Bonny legt stap voor stap uit hoe je deze classy look creëert.

04:31 - 02:42
luistertijd 04:31 - leestijd 02:42

Bonny’s draagbare Christmas make-up look

Monique vroeg me om drie tinten Magnif’eyes eyeshadows van Rimmel plus de Shock lipstick uit de kerstcollectie van Dior eens onder de loep te nemen.

 

Ik heb me laten inspireren door de make-up van de brunette op de foto uit Kevyn Aucoins boek: ‘Making Faces’. Make-up artist Aucoins maakte deze klassieker in 1997 en dit boek is nog steeds een bron van inspiratie voor veel visagisten. Deze draagbare classical look is voor jong en oud geschikt en dus ook voor deze 43 jarige blondine. Lees hieronder mijn bevindingen over de gebruikte producten en hoe ik deze make-up heb aangebracht.

Magnif’eyes eyeshadows van Rimmel

Drie mooie basic kleuren die zich uitstekend lenen voor deze classical look. Een goede basis zorgt voor optimale houdbaarheid van je make-up, dus daar begin ik mee. Ik kies voor een lichte concealer en foundation en poeder mijn gezicht en ogen licht af.

Ik neem met een vochtige oogschaduwpenseel wat van de medium tint ‘Taupe’ uit het doosje en deze zet ik tegen de arcadelijn aan. De lichte tint “Magnetic dream’ breng ik op het bewegend ooglid aan. Langs de onderwimperrand zet ik een subtiele lijn met de donkere tint van dit trio: de Chocolate mania. De lichtste tint leent zich er uitstekend voor om als highlight te gebruiken, ik zet daarom wat onder mijn wenkbrauw en in de binnenooghoek. Ik vervaag de kleuren met een schoon penseel. Het valt me direct op dat ik ze vrijwel direct weer wegvaag.

Een kwalitatief goede oogschaduw heeft op de huid dezelfde kleurintensiteit als in het doosje, hecht aan de huid en je kunt hem mooi vervagen en blenden. Ook vallen er geen ‘gaten’ in als je ze vervaagd. Deze oogschaduws hebben een minimale dekking en verdwijnen helaas snel weer. De kleuren zijn mooi en geschikt voor een naturel effect maar wil je smoky eyes creëren met deze oogschaduws dan zul je bedrogen uitkomen.

Budgettip: de medium tint is ook geschikt om als wenkbrauwpoeder te gebruiken voor de lichte types onder ons. Brunettes kunnen hiervoor de donkere tint gebruiken.

Ik krul mijn wimpers met een wimperkrultang en breng tot slot een paar laagjes zwarte mascara aan.

Dior Shock lipstick 007

De geur van deze lipstick is heerlijk en de lipstick zit in een chique gouden huls met daarin de letters ‘Dior’ gestanst. Dit geeft meteen een gevoel van luxe. I know, het gaat uiteindelijk om de kwaliteit van het product en niet om de verpakking, maar hier worden meisjes nou eenmaal blij van. Deze lipstick heeft twee kleuren, een matte intens rode kleur aan de ene kant en een wat lichtere roodtint aan de andere.

Voor de houdbaarheid en om meer symmetrie te creëren gebruik ik altijd een lipliner. Door met een matte lipliner te werken, blijft de lipstick beter op zijn plek. Ik gebruik een lippotlood in een roodtint die zo dichtmogelijk de kleur van de Dior 007 benaderd. Ik trek schetsmatig de contourlijn om mijn lippen. Ik kies vervolgens voor de lichtere kant van de lipstick i.v.m. met mijn lichte huid, blonde haren en groene ogen. Langs de contourlijnen breng ik nog wat van de donkere kant aan, en ik laat de kleuren mooi in elkaar over lopen.

De donkere kant van de Dior Shock lipstick

De lipstick smeert lekker weg, dekt erg goed en geeft een subtiele glans. Mooi! Kortom een degelijke longlasting lipstick met een heerlijke geur en een stunning effect…kortom een keeper!

Zet tot slot een terra blusher tegen je jukbeenderen voor een klassieke stijl en neem een pink blusher (op de bolling van je wangen) voor een frisse/ trendy look.

 

Hier draag ik de lichtere tint van de Dior Shock lipstick

Shoppen!

Wil jij deze prachtige look ook creëren? Hier shop je de oogschaduw van Rimmel en hier koop je de mooie Shock lipstick van Dior. De lipstick is een limited Christmas edition, dus deze is maar tijdelijk verkrijgbaar.

Make-up, foto’s en tekst: Bonny Thomassen.

 

 

Lees ook