Een mini-metamorfose! Liesbeth krijgt kleuradvies. De do’s & dont’s.

04:36 - 02:46
luistertijd 04:36 - leestijd 02:46

Sinds 2007 geeft Jeanine Houben kleding- en kleuradvies in de regio Ede. “Ik ben van mening dat ieder mens uniek en mooi is. De kunst is om dat te laten zien. Onze blik naar ons zelf toe is vaak vertroebeld. We laten ons makkelijk beïnvloeden door wat de maatschappij en de media ons voorschrijven. De vrijheid om bewust te kiezen voor kleur en kleding en om daarmee te laten zien wie wij werkelijk zijn, wordt ons daardoor ontnomen”, aldus Jeanine.

De mamma van onze redacteur Renske ging ook op bezoek, en liet zich restylen. Hier komt het resultaat!

 

“Door kleuranalyse durf ik meer aandacht aan mezelf te geven”

‘Toen Jeanine mij vroeg voor een make-over werd ik wel wat overrompeld,’ vertelt Liesbeth. ‘ Ik ben niet zo van de make-up en gefrunnik aan mijn haar. Na wat aarzeling besloot ik het toch te doen. Ik vond het een leuke uitdaging en eerlijk gezegd kan ik wel wat advies gebruiken. Ik merk dat ik het ,nu ik wat ouder ben, lastig vind om goede kleuren te kiezen.

Te veilige keuzes maken

‘Mijn haren zijn zilvergrijs, wat ik op zich best mooi vind, alleen de kleuren die ik vroeger droeg staan me nu minder goed. Ik kies vaak voor ‘veilig en vertrouwd’. Dat geldt voor mijn haar, altijd met een wat sprietige/speelse pony die mijn voorhoofd bedekt, en voor het kleding model, vaak een watervalhals en bijna nooit een blouse. Zeker als ik met cursisten of cliënten werk (ik geef kunstzinnige therapie of kunstzinnige begeleiding in een open atelier) wil ik wat meer zelfvertrouwen en creativiteit uitstralen.

Mijn floppers

‘Ee n week voor de eigenlijke metamorfose was de bad hair fotoshoot. Ik was echt toe aan de kapper en de blouse die ik “voor het gemak” uit de kast had gepakt, zat lekker maar in mijn hart wist ik wel dat dit tot mijn “floppers” behoorde. Echt iets voor als ik niet op wil vallen.

‘Op de dag van de metamorfose was ik al vroeg aan de gang om een koffer kleding bij elkaar te zoeken, “toppers en floppers” had Jeanine gezegd. Om 10 uur in de ochtend stond ik voor haar deur voor een ochtend vullend programma wat tot 12.30 uur zou duren.

De shawl-methode: wat matcht?

‘Het was echt boeiend om te zien hoe de verschillende kleuren op mijn gezichtskleur werken. Zonder make-up probeerden we verschillende kleuren uit door grote gekleurde shawls onder mijn gezicht te draperen.

De ene kleur voor de andere maakte echt verschil, mijn gezicht werd geliger, ik zag er ouder uit met meer schaduwen of ik zag er juist jonger uit met sprekender ogen en een frisse uitstraling.

In de make-up

‘Daarna maakte Jeanine mij op. Wat een gedoe, dacht ik bij mezelf, maar eerlijk is eerlijk het resultaat was perfect. Als ik zelf oogschaduw gebruikte was die of te schreeuwerig ( blauw is nu echt not-done) of er was niets van  de naturel tinten te zien.

Eyeliner doet het!

‘Jeanine legde me uit dat dit komt doordat de tinten de neiging hebben om zich met de rest van mijn gezichtshuid te verbinden. Ze koos voor mij voor de lichtere oogschaduw en zorgde door eyeliner en mascara dat mijn ogen gingen spreken. Mooi! Mijn zelfvertrouwen mag ik best uitstralen door wat meer aandacht aan mijn make-up te besteden

Achteraf kan ik niet anders zeggen dan dat ik ervan heb genoten! Jeanine zorgde voor eye-openers en ik kreeg een overzicht mee van de kleuren die me goed staan en nog allerlei tips over de foundation, blush en andere make-up artikelen die ik zou kunnen gebruiken. Ik vond het een bijzondere ochtend en heb er veel van geleerd. De juiste kleuren en een goede (basic) naturel make-up geven mij ondanks mijn grijze haren een jongere en creatieve professionele uitstraling.

“Wat een prachtige uitstraling heeft Liesbeth toch. Liesbeths prachtige zilvergrijze haar komt mooi tot uitdrukking door het contrast in haar gezicht. Haar make-up heb ik aangebracht in koele kleuren. De kleuren van haar montuur en lippenstift zijn helderrood en bieden een mooi contrast met haar zilvergrijze haren. Koele en heldere kleuren met een hoog contrast flatteren haar enorm,” aldus Jeanine.

 

 

Lees ook