Gaat Rona meer energie krijgen van deze detox voetpleisters?

05:49 - 03:29
luistertijd 05:49 - leestijd 03:29

Rona test Alessandro Detox Energy PatchesToen ik de vraag kreeg of ik dit product wilde testen, riep ik heel hard JA. Dit is namelijk echt iets voor mij. Want dit belooft het: ontgiften, een betere nachtrust en sloten meer energie terwijl je slaapt terwijl het ook nog de droge huid van je voeten aanpakt. Nou, daar ging ik voor!

Reflexpunten in je voeten

Alessandro is een merk dat zich richt op producten voor handen, nagels en voeten. De slogan die ze voor deze patches gebruiken is ‘Take care of your body, it’s the only place you have to live in.’ Nou ben ik het daar volledig mee eens en ik geef toe gevoelig te zijn voor dit soort teksten. Benieuwd dus of die waargemaakt gaan worden.

De gedachte achter dit product is dat alle organen, spieren en lichaamsfuncties gereflecteerd worden in de zogenaamde reflexpunten in je voeten. Op dat idee is ook de voetreflexzonetherapie gebaseerd; door deze punten te stimuleren bevorder je je welzijn.

De verpakking

Het komt in een doos in een prachtige azuurblauwe kleur met gouden opdruk. Het bevat zeven zakjes met in ieder twee zakjes poeder en daarnaast veertien pads, een soort van pleisters. Het is bedoeld als ‘kuur’ van zeven nachten, die je vervolgens iedere drie maanden zou kunnen herhalen.

De kracht van edelsteen toermalijn

Een belangrijk ingrediënt van het poeder is toermalijn, een edelsteen. Ik weet dat de werking van toermalijn sterk reinigend en beschermend is. De steen heeft bovendien een aardend effect op lichaam en geest, brengt in balans waardoor ontspanning ontstaat. Dat lijkt me dus een prima tool om te ontgiften en meer energie te creëren. Daarnaast bevat het pyroligneous acid (houtazijn).

Rona test Alessandro Detox Energy Patches Het gebruik

Voor het slapen gaan was je eerst je voeten met warm water en droog je ze zorgvuldig af. Je pakt twee patches en twee zakjes poeder (die een beetje naar kruidenthee ruiken), je plakt de zakjes in het midden van de patches en die patches vervolgens op je voeten.

Mocht je twijfelen: de bedoeling is aan de ónderkant tussen hiel en voorvoet, daar waar de voet een holte vertoont. Door de lichaamswarmte wordt de poeder geactiveerd. De volgende dag zie je dat de zakjes nu zwart zijn geworden. Alessandro zegt dat hoe vaker je het gebruikt, hoe minder zwart het zal worden (omdat je lichaam schoner is geworden).

De geur van drop..

Ik vind de zakjes ’s ochtends een beetje naar drop ruiken en mijn zakjes blijven gedurende de hele week zwart. Wat ik een beetje gek vind, is dat er een plek op de zakjes is die er uitziet alsof het mijn huid niet heeft geraakt, het ziet er –nog- droog uit. Ik probeer het op allerlei manieren aan te brengen maar er blijven droge plekjes zichtbaar na gebruik.

Verder merk ik op het moment van gebruik niets bijzonders. Tip: breng de pads aan vlak voor het naar bed gaan; ik slipte de eerste keer bijna onderuit op het laminaat omdat ik vrolijk heen en weer stapte met de pads al onder mijn voeten.

Rona test Alessandro Detox Energy PatchesNachtrust: De eerste nacht ben ik om de haverklap wakker. Niet van iets bijzonders, gewoon wakker. Ik moet vertellen dat ik normaal goed slaap, en ook snel inslaap. Na die eerste onrustige nacht slaap ik weer goed, wat wel opvalt is dat ik zó lekker lig dat ik best nog een poos wil blijven liggen, ik voel me ontspannen.

Ontgiften: Tja, hoe bepaal je of je ontgift bent? Ik ervaar in ieder geval geen hoofdpijn, wat bij sommige detoxkuren kan voorkomen. Gezien de kleur van de zakjes was het toch ‘ smurrie’ dat er uit moest.

Energie: Een zeer belangrijk item voor mij. En verrassend genoeg had ik de week erna, tot pakweg tien dagen zelfs merkbaar meer energie. Niet dat ik nu ineens ging trainen voor een marathon maar toch, er was positief verschil.

Droge huid: Ondanks dat ik een frequent smeerder van voetcrème ben, heb ik vaak het gevoel dat mijn voeten droog zijn. Niet zichtbaar overigens, het is een gevoel. Met de patches leek het alsof mijn voeten van binnenuit gehydrateerd werden. Klinkt wellicht een beetje vreemd maar ik kan het niet anders omschrijven.

ronaRona concludeert:

Ik vind dit een superleuk product, echt iets voor mij, lekker bezig zijn met zakjes kruiden. Het voelt ook passend bij deze tijd van wellness en voor jezelf zorgen met ‘natuurlijke’ producten. Ik had merkbaar effect, zowel qua droge huid als qua energie.

Vooral dat laatste is opmerkelijk voor mij. Slapen doe ik altijd goed, daar kan ik dus niet veel over zeggen behalve dat ik me zeer ontspannen voelde. Ik zou willen zien hoe dit op de langere termijn uitpakt, als je dit inderdaad ieder kwartaal doet. Het lijkt me zeer bevredigend om ‘schone’ zakjes aan te treffen in de ochtend – zou dat werkelijk kunnen? En extra energie is altijd welkom.

Ik kan helaas niets zeggen over waarom de zakjes verkleuren. Men zegt dat het door de warmte komt, er zal dus een reactie plaatsvinden tussen de lichaamswarmte en de stoffen in het zakje. Maar een oorzakelijk verband tussen het feit dat ze donker worden en dat dat een detox effect heeft….dat laat ik in het midden. Ik kan je alleen vertellen wat je gevoeld heb.

Lees ook