Mooie lange wimpers dankzij beenhaar? het kan!

01:21 - 00:48
luistertijd 01:21 - leestijd 00:48

Mooie wimpers met lichaamshaar transplantatie

Een haartransplantatie met lichaamshaar kan een oplossing bieden voor vrouwen met dunne, of te korte wimpers.

De behandeling

Bij deze behandeling worden de lichaamsharen één voor één verwijderd van een plaats op het lichaam waar ze gemist kunnen worden. En net zoals bij naaien worden die haren door het oog van een steriele chirurgische naald door het ooglid gehaald.

Waarom niet met hoofdhaar?

Hoofdhaar zou ook kunnen maar die hebben een langere Anagene groeicyclus waardoor ze regelmatig moeten worden bijgeknipt. De groeicyclus van lichaamshaar is veel korter en daardoor meer geschikt voor wimper haartransplantaties.

Dr. Sanusi Umar

De eer voor deze ontwikkeling gaar naar dokter Sanusi Umar. Hij is begonnen om in plaats van hoofdhaar lichaamshaar te gebruiken. Het meest gebruikte lichaamshaar dat hij gebruikt is beenhaar omdat de structuur daarvan het meest lijkt op dat van wimperhaar. Dat betekent ook dat de wimpers niet langer worden als het beenhaar en ik denk dat er geen vrouwen zijn die moeite hebben met het missen van wat beenhaar.

Je leest er hier meer over. Deze methode wordt nog niet in Nederland toegepast.
De informatie in dit artikel is aangeleverd door journalist Hans J. Diks, die zich gespecialiseerd heeft in haarproblematiek.

Lees ook