Als je de kappers van wereldformaat aan het werk ziet, word je hebberig

03:24 - 02:02
luistertijd 03:24 - leestijd 02:02

Haartrends najaar/winter en jonge talenten awards

Afgelopen zondagavond was er in de studio’s van Endemol in Amsterdam een geweldige avond vol haarshows en prijsuitreikingen aan talentvolle Nederlandse kappers.
Wella Professionals organiseert eens per jaar Trendvision waarin het de nieuwste haartrends presenteert in een show en is er de ontknoping van felbegeerde prijzen aan jonge kappers op het gebied van kleuring en styling, onder de noemers Young Talent en Color.

Trendvision 2014 young talent award voor danny van tuijl

Danny van Tuijl en Ilona Bruggink

Dit jaar had de professionele jury, bestaande uit Marian Kaak – Algemeen Hoofdredacteur Kappersnieuws en Coiffure, Marriet Gakes, – Salon B Colour Director, Danielle Sant Hoofdredacteur en Uitgever Tribu-te NL Magazine, Ell Essers- Haarkunstenaar en Eigenaresse Essers Hairart, Arjan Bevers – ,Avanti Kappers, en Mattijs van Bergen – Fashion Designer, gaf goud weg aan Ilona Bruggink-Pouw categorie Color en Danny van Tuijl categorie Young Talent. Deze winnaars gaan dit jaar naar Monaco om mee te strijden voor de hoofdprijzen in de internationale competitie: Trendvision Award 2014.

Ik zal daar dit jaar ook bij zijn, ik kijk er ontzettend naar uit, en er natuurlijk verslag van doen aan jullie.

Trendvision 2014 color award voor Ilona Bruggink

Shows van Hester Wernert, Sebastian en Sassoon

Show Hester Wernert

De avond werd verder aangekleed met echt prachtige shows van onze Nederlandse topper Hester Wernert, die al twee keer Hairdresser of the Year werd en nu voor Wella Professionals werkzaam is in het internationale team, naast Eugene Souleiman en Josh Woods, van een topteam van Sebastian uit Engeland (Michael Polsinelli en Shay Dempsey, beiden Global creative directors) die een zeer fraaie collectie neerzette met tribal hairstyles,genaamd Totemics, en cracks uit het Engelse team van Sassoon, waaronder Mark Hayes, die ook on stage haar knipten van modellen. Zo fascinerend, ik wilde ter stond het podium oplopen en ook gaan zitten. By the way, als je eens door Hester gedaan wilt worden, maak een afspraak met haar bij Mogeen in Amsterdam!

Ohhh…..ik wil ook!!

Als je deze kappers van wereldformaat aan het werk ziet, snap je ook waarom ze in de UK echt als sterren verwelkomt en behandeld worden. Het zijn tovenaars, zo simpel is het. Ze knippen strakke, gave (a-)symmetrische coupes in echt haar (er komt geen pruik aan te pas!!) en als je dan ziet hoe dat valt…adembenemend gaaf. Het staat op mijn verlanglijstje: geknipt worden door een Sassoon topper in Londen!

Sassoon knipt on stage bij Trendvision 2014 Sebastian styles on stage bij Trendvision 2014

Mark van Westerop – de najaars- en wintertrends

Mark van Westerop, Ambassador Wella Professionals en Hairdresser of the Year 2014 en BeautyJournaals haarexpert (!) gaf tot slot nog een gave show waarin de nieuwste wintertrends gepresenteerd werden – the Reshape collection, in samenwerking met Wella.

Natuurlijk ga ik je meer laten zien van deze show en zijn looks. Stay tuned!

Fotocredit: Paul Ridderhof / DVP Europe Eventmarketing

 

Lees ook