen en kies ik de kleur paarsgrijs uit het doosje. Even goed kijken waar je oogplooi zit en van daar uit trek je voorzichtig een lijn van buiten naar binnen. Je hebt nu een vrij harde lijn, deze ga je iets vervagen.

Aan de buitenkant mag hij iets over het oogbot vallen, dan trekt hij het oog als het ware op. Naar de binnenkant van de ooghoek toe wordt hij het lichtst. Hierdoor ligt het accent en diepte aan de buitenkant van het oog. Ik laat hem open aan de buitenkant, dus hij sluit niet aan op de onderkant. En het goud loopt tot hier door.

Mix met zilvergrijs voor verzachting

Om hem nog iets verder te vervagen breng ik een beetje zilvergrijs aan op de bovenkant van yvonne wimpersstukjesde arcadeboog, hierdoor krijgt hij een zachte lijn. Vanaf de arcadeboog met het paarsgrijs breng ik zilverwit aan tot aan de wenkbrauw. Heel subtiel, met een penseeltje, om het niet te sterk te maken.

Voor de eyeliner gebruik ik een gel-eyeliner van Red Carpet Queen. Kijk zelf even tot hoe ver je hem laat doorlopen aan de buitenkant, maar vergeet niet aan de binnenste ooghoek te beginnen. Anders zit daar niets en is het net of het weggeveegd is.

Eyelinertip:

 • Wanneer je iets overhangende oogleden hebt aan de buitenkant van het oog, trek de huid dan niet strak als je de buitenkant doet. Maar kijk tot waar je hem door laat lopen, zodat hij nog zichtbaar is. Vaak is dat op een heel andere plek dan je denkt, hoger vaak.
 • Voor de wimpers gebruik ik Make-up Studio Mascara Perfect Pro Lash Waterresistent. Deze mascara laat zich goed opbouwen, doe het dus echt in meerdere lagen, dan krijg je mooie volle wimpers.
 • yvonne kerst 2014

 

Mascaratip:

 • Niet tussendoor stoppen want dan droogt hij op. Je brengt laag na laag aan tot je gewenste dikte.
 • Mocht je toch nog feestelijker willen gaan, dan kun je bij de buitenste wimpers nog wat wimperstukjes aanbrengen, vaak heb je al aan 3 a 4 stuks genoeg. Gebruik een maat die makeupstudio pro lashnet iets langer is dan je eigen wimpers. Doe een beetje wimperlijm op de bovenkant van je hand en pak het wimperstukje met een pincet en haal het puntje door de lijm. Breng deze zo dicht mogelijk tussen de wimpers aan, maar wel tegen de huid aan de huid. Wacht even met loslaten van het wimperstukje tot de lijm ietsje gedroogd is. Dit herhaal je met de andere stukjes. Mocht je de lijm nog zien, maak deze dan even zwart met wat eyeliner, ga even langs de wimperaanzet en je ziet er niets meer van. Eventueel kun je de wimperstukjes met je eigen wimper laten verlopen. Dit doe je door simpelweg nog wat mascara aan te brengen op zowel de wimperstukjes en je eigen wimper, zo voeg je ze samen.
 • Wanneer de gouden make-up er op zit en je wilt nog verder gaan, dan kun je nog wat glitter aanbrengen. Ik heb met een zilveren lipgloss met glitter van Chanel nog wat over de ogen aangebracht als laatste laag. Hij voelt plakkerig maar blijft goed zitten. Dit heb ik ook gedaan bij de rode lipstick van Mac. Hier zelfs nog wat losse wit/zilveren glitters over de lipstick gedaan. Hierdoor krijg je een prachtige glimmer die er heel feestelijk uitziet.
 • yvonne kerst 2014 1

Gebruikte materialen:
• Yves Rocher poudre rayonnante Jeunesse nr. 200 (shop hier)
• Chanel Les 5 Ombres de Chanel oiseaux de Nuit (shop hier)
• Oogpotlood wit Theatre
• Red Carpet Queen gel eyeliner
• Make up Studio Perfect Pro Lash waterresistant (shop hier)
• Wimperstukjes Make Up Studio smal, medium, large (shop hier)
• Wimperlijm Eyelure lashfix
• Oogmake-up penseel Make Up Studio (shop hier)
• Eyeliner penseel Red Carpet Queen

Meer weten over Gereedschap?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

2 reacties

 • Dankjewel Anja. ja mat is hij ook erg mooi. Het zijn erg mooie kleuren in dit palet van Chanel. En je ziet je kunt alle kanten uit. Droog is hij iets minder kleurintensief, maar ook mooi, iets subtieler, ben van uit een avondmake-up gegaan, dan mag het iets zwaarder voor de kerstdis 🙂 Voor overdag met kerst is de droge vorm erg mooi.

 • Ik vind de matte make-up echt prachtg! Duidelijk uitgelegd hoe je dit moet opbrengen. Als ik tijd heb (heb het op dit monent heul erg druk) , ga ik van de week eens uitproberen. Vind je ogen prachtig!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.