De claim: effectief tegen wallen, donkere kringen en rimpels..

05:56 - 03:33
luistertijd 05:56 - leestijd 03:33

Rona test Helena Rubinstein oogcremesTot mijn grote genoegen komen steeds meer merken met mooie oogproducten. De vraag naar verzorging voor de tere, kwetsbare huid rond de ogen, die als eerste tekenen van veroudering en vermoeidheid vertoont, is blijkbaar groot.

Al zijn er nog steeds vrouwen die ervan uitgaan dat gezichtsproducten ook voldoende zijn voor de oogzone; het mag duidelijk zijn dat ik niet tot die groep behoor. Je kunt mij niet gelukkiger maken dan met een fijn oogproduct. In dit geval mag ik er zelfs twee uit dezelfde lijn van Helena Rubinstein testen, de Helena Rubinstein Prodigy Powercell Youth Grafter-Eye Care & Eye Urgency SOS Eye Patch.

Krachtig plantje

De kracht van de Prodigy Powercell lijn is gebaseerd op de stamcellen van Oceanic Crista (Oceaansteenbreek). Dit is een plantje dat oorspronkelijk leefde op de bodem van de oceaan maar in de loop van de tijd naar het aardeoppervlak is gemigreerd.

Door die andere habitat moest het zich aanpassen aan o.a. licht, UV-stralen en vochtverlies. Helena Rubinstein extraheerde de oorspronkelijke cellen die een positief resultaat bleken te hebben op cel- en weefselherstel en te beschermen tegen vrije radicalen. De lijn komt in chique donkergroen met gouden verpakking en bestaat naast deze oogproducten uit een serum, dagcrème en ‘nightshot’.

Oogcrème 1: de Youth Grafter Eye care

De claim: een onmiddellijk effect op wallen en donkere kringen waarbij ook rimpels worden gladgestreken. Deze oogcrème zit in een slanke tube met metalen applicator in een aan de oogcontour aangepaste vorm. Het metaal zorgt direct voor een verkoelend en verkwikkend effect.

Om glad te maken, te draineren (vocht afvoeren) en zichtbare vermoeidheid te verminderen, breng je een druppeltje aan op de binnenste ooghoek (zowel onder als boven). Met glijdende bewegingen werk je het vervolgens in de huid. Bij kraaienpootjes breng je een druppeltje met cirkelvormige beweging aan. Ik doe zowel het een als het ander.

Het gebruik

De eerste dagen was ik niet direct overtuigd. Ik voelde een (lichte) irritatie onder mijn ogen en zeker in dat gebied vind ik dat vervelend. Maar een paar dagen later was dat gevoel gelukkig verdwenen.

De vloeistof is een medium dunne emulsie die redelijk snel intrekt, maar niet te snel want anders zou je de applicator niet voldoende kunnen gebruiken. Op de droge huid is dat niet aangenaam. Het koele effect van het metaal is echt een bonus. Ik heb geen wallen of donkere kringen maar wel rimpels en tegenwoordig soms gezwollen ogen bij het opstaan. Daar werkt het perfect op, je ziet de puffiness verdwijnen en rimpels lijken minder diep.

Het resultaat

Mijn oogzone ziet er ontspannen en gevoed uit. Omdat ik snel een strak gevoel rond mijn ogen krijg, is een deel van mijn criterium dat het behalve zichtbaar ook voelbaar ontspannen blijft. Dat is het geval, behalve als ik erg moe ben. Ik vind dat het vooral goed zichtbaar is op mijn bovenste oogleden. Ze zijn iets strakker waardoor het iets gelift lijkt. Verder blijft mijn oogmake-up perfect zitten. Een tip: maak het na gebruik wel goed schoon.

SHOP de oogcreme hier online met korting.

Rona test Helena Rubinstein oogcremesOogcrème 2: Youth Grafter Eye Urgency SOS Eye Patch

De claim: onmiddellijk strakker, gladder en liftend effect. De eye patches zijn de ultieme verwennerij voor de oogzone en deze van Helena Rubinstein kan op twee manieren ingezet worden: wekelijks voor een snelle oppepper of als zesdaagse kuur voor een intenser resultaat.

In een doos zitten zes sachets met daarin twee patches. Voor deze patches is onder meer de Oceanic Crista toegevoegd aan de Bio-cellulose patches, volgens het merk ‘een geavanceerde technologie met celvernieuwende en kalmerende eigenschappen.’

Rona test Helena Rubinstein oogcremesHet gebruik

Ik kies voor wekelijks gebruik en combineer dat met een spa-momentje. De patches zijn vliesdun (Biocellulose) en zitten boordevol product. Zoveel zelfs dat ik wat product, na het aanbrengen, aan mijn vingers zit en deze rond de mond en in mijn hals aanbreng. Kom maar op met al die werkzame stofjes!

Helena Rubenstein zegt dat het als een tweede huid voelt en dat is ook zo. Je kunt er dan ook gewoon mee rondlopen zonder angst ze te verliezen. Maar het is best lekker om even te rusten toch? Adem in, adem uit…

De patches zijn zo groot dat ze tot ver op mijn jukbeenderen vallen (like!). Vijftien minuten later masseer ik het restant voorzichtig in. Wauw, dat noem ik nog eens resultaat; er is blijkbaar zoveel ‘binnengesluisd’ in het ooggebied dat de rimpels écht minder zichtbaar zijn. Dit is behalve aangenaam dus ook effectief.

Maar het mooiste komt nog; het resultaat neemt pas na een dag of drie weer af. Stiekem ben ik natuurlijk erg nieuwsgierig naar het effect van een zesdaags kuurtje. Zou dat dan cumulatief werken?

ronaRona concludeert:

De Prodigy Powercell van Helena Rubenstein is een erg fijne ooglijn. De eyecare is prettig in gebruik. Het hydrateert, ontspant en verzorgt voldoende. De applicator is ideaal om zwellingen mee te lijf te gaan en heeft absoluut een meerwaarde.

Het effect op donkere kringen kan ik niet beoordelen. Goede basis voor oogmake-up is het wel. De patches zijn een droomproduct voor mensen die snel tekenen rond de ogen of als je een snelle oppepper wenst. Het is een heerlijke verwennerij met langdurig resultaat. Deze test maakt me nieuwsgierig naar de andere producten van de Prodigy Powercell lijn.

Meer Prodigy Powercell producten van HR koop je hier online (o.a. ook foundation!), met korting.

Lees ook