‘Je blijft je lang schoon en fris voelen’

05:26 - 03:15
luistertijd 05:26 - leestijd 03:15

rinz24Intieme hygiëne – we kennen het vooral van de talloze discrete televisiereclames waarin veelal slecht nagesynchroniseerde zonnige dames opgelucht vertellen dat hun leven tot voor kort een hel was, maar dat ze, door het regelmatig reinigen van hun damesdelen met product X, Y of Z, totaal geen last meer hebben van jeuk, irritatie, uitslag en afscheiding, waardoor het leven hen en hun kruis weer toelacht.

Noodzaak of creatie?

Nu heb ik bijzonder weinig verstand van dat deel van de vrouwelijke anatomie, maar gezien het ruime aanbod van producten op dat vlak is er blijkbaar veel behoefte aan. De vraag blijft of er daadwerkelijk veel problemen op dat vlak zijn, of dat het probleem door de persoonlijke hygiene-industrie is gecreëerd om vooral maar veel producten te verkopen. De waarheid zal, zoals zo vaak, wel ergens in het midden liggen.

Zeep & spons

Wij mannen bleven op dit vlak vooralsnog buiten schot. Wilden we onze mannelijke delen schoonhouden, dan moesten we het tot voor kort doen met de douche, zeep, de spons of het washandje. En ik moet zeggen dat ik dat eigenlijk wel afdoende vond.

Hoe was jij je kruis?

rinz24 wipesDoor één en soms twee keer per dag douchen blijft het hele lijf, inclusief het kruis, lekker fris en schoon. Althans, dat dacht ik. Maar dat blijkt nu toch niet helemaal te kloppen. Een ferme wasbeurt met warm water en mijn vertrouwde waslotion van de Aldi is helemaal niet voldoende om het kruis naar behoren te reinigen.

Geurtjes

Er is namelijk een nieuwe productlijn op de markt die speciaal is bedoeld voor de mannelijke intieme hygiëne, Rinz24 genaamd. Rinz24, zo belooft het persbericht, reinigt en verzorgt de intieme delen van de man, houdt je de hele dag fris en schoon, maakt een eind aan geur en bacteriën, geeft zelfvertrouwen en sexappeal, houdt de natuurlijke flora in tact. Bovendien is het fijn voor je partner, is het fris en neutraal én dermatologisch getest. Dat is niet niks.

Schoon = sexy?

Ik was dan ook blij dat ik deze producten mocht testen – ik wil, zoals iedere man, ook zelfvertrouwen en sexappeal en hou daarbij uiteraard graag mijn natuurlijke flora intact. Dat het bovendien fijn is voor mijn partner is natuurlijk mooi meegenomen.

Er zijn twee producten: een Men’s Intimate Wash en Men’s Intimate Wipes, beiden voorzien van de “unieke Intiman formule”, een formule die “effectiever is dan water en beter dan zeep”.

De Wash is bedoeld voor onder de douche, je kunt er je hele kruis grondig mee reinigen. De individueel verpakte Wipes, zes stuks in een doosje, zijn bedoeld om op reis, onderweg of tijdens het uitgaan (!) snel even de handel op te frissen. De Wash zette ik op mijn plankje in de douche, de Wipes gingen in mijn tas.

Goed spulrinz24 wash

Men’s Intimate Wash is mooi verpakt in een stak vormgegeven, handige flacon. Het spul ruikt inderdaad neutraal en schuimt niet. Het is een beetje wennen om een apart product voor je kruis te gebruiken – meestal was ik mijn hele lijf met één en hetzelfde product. Ik moest me dus inhouden om ook niet enthousiast mijn oksels met spul te wassen. Maar, eerlijk is eerlijk – het spul was goed schoon. Ook ’s avonds rook ik nog lekker fris en schoon.

Toen ik onlangs in de kroeg zat en ik na drie koppen muntthee naar het toilet moest, heb ik na het doen van een plas een Wipe gebruikt. Ook dat voelde aangenaam fris aan. Sindsdien gebruik ik de Wash dagelijks en de Wipes regelmatig.

Heb ik nu meer sexappeal en meer zelfvertrouwen? Nee, helaas niet. Is mijn partner nu blijer? Nee, ook dat niet. Ik heb het hem gevraagd, maar hij merkte geen verschil. Hij vond me altijd al schoon en proper en dat was ik nu ook.

One night stand accessoire

Wellicht waren de Wipes heel vroeger een uitkomst geweest, toen ik nog vaak uitging en nog wel eens, na flink wat bier, onverwacht werd uitgenodigd voor een logeerpartij bij een leuke meneer die ik net had ontmoet.

Maar die tijden zijn voorbij – wat dat betreft hoef ik niet meer overal op voorbereid te zijn. Hans Toch is het wel fijn spul. Vooral in de zomer, of na het sporten, kun je flink zweten en dat kan inderdaad wel eens tot minder prettige luchtjes in het kruis leiden.

Nu is dat ook wel op te lossen met een extra douche, maar ik heb het idee dat Men’s Intimate Wash die geurtjes ook voorkomt – en de Wipes zijn toch wel handig als je even geen douche bij de hand hebt. Kortom, Rinz24 is al bij al een geslaagd product.

Commercials waarin slecht nagesynchroniseerde heren opgelucht verkondigen dat ze nu weer zelfvertrouwen en sexappeal hebben zijn er (nog?) niet, helaas.

SHOP deze producten hier online.

Monique deed ook al eens een test – die zie je hier:

http://youtu.be/iyQvrqS6BV0

Lees ook