Dit LED-masker kan bijna alles: van een egale teint tot rimpelvermindering. Aldus de claim.

03:22 - 02:01
luistertijd 03:22 - leestijd 02:01

Staat er binnenkort een Deesse Spectrum Mask met LED in onze badkamer?

Nieuw in beautyland: het portable LED-masker. Huidexpert Georgia Louise gebruikt het masker al regelmatig in de West Side Spa in Manhattan waar ze werkt. Ook Katy Perry werd al met het masker, genaamd Deesse Spectrum Mask, gespot, toen zij recent een foto van zichzelf met het masker online zette.

Staan er binnenkort in plaats van potjes en tubes, lasers en micro-stroom toverstokjes op onze salontafels?

Eerst maar wat informatie over het materiaal, want het ziet er natuurlijk op z’n zachtst gezegd ‘ wicked’ uit. Het masker is gemaakt van kunststof en is uitgerust met tientallen kleine bolletjes die verschillende vormen van LED-licht uitzenden. Dit licht geeft de huid een energieboost en verbetert de conditie van de huid.

Huidcoach Louise gebruikt de Deesse Spectrum Mask regelmatig voor haar behandelingen in de spa. Het masker heeft drie standen met ieder een eigen functie. Stand 1 zendt 630 nanometer rood licht uit om collageen te stimuleren en hyperpigmenatie tegen te gaan.

Stand 2 zendt 415 nanometer blauw licht uit om bacteriën die acne veroorzaken te doden en huidontstekingen tegen te gaan. Stand 3 zendt zowel rood als blauw licht uit gecombineerd met licht uit een roze balk wat de bloedcirculatie bevordert en wondjes heelt. Deze stand is bijvoorbeeld ideaal bij zonnebrand.

Om nóg meer voordelen uit het masker te halen kunnen er patches op de hals geplakt worden die door middel van kleine energiestootjes de spieren een ferme prikkel geven voor een liftend effect.

Dit bijzondere relikwie voor de huid moet eigenlijk al je aging problemen aan kunnen pakken:  rimpels, donkere vlekjes, acne én roodheid. Heel efficient natuurlijk, en qua vormgeving is het interessant, omdat we tot nu toe alleen lampjes kenden die we tegen de huid moesten houden, of grote lampen, waar je dan in de salon onder moet liggen. Nu heeft de schoonheidsspecialiste een nieuwe troef in handen: een masker. Want het moet wel duidelijk zijn: dit is niet bedoeld voor thuisgebruik, maar voor professionals, hoe handig het ook lijkt voor thuis, in je badkamer.

Georgia Louise ontdekte het masker tijdens een beauty conventie en is sindsdien verkocht. “Ik ben helemaal geobsedeerd door dit masker”, zegt ze. Het masker is alleen beschikbaar voor professionals, maar Louise maakt soms een uitzondering voor klanten, mits onder haar toezicht.

“Ik raad aan om drie tot vier sessies van 20 minuten te doen per week, niet iedere dag”, zegt Louise. Breng eerst een cleanser, lotion en serum aan die geschikt zijn voor jouw huidtype. Door het LED-licht kunnen deze producten beter worden opgenomen door de huid. Na één sessie zou je al resultaat moeten zien in de vorm van een mooie gezonde gloed. Na zes behandelingen moet het resultaat optimaal kunnen zijn.

Het masker van Deesse kost de professional 2900 US dollar.Het product wordt in Australie gefabriceerd.

Bekijk hier een video over het masker van Deesse

http://youtu.be/W_Yi1TgoaQA

Bekijk hier een video over het masker van Skinvel, dat van zacht materiaal is gemaakt:

http://youtu.be/Mgfex69_Zi8

Lees ook