Wervelende prijzenshow voor jonge kappers en innovators

03:43 - 02:14
luistertijd 03:43 - leestijd 02:14

Afgelopen dagen was ik in Monaco om mezelf onder te dompelen in de haar-wereld van Wella Professionals. We kregen met de internationale pers het laatste nieuws over productontwikkelingen en behandelingen, we kregen trendshows te zien en de hoofdact was de internationale uitreiking van een award aan deelnemers aan de Trendvision show: voor jong talent en kleurspecialist. Hiervoor waren de afgelopen maanden al voorselecties gemaakt in de 35 deelnemende landen uit de hele wereld, nu kwamen ze bij elkaar voor de finals. 60 Haarstylisten en kleurspecialisten.

http://youtu.be/1OeCCuls4oE

Wella Trendvision Awards 2014

Wat een spektakel was dat, ik voelde me in een Songfestival omgeving, of de happening van de Olympische Spelen. Zo enerverend en inspirerend om creaties van kappers uit de hele wereld te zien, om te aanschouwen wat zij als trend zien, wat hun smaken en belevingen zijn.

Ze hadden een thema opgekregen, dat voortvloeide uit de trends van Trendvision 2014: Urban Native en Borderline Beauty. Opvallende details waren het sciencefictionachtige kleurgebruik, heel scherp gesneden kapsels, dan wel het inzetten van bijzondere haarstukken alsof het ingenieuze breiwerkjes betreft.  Wild, undone, edgy. Vooral de Aziaten scoorden erg goed onder de aanwezig pers, maar ook de edgy look van de UK (midden op de foto).

Het fantastische aan deze haarshow vind ik dat het allemaal echt is in die zin dat de modellen pas bij aankomst een dag van te voren geprept zijn, zoals je dat noemt: gekleurd, geknipt, gestyled. Het is geen kwestie van even snel een pruik op zetten en klaar is Kees. Het ambacht telt hier, en de kijk op innovatie.

Heel gaaf vond ik ook het feit dat de show live werd uitgezonden online, en dat kijkers ook konden stemmen op hun favoriet. Hiervoor werd de prijs People’s Choice Award uitgereikt.

Inzending Danny van Tuijl

Namens Nederland deden Danny van Tuijl mee voor Young Talent en en Ilona Bruggink-Pouw voor Color. Zij vielen helaas niet in de prijzen. Jammer genoeg heb ik ze nadien ook niet meer gesproken. Aandachtspuntje voor volgend jaar: om de complete NL delegatie van deelnemers, zakelijke relaties en pers gewoon lekker bij elkaar te zetten.

De prijzen:

Inzending Ilona Bruggink

De Platinum Color Award werd uitgereikt aan Chia-Jung Lin uit Taiwan. Lyndal Salmon (Australia) kreeg goud, Nattapat Suppala (Thailand) kreeg zilver en Chinney Yeap (New Zealand) kreeg brons.

De Platinum Young Talent Award werd gewonnen door Nestor Sanchez Gomez uit Engeland. Lenka Walderová (Czech Republic) kreeg goud, Olga Istrati (Moldova) kreeg zilver en Scott Condon (Australia) kreeg brons.

Seraphina Foo Fang Hsia uit Singapore kreeg de People’s award voor color en Alexandru Gherase uit Roemenie kreeg hem voor Young Talent.

Singapore Roemenie

Jury voor Young Talent bestond uit:
• Eugene Souleiman – Wella Professionals Global Creative Director Care & Styling
• Dmitry Vinokurov – Wella Professionals Global Creative Artist (Russia)
• Markus Herrman – Wella Professionals Top Artist (Germany)
• Seanae Park (Kris) – JUNO Beauty Academy Director (Korea)
• Marta Sotillo – media representative from Yo Donna (Spain)

De jury voor Color bestond uit
• Josh Wood – Wella Professionals Global Creative Director Color
• Hester Wernert-Rijn – Wella Professionals Global Creative Artist (Netherlands)
• Lucian Butsuioc – Wella Professionals Top Artist (Romania)
• Alexandra Matiz – Wella Professionals Top Artist (North America)
• Deise Garcia – media representative from Cabelos & Cia (Brazil)

 

Lees ook