Een perfecte cat eye of smokey kan soms best lastig zijn. Kende jij deze beauty trucs al?

01:34 - 00:56
luistertijd 01:34 - leestijd 00:56

Met de hulp van enkele huis-tuin-en-keuken tools kan dit echter een stuk vergemakkelijkt worden!

  1. Tover een oogpotlood om tot een gel formule

Houd een oogpotlood 1 seconde boven het vuur van een aansteker of lucifer. Laat het potlood vervolgens 15 seconden afkoelen. Je ziet de consistentie van het potlood veranderen. Je oogpotlood is nu verandert in een zachte liner! Normaal gesproken creëert een oogpotlood een harde dunne lijn, maar met deze vloeibare variant kan je een zachtere lijn creëren.

  1. Maak van iedere oogschaduw een intens dekkende kleur

Breng wit oogpotlood aan op je gehele ooglid. De ondoorzichtige consistentie van het potlood zorgt ervoor dat iedere oogschaduw, ongeacht de kleur, een intense dekking geeft.

  1. Lepel-trucje voor een perfecte cat eye

Leg de steel van een lepel langs je oog. Trek hierlangs een rechte lijn. Dit is de eerste stap voor de perfecte cat eye. Keer vervolgens de lepel om, zodat de lepel je oog als het ware ‘knuffelt’.

Gebruik de ronde kant van de lepel om een perfect krullende lijn te trekken. Kleur de vorm die je gemaakt hebt in en je hebt een perfecte cat eye.

  1. Truc voor perfecte smokey eyes

Teken een hashtag in de hoek van je ooglid en blend het vervolgens voor een zwoel smokey eye effect. Dankzij deze truc weet je precies hoeveel oogschaduw waar moet komen.

Bron: Cosmo.com/Harpers Bazaar

Shoppingtip! Shop hier leuke oogschaduwpaletten om smokey eyes mee te maken.

Lees ook