Make-up Nagels Trends najaar-winter 2014/15

Renske’s nagellak swatch: glitterlak met Kerst!

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Feestlakjes van Givenchy, Dior, OPI en NYC!

Met de feestdagen in de aantocht gingen wij op zoek naar nagellakjes waar mee gefeest kan worden. Kerst en New Years Eve zijn dé gelegenheden om eens uit te pakken met je nagellak. Veel beautymerken spelen in op dit gegeven en lanceren een speciale feestelijke nagellak. Uiteraard met goud, zilver en véél glitters. Bureauredacteur Renske testte vier party lakjes.

collage 2

1. Givenchy Le Vernis Parure Scintillante

GivenchyClaim:

De Le Vernis nagellakken van Givenchy zijn geïnspireerd op de mooie glans van metalen. Parure Scintillante is een mix van gouden en zilveren glittersnippers. Je kunt de lak aanbrengen als topcoat of op zichzelf dragen. Als je het in meerdere lagen aanbrengt wordt het effect extra intens.

Plus:

Ik vind dit een erg fijne glitterlak. Vaak vind ik het lastig om glitters gelijk te verdelen over mijn nagel. Met deze lak gaat dat heel eenvoudig. Ik heb drie dunne laagjes aangebracht en ik had er eigenlijk geen moeite mee om overal evenveel glitters te krijgen. Er zitten ribbels op de dop, voor meer grip. Het is een fijn stevig plat kwastje waarmee je de lak goed over de nagel kunt verdelen. Het flesje is prachtig!

Min:

Ik vind de dop iets aan de kleine kant. Dat ligt wat minder fijn in de hand, maar dankzij de ribbels is dit nog te overzien.

Hier shop je deze mooie lak van Givenchy.

DSC_0387 kleur en tekst kleine versie

2. Diorific Vernis Top Coat Golden Shock

DiorClaim:

Deze lak met echt bladgoudeffect kan je over een andere lak dragen of op zichzelf. De snippers zitten in een transparante top coat. Dior claimt weergaloze nagels na al één laagje.

Plus:

Dit zijn prachtige snippers. Lekker groot en opvallend. Ook het potje is een lust voor het oog. Dit flesje heb ik maar al te graag als pronkstuk in de kamer staan. Deze lak geeft je een luxueus gevoel.

Min:

Het dopje is erg klein en het is daarom niet zo fijn om vast te houden. Ook het opendraaien van het potje vergt wat mij betreft iets te veel moeite. De snippers zijn lastig over de nagel te verdelen. Dior met Diorette

Tip: wacht enige tijd voor je een volgende laag aanbrengt, anders veeg je de snippers weer van zijn plek. Ik had toch wel twee laagjes nodig om de snippers goed op mijn nagels te krijgen. Ik vind deze lak zelf het mooist over een andere kleur als basis. Anders is de nagel toch iets te ‘bloot’ naar mijn smaak. Ik heb heb hier met kerstrood gedaan, maar met goud is het ook mooi, want heel subtiel. Hier koop je deze nagellak.

Beautyjournaal - de Bijenkorf PBBC

3. NYC Crystal Couture 11 Fashion Queen

NYCClaim:

Deze lak van New York Color droogt volgens de makers snel op. De lak heeft een bronzen basis met daarin veel gouden glitters.

Plus:

Ik ben blij verrast over de dekking van deze lak. Na twee laagjes zit de lak er al goed op. Je hoeft geen moeite te doen om de glitters gelijk te verdelen.

Min:

Het kwastje is wat aan de smalle kant. Ik vind zelf een breed plat kwastje het fijnst, omdat je dan in twee vegen klaar bent. De lak droogt niet uitzonderlijk snel op, maar gewoon gemiddeld.

Hier koop je deze lak.

4. OPI Nail Lacquer Rollin’ in Cashmere – Gwen Stefani Kerstcollectie

OPIClaim:

Deze lak komt uit de Limited Gwen Stefani Kerstcollectie 2014 van O.P.I. De lakken van O.P.I. bevatten geen DBP, tolueen of formaldehyde. Het kwastje is één van de paradepaardjes van O.P.I. Dit is het ProWide penseel. Een breed plat kwastje waarmee je de nagel makkelijk egaal en streeploos kunt lakken. De lak blijft lang zitten.

Plus:

Ik vind de kwastjes van O.P.I. altijd erg fijn. Met het brede platte kwastje verdeel je eenvoudig de lak over de hele nagel, zonder strepen en egaal zoals O.P.I. belooft.

Min:

Ik vind de kleur matig dekken. Ik moest drie goede lagen aanbrengen, zodat mijn nagel er niet doorheen schemert. Als de lak er eenmaal op zit ziet het er echter wel prachtig uit. Een mooie intense gouden kleur met een subtiele glans.

Je koopt alle lakken uit deze Limited Edition collectie hier.

DSC_0386 kleur en tekst kleine versie

 

Meer weten over Make-up?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

5 reacties

  • Zo af en toe – meestal tijdens de feestdagen – pak ik weer eens een ‘potje glitters’ om er vervolgens enorm spijt van te krijgen, wanneer ik de dag erna minuten sta te boenen om de nagellak er weer af te halen. Zelfs met een basislak er onder. Ik deel de mening van Monique in dit geval over ‘less is more’ als het om glitters op je nagels gaat…

  • Hoi Corine, ik vond de lak van Givenchy en Dior verrassend eenvoudig te verwijderen! Ik denk zelf omdat de glitter snippers best groot zijn. Bij de lak van NYC deed ik er wel wat langer over om alle glitters weg te halen. Net als bij de meeste glitter nagelakken. De lak van Dior met eronder een andere lak kon ik trouwens het makkelijkst verwijderen! Een basislakje eronder is dus wel een aanrader!

  • ik vind glitter ook heel leuk op een foto, maar in reality weet ik het niet. ik weet ook niet of ik het mooi vind bij volwassen vrouwen of meer iets vind voor jongeren. zeker die grote vlokken. als ik naar swatches online kijk, bekruipt me ook het gevoel dat het behelpen blijft met het zware glitter werk. gebruik jij het corine?

  • Leuke en feestelijke review, Renske! Wat is (was) jouw ervaring met het verwijderen van deze lakken? Meestal laat glitterlak zich namelijk zo lastig verwijderen…

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.