Beautyjournaliste Enith Oostlander tipt voor een chique horror make-up

04:51 - 02:54
luistertijd 04:51 - leestijd 02:54
Beautyjournaliste Enith Oostlander

Een verleidelijke herfstlook met Halloween

Eind oktober is het weer Halloween en ook Sint-Maarten staat weer bijna voor de deur. Tijd om je van je donkere kant te laten zien. Met deze tricks and treats maak je een vampy make-uplook voor als de donkere tijd van het jaar begint. Beautyjournaliste Enith Oostlander geeft make-uptips.

 

1. Een bleke huid

Omdat je huid lichter wordt in de herfst is het beter om te stoppen met je zomerfoundation en voor een lichtere tint foundation te kiezen. Is je flacon nog erg vol? Meng dan je zomer- en wintervariant, zodat de juiste herfstkleur ontstaat. Let er op dat het de kleur van je decolleté is.

Als je een foundation met een matte finish gebruikt, ruil deze dan om voor een foundation met verzorgende ingrediënten en glanspigmenten. Deze creëert een gezonde teint en reflecteert licht, zodat oneffenheden niet of nauwelijks opvallen. Het zorgt er dus voor dat je er in de herfst frisser en jonger uitziet. Met een glanzend compactpoeder benadruk je deze frisse uitstraling.

2. Een killer kohlpotlood

Bij een vampy look horen verleidelijke, katachtige ogen. Vergeet moeilijk te maken smokey eyes en trek met een simpele handbeweging een dikke lijn kohl onder je ogen en een dunne lijn langs de bovenste wimperrand. Kies voor een zwart of paars kohlpotlood en veeg de bovenste lijn met een kwastje uit naar buiten. Je kunt de look nog versterken door nog wat oogschaduw op je ooglid toe te voegen die je in de kohl laat overlopen.

3. Het valse wimpereffect

Ga voor een krachtige look door een intens matzwarte omlijsting met één van de nieuwste generatie mascara’s, die de sexy uitstraling van valse wimpers kunnen evenaren.

 

4. Donkere wenkbrauwen

Komt dat even mooi uit: flink aangezette wenkbrauwen zijn weer in. Fixeer ze en kleur ze met de nieuwste treat op beautygebied; de wenkbrauwmascara. Kies tijdens deze mysterieuze nacht voor een lekkere donkere tint.

 

 

********************

Supertip van BeautyJournaal: neem voor de Halloween avond eens speciale gekleurde contactlenzen, zoals deze in lila. Heel speciaal!

 

 

 ********************

 

5. Een donkerrode lipstick

Een beetje lef heb je er wel voor nodig, maar de lipstick voor deze herfst heeft een diepe wijn- of bessenrode teint en een matte textuur.

 

6. Een spooky nail polish

Wie zwarte nagellak een beetje eng vindt kan een donkere roodpaarse lak kiezen. Wil je je onderscheiden in de menigte? Laat je nagels dan flink groeien, vijl er scherpe puntjes aan en draag vervolgens een nail polish met een glow in the dark-effect. Zodra het donker wordt lichten je nagels op.

 

 

***************

Supertip van BeautyJournaal!

Met hairchalk van L’ Oreal kun je een avond je haar in vurige vlam zetten, het is simpel weer uitwasbaar. Leuk idee? Je shopt het hier online in diverse kleuren.

 

 

***************

7. Een punky parfum

Vergeet frisse bloemenparfums en haal de femme fatale in je naar boven. Niets maakt je mysterieuzer dan de nieuwste generatie punky parfums met ingrediënten als wilde roos, Bulgaarse roos, musk en zwarte bessen.

8. Nail art

Ook leuk om eens te proberen. Deze spooky nails. Je hebt nodig: Een lichtrode, metallic rode, burgandy rode en donker paarse nagellak en een plastic zakje. Lak je nagels met de lichtrode kleur. Breng vervolgens streepjes nagellak aan op het plastic zakje. De verschillende kleuren boven elkaar. Druk nu het zakje op je nagels et voilà, spooky nails! Tip: varieer met de kleuren!

Shop hier (donker)rode nagellakjes tegen vriendelijke prijzen.

Lees ook