Het is goud wat er blinkt! Kerst 2014

05:25 - 03:15
luistertijd 05:25 - leestijd 03:15

yvonne oogmakeup

Ik heb gekozen voor een gouden oog make-up met het kleurpalet van Chanel: Les 5 Ombres de Chanel: oiseaux de nuit. Dit palette bestaat uit de kleuren antiek goud, zilverwit, lavendelgrijs, paarsgrijs en zwart. De zwarte is mat en zou je kunnen gebruiken als eyeliner, je maakt hem dan even nat en brengt hem aan met een eyeliner penseel. De witzilveren kleur kun je zelfs als accentje boven je jukbeen aanbrengen, niet teveel, alleen een kleine glimmer.

Tips voordat je begint:

Chanel Les 5 Ombres de Chanel oiseaux de NuitDe arcadeboog

Boven de arcadeboog gebruik ik mijn eigen penselen en kies ik de kleur paarsgrijs uit het doosje. Even goed kijken waar je oogplooi zit en van daar uit trek je voorzichtig een lijn van buiten naar binnen. Je hebt nu een vrij harde lijn, deze ga je iets vervagen.

Aan de buitenkant mag hij iets over het oogbot vallen, dan trekt hij het oog als het ware op. Naar de binnenkant van de ooghoek toe wordt hij het lichtst. Hierdoor ligt het accent en diepte aan de buitenkant van het oog. Ik laat hem open aan de buitenkant, dus hij sluit niet aan op de onderkant. En het goud loopt tot hier door.

Mix met zilvergrijs voor verzachting

Om hem nog iets verder te vervagen breng ik een beetje zilvergrijs aan op de bovenkant van yvonne wimpersstukjesde arcadeboog, hierdoor krijgt hij een zachte lijn. Vanaf de arcadeboog met het paarsgrijs breng ik zilverwit aan tot aan de wenkbrauw. Heel subtiel, met een penseeltje, om het niet te sterk te maken.

Voor de eyeliner gebruik ik een gel-eyeliner van Red Carpet Queen. Kijk zelf even tot hoe ver je hem laat doorlopen aan de buitenkant, maar vergeet niet aan de binnenste ooghoek te beginnen. Anders zit daar niets en is het net of het weggeveegd is.

Eyelinertip:

 

Mascaratip:

Gebruikte materialen:
• Yves Rocher poudre rayonnante Jeunesse nr. 200 (shop hier)
• Chanel Les 5 Ombres de Chanel oiseaux de Nuit (shop hier)
• Oogpotlood wit Theatre
• Red Carpet Queen gel eyeliner
• Make up Studio Perfect Pro Lash waterresistant (shop hier)
• Wimperstukjes Make Up Studio smal, medium, large (shop hier)
• Wimperlijm Eyelure lashfix
• Oogmake-up penseel Make Up Studio (shop hier)
• Eyeliner penseel Red Carpet Queen

Lees ook