Feestlakjes van Givenchy, Dior, OPI en NYC!

04:35 - 02:45
luistertijd 04:35 - leestijd 02:45

Met de feestdagen in de aantocht gingen wij op zoek naar nagellakjes waar mee gefeest kan worden. Kerst en New Years Eve zijn dé gelegenheden om eens uit te pakken met je nagellak. Veel beautymerken spelen in op dit gegeven en lanceren een speciale feestelijke nagellak. Uiteraard met goud, zilver en véél glitters. Bureauredacteur Renske testte vier party lakjes.

1. Givenchy Le Vernis Parure Scintillante

Claim:

De Le Vernis nagellakken van Givenchy zijn geïnspireerd op de mooie glans van metalen. Parure Scintillante is een mix van gouden en zilveren glittersnippers. Je kunt de lak aanbrengen als topcoat of op zichzelf dragen. Als je het in meerdere lagen aanbrengt wordt het effect extra intens.

Plus:

Ik vind dit een erg fijne glitterlak. Vaak vind ik het lastig om glitters gelijk te verdelen over mijn nagel. Met deze lak gaat dat heel eenvoudig. Ik heb drie dunne laagjes aangebracht en ik had er eigenlijk geen moeite mee om overal evenveel glitters te krijgen. Er zitten ribbels op de dop, voor meer grip. Het is een fijn stevig plat kwastje waarmee je de lak goed over de nagel kunt verdelen. Het flesje is prachtig!

Min:

Ik vind de dop iets aan de kleine kant. Dat ligt wat minder fijn in de hand, maar dankzij de ribbels is dit nog te overzien.

Hier shop je deze mooie lak van Givenchy.

2. Diorific Vernis Top Coat Golden Shock

Claim:

Deze lak met echt bladgoudeffect kan je over een andere lak dragen of op zichzelf. De snippers zitten in een transparante top coat. Dior claimt weergaloze nagels na al één laagje.

Plus:

Dit zijn prachtige snippers. Lekker groot en opvallend. Ook het potje is een lust voor het oog. Dit flesje heb ik maar al te graag als pronkstuk in de kamer staan. Deze lak geeft je een luxueus gevoel.

Min:

Het dopje is erg klein en het is daarom niet zo fijn om vast te houden. Ook het opendraaien van het potje vergt wat mij betreft iets te veel moeite. De snippers zijn lastig over de nagel te verdelen.

Tip: wacht enige tijd voor je een volgende laag aanbrengt, anders veeg je de snippers weer van zijn plek. Ik had toch wel twee laagjes nodig om de snippers goed op mijn nagels te krijgen. Ik vind deze lak zelf het mooist over een andere kleur als basis. Anders is de nagel toch iets te ‘bloot’ naar mijn smaak. Ik heb heb hier met kerstrood gedaan, maar met goud is het ook mooi, want heel subtiel. Hier koop je deze nagellak.

3. NYC Crystal Couture 11 Fashion Queen

Claim:

Deze lak van New York Color droogt volgens de makers snel op. De lak heeft een bronzen basis met daarin veel gouden glitters.

Plus:

Ik ben blij verrast over de dekking van deze lak. Na twee laagjes zit de lak er al goed op. Je hoeft geen moeite te doen om de glitters gelijk te verdelen.

Min:

Het kwastje is wat aan de smalle kant. Ik vind zelf een breed plat kwastje het fijnst, omdat je dan in twee vegen klaar bent. De lak droogt niet uitzonderlijk snel op, maar gewoon gemiddeld.

Hier koop je deze lak.

4. OPI Nail Lacquer Rollin’ in Cashmere – Gwen Stefani Kerstcollectie

Claim:

Deze lak komt uit de Limited Gwen Stefani Kerstcollectie 2014 van O.P.I. De lakken van O.P.I. bevatten geen DBP, tolueen of formaldehyde. Het kwastje is één van de paradepaardjes van O.P.I. Dit is het ProWide penseel. Een breed plat kwastje waarmee je de nagel makkelijk egaal en streeploos kunt lakken. De lak blijft lang zitten.

Plus:

Ik vind de kwastjes van O.P.I. altijd erg fijn. Met het brede platte kwastje verdeel je eenvoudig de lak over de hele nagel, zonder strepen en egaal zoals O.P.I. belooft.

Min:

Ik vind de kleur matig dekken. Ik moest drie goede lagen aanbrengen, zodat mijn nagel er niet doorheen schemert. Als de lak er eenmaal op zit ziet het er echter wel prachtig uit. Een mooie intense gouden kleur met een subtiele glans.

Je koopt alle lakken uit deze Limited Edition collectie hier.

 

Lees ook